16 Nisan 2014 Çarşamba

OSMAN PAMUKOĞLU CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERİLİRSE

OSMAN PAMUKOĞLU CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY GÖSTERİLİRSE





Ak Parti'nin adayı Başbakan Sayın R.Tayyip Erdoğan. Bu kesin gibi. Peki muhalefet ne yapacak?

İlk tur 10 Ağustos'da ikinci 24 Ağustos'da yapılacağına göre ilk turdan ikinci tura kalacak birinci aday  sayın Tayyip Erdoğan olacak.Hatta Ak Partililer ilk turda seçilecek diyor.

Efendim bunlar kesin değil Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül de aday olabilir, daha belli değil.

Sayın Abdullah Gül, başbakan olmaya razı ama Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı seçildikten sonra başbakanın yetkilerini de kullanmak istediğinden (ki halk seçeceğinden hakkı da olabilir) yetkisiz başbakan olmak istemiyor. Yani bize göre aday kesinlikle Sayın Tayyip Erdoğan'dır.

Peki ilk turda seçilebilir mi? Tamamen diğer adaylara bağlı.

Eğer muhalefet nasıl olsa seçim iki turlu o yüzden ilk turda kendi adayımızla girelim ama diğer muhalefetin oyunu da alabilecek bir adayla yola çıkalım düşüncesiyle hareket ederlerse ki bize göre de öyle yapacaklar,
Tayyip Erdoğan ilk turda Cumhurbaşkanı seçilebilir. Muhalefet açısından bu taktik yanlıştır.

Örneğin CHP yönetimi MHP tabanından da oy alabilecek biriyle yola çıkarsa bu aday yine CHP'nin adayı olacaktır.(Mansur Yavaş gibi)

MHP de CHP tabanından oy alabilecek bir adayla yola çıkarsa bu aday da yine MHP'nin adayı olacaktır.(Meral Akşener gibi)

Bu model ilk turda Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yapar. Çünkü her parti kendi adayına oy verirken, kendi adayının partisini temsil edemeyeceğini düşünen seçmenler de tepki olarak Sayın Tayyip Erdoğan'a oy verebilirler.

Kaldı ki hiç aday çıkarmadan kurnazca seçimde belirleyici olmayı ve karşılığında da bazı tavizler koparmayı yeterli kazanç olarak gören bir BDP vardır ve oyları banko sayın Tayyip Erdoğan'a dır.

CHP ve MHP bu oyuna niçin düşerler? İkinci tura kendi adayları kalırsa diğer muhalefet de kendi adaylarına oy versinler diye düşerler. Ama seçim birinci turda bitince tıpkı yerel seçim sonuçları gibi hüsrana uğrarlar.

BUNLAR TEPE TERCİHLERİ AMA SONUÇLARI TABAN BELİRLİYOR:

SEÇMEN NE DÜŞÜNÜR?

1-Yıllardır yapılan seçimler şunu çok net olarak gösterdi ki seçmen siyasi partiye değil LİDER' e oy veriyor.

2-Lidere oy verirken de iki şey arıyor.Karizma ve güven.Yani liyakat bile üçüncü sırada kalıyor.

3- Seçmeni algı operasyonları yönlendiriyor ve mutlu seçmen mutluluğunun devamı için, mutsuz seçmen ise daha beterini görmemek için istikrara oy veriyor.

PKK gibi doğal ya da suni bir vatan hainliği varsa vatanseverlik yapanı ateşli bir şekilde tercih ediyor.

MUHALEFET NE YAPMALI?

1- Kesinlikle daha birinci turda tek aday üzerinde anlaşmalı ve ayrı ayrı aday çıkarmamalı.Ayrı ayrı aday ilk turda seçimi kaybettirir, bundan eminiz.

2-Üzerinde anlaşılacak kişi CHP'li de olmamalı, MHP'li de olmamalıdır.İki partinin dışında, taraf olabilir ama iki partiden birine yakın biri kesinlikle olmamalı.İki partinin ortak noktası ise Atatürkçülük olup anlaşılacak adayın Atatürkçü olması iki parti açısından yeterli olmalı.

3- Memur ya da bürokrat gibi siyaset dışından biri olmamalı tam tersine siyasetin tam içinde olan biri olmalı.Çünkü siyaset yapmadan halkın oyunu alabilmesi mümkün değildir.

4- LİDER olmalı ve liderliği halk tarafından kabul edilmiş biri olmalı.Ve müthiş karizmatik biri olmalı.Öyle karizmatik biri olmalı ki Sayın Tayyip Erdoğan'dan daha karizmatik, daha yakışıklı, daha civan gibi,çakı gibi biri olmalı.Mazisi temiz, şanlı, vatan ve millet hizmetiyle geçmiş, yaşlıların, gençlerin, vatan sevdalılarının sevdalısı olmalı ki müthiş karizmatik sayın Tayyip Erdoğan'a karşı ilk turda seçilebilsin.

VAR MI BÖYLE BİRİ?




BİZE GÖRE OSMAN PAMUKOĞLU' DUR. İLK TURDA CUMHURBAŞKANI OLUR.  

Karizması Sayın Tayyip Erdoğan'ın karizmasından daha iyi. Efsane komutan olarak biliniyor, tüm halk gerçek bir lider olarak görüyor.Herkes vatanseverliğinden emin.Sözleriyle gençler kendinden geçiyor. Sağcısı,solcusu,futbolcusu herkes seviyor ve herkes O'nu sadece vatansever olarak biliyor, bir ideoloji adamı olarak görmüyor.

Efendim! Ama HEPAR seçimlerde oy alamıyor?

HEPAR' ın parası yok ve çoğu yerde teşkilat bile kuramamış.Tabi ki seçmen teşkilat levhasını karşısında görmediği partiye oy vermeyecektir.Eğer HEPAR tüm illerde, ilçelerde ve beldelerde teşkilatlarını kurabilmiş olsaydı inanın çok daha fazla oy alırdı.

Osman Pamukoğlu' nun Türkiye'de oyunu alamayacağı kişiler sadece Ak Parti fanatikleri ile PKK fanatikleridir. CHP' lilerin oyunu alır. MHP' lilerin oyunu siler süpürür. BBP' lilerin oyunu yine aynı.

CHP ve MHP bir araya gelirse Osman Pamukoğlu' nda anlaşılırsa ve BBP ile Saadet Partisi ile de anlaşıp dört partinin tüm ilçe teşkilatlarına Osman Pamukoğlu'nun yakışıklı resimlerini, kahramanlık resimlerini asarlarsa NE OLUR? 

EL CEVAP: Eğer bu olay iki ay içinde olursa Sayın Tayyip Erdoğan bize göre Cumhurbaşkanlığı adaylığından vazgeçer.  

Osman Pamukoğlu, siyasetin içinde olduğundan seçim çalışmalarını da etkin biçimde yürütebilir.

Algı operasyonlarına karşı da tek cümlesi yeter: 

"Ben PKK' lıların,ayrılıkçıların,ayrı devlet kurmak isteyenlerin,özerklik isteyenlerin oylarını istemiyorum, gidin oyunuzu Tayyip Erdoğan'a verin" desin yüzde 65 ile ilk turda seçilir.Bundan adım gibi eminim.