17 Haziran 2015 Çarşamba

SIRA AZEZ'DE YAZMADAN

DÜN TEL ABYAD'IN ARDINDAN SIRANIN AZEZ'E GELECEĞİNE DAİR BİR YAZI YAZACAKTIK.HENÜZ YAZMADAN AJANLARA "AZEZ'E IŞİD'İN VURDUĞU" HABERLERİ DÜŞTÜ.



(Resimdeki mavi bölgeler Türkmen bölgeleri)



Bunu tahmin etmek hiç de zor değil. PKK/PYD'nin kurtarılmış bölgesi Kamışlı ve Haseke bölgesidir. Burada hiç IŞİD-PYD savaşı yaşanmıyor.Kamışlı ile İdlib arasındaki uzun koridor ise Kuzey Irak'ı Akdeniz'e açıyor.

Bu bölgenin çoğu PKK/PYD'nin kontrolündeydi, olmayan yerler de belliydi.Tel Abyad'dan sonra kalan yerler ise AZEZ, HALEP ve İDLİB' di. Bayır Bucak da bu kapsamda.

Şimdi bunu tahmin etmenin ne zorluğu var?

PKK/PYD'den önce IŞİD bu bölgelere saldıracak ve bölgedeki Arap ve Türkmenleri Türkiye'ye kovalayacak.ABD, kaçmayanları havadan bombalayacak.Sonra IŞİD'e karşı PKK/PYD devreye girecek ve ABD bu kez IŞİD'i bombalayıp, bölgeyi PKK/PYD'ye bırakacak.

Evet sıra AZEZ'de,sıra HALEP'de, sıra İDLİB'de, sıra Bayır Bucak'da.Ve Kuzey Irak'dan Akdeniz'e Kürt Koridoru hazır. Suriye'de de Salih Müslim denen Gayrimüslim, işbirlikçi, İsrail uşağı özerklik ilan edip ABD'nin tetikçiliğine soyunacak.

PEKİ TÜRKİYE SEYRETMEYE DEVAM MI EDECEK?

Devam etmezse düşman kim? IŞİD mi? PYD mi? Yoksa ikisini de kullanan ABD,İngiltere ve İsrail mi?

Davos'da moderatöre "One Minute" sözünü şova dönüştürenler şimdi gerçekten "Gerçek bir One Minute" çekebilecekler mi?

Perinçek'e göre mümkün değil çünkü AKP'nin kendisi bir ABD projesi.Ve AKP zaten bunları gerçekleştirmek için üzerine düşen görevleri yerine getiren bir ABD işbirlikçisi.

BİZİM ÇÖZÜM ÖNERİMİZ

IŞİD ve PYD; ABD'ye One Minute çekemedikleri müddetçe AKP'nin de ABD'ye One Minute çekmesi mümkün değildir.

Ancak One Minute'den daha etkili bir cevap verilip ABD Türkiye'nin dostluğuna mecbur bırakılabilir.

O da İran,Hizbullah ve Esad ile anlaşmakla mümkündür. Tabi bunları yapabilecek bir koalisyon da şarttır.Şimdi tam zamanı.

AKP, CHP ile koalisyon kursun ve Dış İşleri Bakanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Mit Müsteşarlığı CHP'ye bırakılıp Dış Politika değişikliğine gidilsin. Mümkün mü? Asla mümkün değil.

Çünkü AKP ile koalisyon kuran parti AKP'yi aklamak zorunda kalacak.AKP için koalisyonun olmazsa olmaz şartı budur.Bunu da ne CHP, ne MHP kabul eder.

O zaman yapılacak olan VATAN için CHP-MHP Koalisyonu olur ki o da açık yazalım uzun vadeli bir koalisyon olmaz. Çünkü Azınlık Hükumeti olur ve güven oyu için HDP'nin desteğine ihtiyaç duyar.

HDP de bu desteği ne karşılığında taahhüt eder? Dış politikanın ve açılım politikasının değişmemesi karşılığında taahhüt eder.Yani sadece "AKP'den hesap soracaksanız destek veririz" diyecekler.

Bu da mümkün değil.

Geriye HDP'nin desteğiyle AKP azınlık hükumeti kalıyor. Yani başa dönüyoruz üstelik daha da HDP'ye bağlı bir hükumetle.

Bizim tahminimiz, hangi hükumet kurulursa kurulsun ömrü çok kısadır ve erken seçim kaçınılmazdır.

Ve transfer alternatifleri...

AKP'nin tek başına hükumet kurmak için 18 vekile ihtiyacı var. CHP ve MHP de "henüz küskünler" oluşturup transfer edilip yeterli sayı bulunabilir mi? Henüz olduğu için bu sayıya ulaşılamaz. Bir iki kişide kalınır. 

CHP-MHP koalisyonunun ise 65 vekile ihtiyacı var. O da sadece AKP'nin bölünüp ayrılan 70 vekilin CHP ile MHP ye dağılması veya bölünmeden yeni bir parti adı altında koalisyonun üçüncü ortağı olmasıyla mümkün olabilir. Peki olur mu? Çok zor.

Suriye orada,Irak orada, Yemen ve Mısır orada. Ortadoğu kan gölü. Ve bunda ne CHP'nin ne de MHP'nin en küçük kabahati yok. Bütün kabahat iktidarda olan AKP'nin. Eğer bir kabahat varsa.

O nedenle siyaset yapanlar kendi kişisel çıkarları için değil VATAN İÇİN siyaset yapmalılar ve SEFERBERLİK İHTİMALİNİN BİLE OLDUĞU şu dönemde bu cennet vatanı hükumetsiz bırakmamalıdırlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.