2 Aralık 2015 Çarşamba

ÖTEKİ GÜNDEM'DEKİ MEHDİ'Yİ GÖREBİLDİNİZ Mİ?

TRT1 EKRANLARINDAKİ ÖTEKİ GÜNDEM PROĞRAMININ BU HAFTAKİ KONUKLARI ARAŞTIRMACI YAZAR MEHMET ALİ BULUT İLE PROF.DR.ANIL ÇEÇEN'Dİ.



3.DÜNYA SAVAŞI KONUŞULDU.

Aslında çok şey konuşamadılar. Sadece her iki katılımcı da 3.Dünya Savaşının başlamak üzere olduğunu açıkladılar.

Adına Armagedon dediler, Doğu Akdeniz'deki savaş gemilerinin yığılmalarından bahsettiler.

Şimdi biz bu proğramı çok başka açıdan analiz edeceğiz.

Mehmet Ali Bulut bir araştırmacı yazar. Akademisyen değil. Anıl Çeçen ise Profesör ünvanına sahip bir akademisyen. 

Mehmet Ali Bulut, Kuran-ı Kerim'den ahir zaman ile ilgili bazı ayetleri ve bazı ahir zaman hadislerini paylaştı. Sonra bu ayet ve hadisleri yorumlamaya çalıştı.Yani güncel olaylarda bu ayet ve hadislerin anlamı ne olabilir sorusuna kendi görüşüne göre açıklamalar getirdi. Ancak ÇOĞU YANLIŞTI.

İşte bir örnek:

Melhamei Kübrayı anlatan hadislerden birinde her biri on ikibin kişiden oluşan seksen sancaklı iki ordunun Amik ve Dabık'da (Hatay Bölgesi ve Mercidabık) toplanırlar ve batıdan gelenler diğerlerine "Kadınlarımızı, kızlarımızı esir edenler ile aramızdan çekilin, onlarla savaşacağız" diyorlar ya...

Diğerleri de "Kardeşlerimizle sizin aranızdan asla çekilmeyiz"diyorlar ya... (Hadisin bir kısmı buna benzer anlatılıyor)

Bunu nasıl yorumladı biliyor musunuz?

"İşte Işid orada ya.. Batıdan gelenler de Doğu Akdeniz'de toplanıyorlar. Onların hepsi de IŞİD ile savaşmak için geliyor. Yarın Türkiye'ye "Çekilin aramızdan biz IŞİD' le savaşacağız" diyecekler ama biz "Kardeşlerimizle sizin aranızdan asla çekilmeyiz" diyeceğiz diyor. Vay cahil adam vay.

Ayrıca kendisiyle de çelişiyor ve IŞİD'in İsrail'e hizmet eden bir terör örgütü olduğunu da kabul ediyor. Açıklamadı ama belki de IŞİD'de mutasyon bekliyor.

Anıl Çeçen Hoca ise Bulut'un paylaştığı ayet ve hadis yorumlarını güncel gelişmelerle alakalı olarak öyle güzel yorumladı ki Mehmet Ali Bulut'a "Siz sadece ayet ve hadisi paylaşınız yorumuna karışmayınız. Anıl Çeçen Hoca yorumlasın" diyesim geldi.





Bakınız bu neyi gösteriyor...

Kuran'ın verdiği bir bilgi ya da haber ancak ve ancak o bilginin konusuna giren alanda ihtisaslaşmış bir uzman tarafından açıklanabilir. Anıl Çeçen Hoca Uluslararası İlişkiler uzmanıdır. Dünya Siyasetini çok iyi bilen bir insandır.

Mehmet Ali Bulut'un açıklamaları baktı ki çok ama çok sapma yoluna gidecek, hemen bir soru ile durduruverdi:

Dedi ki:

Geçtiğimiz günlerde ABD'de bir Suudi General ile Üst düzey bir İsrail'li ortak bir basın açıklaması yaptılar:

" Ortadoğu'da Suud ile İsrail işbirliği yapacak ve Türkiye ile İran'ın amaçlarına ulaşması engellenecek.Çünkü biz Türkiye ile İran'ın Ortadoğu'da etkili olmasını istemiyoruz. Bu nedenle orada bir Kürdistan Devleti kurulmasını da destekliyoruz" dediler. Bunu açıklamaya gerek var mı?" dedi.

Ve Anıl Hoca, Bulut'u susturuverdi.

Vardığımız kanaat o ki  çıkacak olan Hz.Mehdi AS'ı Mehmet Ali Bulut bu bilgi ile biraz zor bulur ama Anıl Hoca onun Mehdi olduğunu bilmese bile ilk destek verenlerden olur görüşündeyiz.

Mehmet Ali Bulut'un anlattığı hadis yorumunun detayı ise şöyledir Allahu Alem:

Akdeniz'deki bu yığılma arttıkça artacak. Rus ve ABD savaş gemileri orada.Çin, Fransa da geldi ve bugünden itibaren de İngiliz gemileri gelecek. Uçakları ise Türkiye'de. Sinir harbi zaten başladı.Çatışmaya dönecek.

IŞİT bahanedir, birbirlerine karşı toplanıyorlar. Yoksa IŞİD ile savaşmak için o kadar savaş gemisine ne gerek var?

Türkiye ile Suriye arasında bir savaş başlayacak. Ya Suriye Rusya'nın desteği ile Hatay'a vuracak.Ya da Türkiye ABD'nin desteği ile Cerablus'u alacak. Bize göre ilk Türkiye, sonra Suriye Allahu Alem.

Bu olay üzerine Suriye, Ürdün'de bulunan koalisyon ordusu tarafından işgal edilecek. Ve bu işgal esnasında Rusya'nın Suriye ve Akdeniz'deki askeri birlikleri zor da kalacağından Rusya, Ermenistan üzerinden Amik Ovasına inecek. İşte esas büyük savaş da o zaman başlayacak. 

Hadis yorumu, olayların burasını ve bundan sonrasını anlatmaktadır. Ruslar indiğinde Amik ovasında yenilecekler. Yenenler de Suriye'ye yönelecekler.İşte "aramızdan çekilin" sözü de o anda söylenecek.

Ancak burada bizim de çözemediğimiz bir olay var. O da şudur:

Hadiste " Kadınlarımızı ve kızlarımızı esir alanlarla aramızdan çekilin" denildiğine göre o kadınların ve kızların da Suriye'de olma ihtimali olmadığına göre bu ne olabilir, çözebilmiş değiliz. Allah CC bilir. 

Yani şu anda Suriye'de batılıların ya da Rusların esir edilmiş kadınları, kızları mı var ki? Yok tabi. Bunu çözemedik. Doğrusunu ve işin aslını Allah CC bilir.

IŞİD bazı illerden kadınları, kızları kaçırırsa ve Suriye'de ya da Irak'da esir olarak tutarsa.. Tabi gelecekte böyle bir olay olursa o zaman bir açıklaması da olabilir. Allahu Alem. 

IŞİD yakın bir gelecekte batılı kadınları (Hristiyan Avrupalı ya da ABD'li) kaçıracak ve Suriye ya da Irak'da saklayacak dersek olabilir mi? Olabilir.   

Son olarak tekrar edelim ki, Kuran-ı Kerim'i akıl ve bilimin rehberliğinde sadece ilim adamları , o da sadece kendi branşlarıyla ilgili olan bilgileri açıklayabilirler. Başkası açıklayamaz. 


  

DUYURU



SİTEMİZİ YENİ ZİYARET EDEN TAKİPÇİLERİMİZE...



SİTEMİZDE 700 CİVARINDA YAZI BULUNMAKTA OLUP, İLK YAZIDAN İTİBAREN EN SONUNCU YAZIYA KADAR TÜM YAZILARIMIZ GÜNCELDİR. 

TAKİPÇİLERİMİZİN VAKİT BULDUKÇA İLK YAZIDAN İTİBAREN TÜM YAZILARI OKUMALARINI RİCA EDERİZ.

AYRICA YAYINLANMIŞ YAZILARLA İLGİLİ SORULAN SORULARA MAİL ADRESİMİZDEN CEVAP VERMEYE ÇALIŞIYORUZ.

MAİL ADRESİMİZ:  safaasya@hotmail.com

BAZEN DE ZAMAN BULDUKÇA HANGOUSTTA CANLI OLARAK SORULARI CEVAPLANDIRIYORUZ. BUNU BİR KAÇ SAAT ÖNCE BURADAN DUYURUYORUZ.