6 Haziran 2015 Cumartesi

EL NUSRA, IŞİD'E KATILABİLİR

SURİYE'DEKİ ÖRGÜTLERDEN EL NUSRA BUGÜNLERDE IŞİD'E KATILABİLİR



Aslında her iki örgüt de El Kaide'ye bağlıydı. El Nusra El Kaide'nin Suriye, IŞİD ise Irak ayağını oluşturuyordu. IŞİD daha sonra El Kaide'den ayrıldığını ilan etti.Ayrılmasının açık ve gizli sebepleri var. 

Bilinen sebepler Bağdadi'nin Irak'da başarılı olmasına karşın El Nusra'nın Suriye'de başarısız olması ve Bağdadi'nin liderlik iddiasıyla halifeliğini ilan etmesi.Bağdadi kendisini ve örgütü IŞİD'i hem Zerkavi'den ve hem de örgütü El Kaide'den daha güçlü görerek başkaldırdı ve halifeliğini ilan etti.

Başarısının sırrı ise IŞİD'in tek kelimeyle vahşet derecesinde acımasız ve zalim olmasıydı.Gittikleri yerlere henüz gitmeden orada bulunan insanlara korku salarak psikolojik savaşı kazanmış olarak meydana galip giriyorlardı.El Nusra ise o kadar zalim değildi ve o yüzden savaştıklarında da aynı korkuyu oluşturamıyordu. Bir kaç adam da kestiler farkı kapatmak için ama yine de IŞİD kadar zalim olamadılar. Başarısızlıklarının sebebi de buydu.

Tabi bu durum yani IŞİD'in başarılı oluşu IŞİD militanlarının kendilerine yaklaştığı her bölgede El Nusra militanlarının da IŞİD'e katılmalarına neden oldu.

En son Halep'de 200 El Nusra militanı yaklaşan IŞİD militanlarının safına geçti.Korkudan geçiyorlar. "IŞİD keser" diyorlar.

Ve o IŞİD şimdi El Nusra'nın bölgesine hızla yaklaşıyor.Kuzey Suriye'den hızla batıya gidiyorlar.İlk gördükleri El Nusra militanları ya onlarla savaşacak ya da saflarına geçerek kesilmekten kurtulacak.

Gerçi El Nusra, Ahrarur Şam vb örgütlerle birleşerek güçlendi ve İdlib'i aldılar ama IŞİD de Irak'da ve Suriye'de kimseyle birleşmeden ve kendi zalimlikleriyle diğer militanları da biat ettirmeyi başardılar.

Suriye ve İran yönetimleri de İdlib'in düşmesinden ABD ve Türkiye'yi sorumlu tutuyorlar.Yani  ABD ve Türkiye'nin desteğiyle İdlib'i aldılar diyorlar.

Bunu da şunun için yazdık:

El Nusra IŞİD'e katılırsa Türkiye'nin Suriye politikaları ne olur?

Kelimenin tam anlamıyla fiyasko olur. Zaten ABD'nin bu bölgede her ülkeye, her yönetime önceden planladığı ve sonu hüsran olan oyunları vardır. İşte Türkiye de Suriye'de bu darbeyi yiyebilir ABD'den.

Çünkü ABD,İngiltere ve İsrail bölgede El Nusra, ÖSÖ, Ahrarur Şam gibi örgütleri açıktan desteklerken gizliden de IŞİD'i desteklemektedirler. Yani onların bu bölgedeki esas taşeron örgütleri IŞİD'dir.Ve IŞİD'i de şimdilik (Sonradan bu planları bozguna uğrayacak.Henüz kendileri de bilmiyorlar.) Kürt devleti kurmak ve Türkiye,İran,Irak ve Suriye'yi bölmek için ayrıca bölgedeki nüfus yapılarını da Kürtler lehine değiştirmek için kullanıyorlar. Şu an için bu emperyalistlerin gerçek ve gizli oyunu budur.

Türkiye, Suud, Katar ve El Kaide gibi örgütlerle açıktan Esad'ın devrilmesi için işbirliği yapan ABD,İngiltere ve İsrail el altından da Kürt Devleti kurmak için IŞİD'i emir ile kullanmaktadır. 

Dolayısıyla asıl amaçları açık olan değil gizli olandır. Rusya ile savaşa gireceklerini anladıkları gün bu projeleri sona erecek. Zaten onu savunanlar da şu an ABD'de var ve oldukça etkililer.

Eğer bu kanaatleri gecikirse seçim sonrasında Türkiye'yi yeni bir Suriye yapmak için çalışacaklardır.Daha şimdiden konuşmaya da başladılar.ABD Dış İşleri Bakan Yardımcısı üst üste Türkiye'de düşünce ve ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini söylüyor. Bunu Türkiye'yi sevdikleri ve düzeltilmesi için yapmıyorlar.

Hatırlayınız Saddam'ı,Kaddafi'yi,Esad'ı.Aniden çıkmadılar bunların karşısına.Çorap örer gibi yavaş yavaş ve güler yüzle hafiften eleştirerek başladılar. Onların bu küçük eleştirileri bölgedeki ABD dalkavukları tarafından doz aşımıyla ifade edilmişti. Sonra da bu akibetler geldi.

Türkiye daha bu günden evet, sandıklar bile açılmadan çok ama çok dikkatli olmalı. Çünkü Türkiye sadece Kürt Baharı ile Suriye'ye döndürülebilir. Onlar da bunu çok iyi biliyorlar. Çok yanlışlar yaptık. Ermeni PKK'yı muhatap alarak Müslüman Kürt halkının temsilcisi saydık ve bu masum halkı PKK'lı olmaya zorladık. Bunlar çok ama çok yanlıştı.

Bize açılımı dayatıp Ermeni mitingine binlerce Müslüman Kürdü toplayanlar aynı toplantıya da bombayı koyar ve patlatırlar. Biz şahsen o bombayı kim patlattı, hiç mi hiç merak edip okumadık. Çünkü bir avuç dolara kendisini satmış bir CIA oyuncağı olduğundan eminiz.

Bir tarafı anti demokratik uygulamalara zorlarken, diğer tarafı olgunlaştırıp, "sıra yüz çevirmeye geldi" diyenler hep aynı kişiler.Bilgimiz olsun. Oyuna gelmeyelim.

Türkü ile Kürdü ile bu cennet vatan bizim. Şehid kanlarıyla alınmış ve akıllı olacağımız düşünülerek bizlere emanet edilmiş. Bize düşen bu zor gelecekte daima ve daima Kahraman Ordumuzun yanında olmaktır İnşallah.