28 Eylül 2014 Pazar

ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE DEV TEKLİF

ÇİN'DEN TÜRKİYE'YE DEV TEKLİF




MANŞETİ GÖRÜNCE HABERİ HİÇ OKUMADAN HER HALDE ÇİN TÜRKİYE'YE ŞU TEKLİFİ YAPTI DİYE DÜŞÜNDÜK:

Çin Dış İşleri Bakanı Wang Yİ: 

Uygurlar sizin soydaşınız, çok sorun çıkarıyorlar. Elebaşıları ABD' de yaşıyor ve ne zaman Türkiye ile yakınlaşsak gelip bu Uygurları kışkırtıp zarar görmelerine neden oluyorlar.Bunların beş milyonunu size verelim.Beş büyük şehir kuralım.Tüm alt yapısı,konutları bize ait.

Bu şehirleri Hakkari,Diyarbakır,Şırnak,Mardin,Batman'a kuralım bölgedeki tüm il ve ilçeleri bu büyük şehirlere bağlayınız.Hem ABD'nin ülkenizi bölme girişimlerini engeller hem de Suriye ve Irak'a daha yakın olur hem gücünüzü hem de güçlü dostluğunuzu gösterirsiniz.

Çavuşoğlu: 

Beş milyon işsiz mi? 

Wang Yİ: 

Projeleri falan hepsi hazır. ÇİN bu işin içinden kolaylıkla çıkar. Siz bu işi 500 Milyara çıkarabilirsiniz ama biz 250 milyara fabrikalar dahil çıkarırız.Yüzlerce küçük fabrika kurar beş milyon kişinin tamamını iş sahibi yaparız. İlaveten size her büyük şehir için devasa bir organize sanayi bölgesi ile dev bir fabrika kurarız. Hem siz de üç çocuk kampanyası başlatmamış mıydınız?

Çavuşoğlu: 

Peki sizin bu işten ne çıkarınız olacak?

Wang Yİ:

Bizim çıkarımız Uygur Türklerini ABD'nin kontrolünden çıkarıp Türkiye ile dostluğumuzun baltalanmasına engel olup Türkiye ile birlikte bölgede çok büyük işler yapabilmektir. Bu Türkiye'nin de çıkarınadır.

Çavuşoğlu: 

Peki ABD?

Wang Yİ: 

Tabii ki ABD istemez. Peki siz ABD'nin ülkenizi bölmesini ister misiniz?


SONRA BİR DE HABERİ OKUDUK Kİ:

ÇİN TÜRKİYE'YE SERBEST TİCARET ANLAŞMASI TEKLİF ETMİŞ.
HAKİKATEN DEV BİR TEKLİFMİŞ! 
NE DE OLSA BİZİM İKİ KURUŞA MAL ETTİĞİMİZ HER ŞEYİ ÇİN BİR KURUŞA SATIYOR.

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ EN RİSKLİ GÜNÜNDE

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ EN RİSKLİ GÜNÜNDE




Cumhurbaşkanımızın 49 rehine ile ilgili açıklamaları Süleyman Şah Türbesi'ni riske ediyor kanaatindeyiz.

Koalisyona destek vermeyişimizin nedeni 49 rehinenin olmasıydı. Artık rehineleri kurtardık, IŞİD ile ilgili yeni bir yol haritasına geçebiliriz mahiyetindeki sözler Süleyman Şah Türbesini tehdit ediyor.

IŞİD'e yakın haber sitesinde IŞİD tarafının bu açıklamalara karşı "Koalisyona katılın, nasıl olsa rehineler kurtuldu" mahiyetinde karşı açıklamaları oldu. IŞİD, koalisyona ve eğer katılırsa Türkiye'ye de düşmanca tavır alacağını açıklamaya başladı. 'BOP'un eş başkanı' kelimesini ilk defa telaffuz ettiler.

Sayın Erdoğan'ın koalisyona katılma şartları ise operasyonun Irak'daki IŞİD mevzileri ile sınırlandırılmaması ve IRAK ile birlikte SURİYE'ye de yayılması şeklinde.

Irak ve Suriye derken yeni seçilen Irak yönetimi için isim verilmiyor ama Esad'ın ismi açıkça ifşaa ediliyor.

Ayrıca sınırda tampon bölge ve Suriye içlerinde Güvenli bölgeler ve Esad muhaliflerinin güçlendirilmesi de diğer şartlar.

Tabi Suriye de bu açıklamalara karşı şiddetli eleştiri getirdi. Tampon bölge ve güvenli bölgeler Suriye'nin üniter yapısını tehdit edeceğinden düşmanca görüyorlar.

Ve PKK'nın tavrı. "IŞİD'in uçağı yok niçin tampon bölgeye ihtiyaç olsun" diyorlar.

Şunu ima ediyorlar:

Uçuşa yasak bölge IŞİD'in çıkarınadır ve tampon bölgenin IŞİD'e teslimi anlamına gelir. Çünkü uçuşa yasak bölgeye Esad uçakları giremeyecek. Esad'ın uçakları IŞİD'i bombalayacaktı,niçin girmesin demek istiyorlar. Ayrıca koalisyonun uçakları IŞİD'i bombalamıyor boş arazilere bomba atarak IŞİD'e cesaret ve dolaylı destek veriyorlar iddiasındalar. Ama bu iddiaları doğru değil ve koalisyonun IŞİD'e öldürücü darbe vurmasına teşvik amaçlıdır.

Zaten ABD de tampon bölgeyi ve uçuşa yasak bölgeyi bu sebeple reddetti.

 IŞİD şimdi yeni esirler peşine düşebilir. Bu Süleyman Şah Türbesi de olabilir Akçakale veya Ceylanpınar bölgesinde de olabilir. Mademki rehine varken Türkiye'nin eli kolu bağlanıyor, o zaman biz de yine bağlayalım diyebilirler. Devletimiz bu konuda tedbirli olmalı vesselam.

"ABD'nin Rasulayn Fitnesi" başlıklı yazımızdaki ifşaatlarımız da bire bir gerçekleşiyor. Okumayan takipçilerimiz 17.08.2013 tarihli yazımıza bakabilirler. El Nusra ile yapılamayan IŞİD ile yapılıyor.