25 Ağustos 2015 Salı

KARKISA'DA KILIÇLAR ÇEKİLDİ

ABBASİLER İLE MERVANİLER ARASINDA OLACAK KARKISA SAVAŞINDA GELİŞME VAR





Abbasiler Irak Ordusu, Mervaniler ise Barzani peşmergesi.

ABD'li Bidon 2006 yılından beri Irak'ın parçalanması gerektiğini savunuyor ve ABD bu yüzden Barzani'ye bağımsızlık desteği veriyor.Ama Başkan düzeyinde "biraz daha var" gibi bir oyalama yapıldı. 

Aslında oyalamanın sebebi Suriye'nin kuzeyinde oluşturulmak istenen koridorun tamamlanmasıydı. Barzani'ye bu koridor oluşturulduktan sonra "bağımsızlık ilan et" denilecekti.

Kahraman Ordu koridoru engelledi. Mademki koridor olmayacak "o halde Barzani'ye yol verelim" aşamasına gelindi.

Gelindi ki Rusya Bakanı Lavrov "Irak'ın bölünmesine kesinlikle karşıyız" açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Ama çok kesin ifadelerle "Asla müsaade etmeyeceğiz" ifadesini kullandı.

Şimdi ABD, Barzani'nin arkasında olacak ve İran da Irak Ordusunun yanında olacak. İşte Karkısa Savaşı da bu savaş Allahu alem.

Barzani bugünlerde Bağımsızlık ilan edebilir mi? Henüz değil.Çünkü Kuzey Irak'da başkanlık seçimleri var. Ve İran Barzani'nin karşısına bir başka adayı çıkarıp desteklemeye çalışıyor.Ama Barzani'nin yeniden seçilmesi için ABD başta olmak üzere tüm batı seferber olmuş durumda.Yani yeniden seçilecek.

Tabi Karkısa da yaklaşıyor.

Ve ABD ile yapılan IŞİD'e karşı mücadele anlaşması...
ABD ve batı bu anlaşma ile Türkiye'yi IŞİD'e karşı operasyonlara dahil edip üç şey amaçlıyor.

Birincisi IŞİD'ı Türkiye'ye sokup PKK/PYD'nin yükünü hafifletmek istiyor.

İkincisi Barzani Bağımsızlık ilan etmeden önce Musul operasyonu yapılacağından, Kahraman Ordumuzu bu operasyona dahil etmek istiyor.

IŞİD ile savaşırsak savaşalım,onlar için hiç önemi yok. Sadece Musul'un Barzani'ye verilmesi ilgilendiriyor onları.

Üçüncü olarak da "Türkiye, Karkısa Savaşında Barzani'ye destek versin" isteniyor. Yani Kahraman Ordumuz Karkısa Savaşında Rusya ve İran'ın desteklediği Irak Ordusu ile savaşsın hesapları yapılıyor.

Bu oyunlara gelmeyelim İnşallah.

Şu an bizim için öncelik sıralaması PKK ve PYD olmalıdır. IŞİD şu anda bizim için öncelikli tehdit değildir.Postal giyinmeden savaşa gidilmez. 

Önce PKK'yı tamamen bitirelim,sonra sıra PYD'ye gelsin. Onları da boğmak için Suriye'ye girmemize zaten gerek yok, hepsi PKK'lıdır ve PKK'ya yardım için geleceklerdir.Geleni indirelim İnşallah.

Sonra sıra IŞİD'e gelir mi derseniz? 

Gelmez, çünkü ABD, IŞİD'i dünya basınının gözleri önünde, güya etkili bir operasyon ile Musul'dan çıkaracak ve Barzani kazandı deyip ona verecek. Kimse de sesini çıkaramayacak. Hesap bu.

Biz yardım etsek ne, etmesek ne? Yardım edersek kullanılacağız, etmezsek IŞİD zaten ABD'nin emrindedir ve "çık" der çıkarır.O kadar net. Alet olmayalım İnşallah.

Çünkü sonrası Karkısa'dır. Ve hadis yorumlarına göre Rusya ve İran'ın desteğini alan Irak Ordusu zaten Barzani'yi yenecek. 
Barzani ile Irak Ordusu arasında yapılacak olan savaş bizim savaşımız değil. Sonucu belli bir savaştır ve bizim lehimize biteceği de hadis yorumlarında müjdelenmiştir.


Güzeller güzeli Rabbim, Kahraman Ordumuza yardım ve inayetlerini daim etsin İnşallah.