17 Şubat 2016 Çarşamba

"YA PYD, YA ÜSLER. TERCİHİNİ YAP ABD"

ABD'YE "YA PYD, YA ASKERİ ÜSLER...TERCİHİNİ YAP" DİYELİM.

ABD'nin ülkemizde Rusya'ya karşı kurulmuş askeri üsleri var. NATO ülkesiyiz ve bu üsler de bu kapsamda ülkemizde.

Soğuk savaş döneminde Rusya'ya karşı kurulmuş üsler. 

2016...

Rusya ile kriz yaşıyoruz. Ve NATO'ya bakıyoruz. Acaba ne tür açıklamalar yapacaklar ve müttefikliklerini nasıl gösterecekler diye. ÇIT YOK.

Madem ki bu üsler Rusya'ya karşı kuruldu. O halde Rusya ile yaşanan krizde bize niçin bir faydası yok? Faydası yoksa müttefikliğin ne anlamı var?

Madem ki Rusya'ya karşı kendi savaşımızı kendimiz yapacağız "Ey ABD sen ne işe yararsın?"

Türkiye'ye dost görünüp utanmadan bir de Türkiye'nin düşmanlarına yardım mı edersin? Bilmez misin ki o PYD, PKK'nın tam kendisidir.Elebaşıları da Öcalan'dır.

Bu nasıl dostluk nasıl müttefikliktir? 

ABD'YE AYNEN ŞU TEKLİF YAPILMALI:

EY ABD! YA MÜTTEFİKİN TÜRKİYE'Yİ SEÇER DÜŞMANLARINA GALİP GELİRSİN. YA DA TÜRKİYE DÜŞMANLARINI SEÇER ONLARLA BİRLİKTE AKİBETİNİ BEKLERSİN.

TÜRKİYE, DOSTLARINI VEZİR, DÜŞMANLARINI REZİL EDECEK GÜCE SAHİP BİR ÜLKEDİR. YA VEZİR OLURSUN YA DA REZİL.

TÜRKİYE'NİN ABD ÜSLERİNE İHTİYACI YOKTUR. TOPLAYIN PILINIZI PIRTINIZI YA PYD YA ÜSLER. YA RUSYA YA ÜSLER. YA TÜRKİYE YA ÜSLER. 

ABD'YE BU RESTİ ÇEKMELİYİZ.

AYRICA PKK'YA DA BUGÜNE KADAR HİÇ GÖRMEDİĞİ ŞEKİLDE VURMALIYIZ. VURMALIYIZ Kİ PKK VURULDUKÇA PKK'DAN ÇOK DESTEKÇİLERİ VURULSUN.

CİZREYİ TEMİZLEYELİM, LONDRA DÜŞSÜN. SURU TEMİZLEYELİM WASHİNGTON YANSIN. NUSAYBİN'İ TEMİZLEYELİM MOSKOVA YIKILSIN.İDİL'İ TEMİZLEYELİM Kİ TEL AVİV ÇÖKSÜN. VUR YİĞİDİM VUR Kİ NAMERT DERSİNİ ALSIN.TÜRKÜN GÜCÜNÜ DÜNYA GÖRSÜN İNŞALLAH.

GÜZEL SORULARA NAÇİZANE CEVAPLAR

TUĞRUL ÇALIŞKAN KARDEŞİMİZ SEVDİĞİMİZ BİR İMAM. ZAMAN ZAMAN FACEBOOKTA GÖRÜŞÜYORUZ. 

FACEBOOK’DA BİZE BU SORULARI YÖNELTMİŞ. BİZ DE SİTEMİZDE MANŞETTEN YAYINLAMAYI UYGUN GÖRDÜK.

Tuğrul Çalışkan:

Paylaşım için teşekkürler.. Sizin düşüncenize göre Hz.Mehdi Türk ordusu içinden çıkacak bir komutan olacak.

O zaman bir kaç sorum var:

 1)Hadislerde Hz.Mehdi'nin sakallı olacağı söyleniyor. Şu anki TSK mensuplarının hepsi sakalsız. İzahı nedir?

 2)Medine'de doğacağı ve Mekke'de (Kabe-Makam-ı İbrahim arasında) ilk biatları kabul edeceği söyleniyor hadiste. Türkiye'de zuhur edecek iddianızı neye dayandırıyorsunuz?

 3) İmam Rabbani, Abdülhakim Hüseyin, Bediüzzaman gibi zatlar Hz.Mehdi için Nakşibendi halifesi, kutbu aktab vs olacağını söylüyor. Bu vasıfları taşıyan kişiler halka rehberlik eden mürşid-i kamillerdir ve müridleri vardır. TSK içinde böyle birisinin olması mümkün mü? Lütfen kızmayın. Düşünce yapınızı ve bakış açınızı öğrenmek istiyor ve makul cevaplar bekliyorum..



İŞTE CEVAPLAR:
Sorulara başlamadan önce “Sizin düşüncenize göre Hz.Mehdi AS Türk Ordusu içinden çıkacak bir komutan olacak” demişsiniz.

El cevap:

Evet bu mümkün. Hatta araştırmalarımıza göre Türk Ordusu içinden Hz.Mehdi AS ile birlikte ikinci bir komutan daha çıkacak ve aleniyette herkes onu görecek. Hz.Mehdi AS ise sadece Türkiye’de doğmuş ve Harp Okulunda okumuş bir Türk Subayı da olmayabilir. Zira Türkiye dışından da gelip Harp Okulunda okuyup ülkelerinde gözde bir subay olanlar da vardır. Bizim öngörümüz ise Hz.Mehdi AS’ın özel görev ile Afganistan’a gönderileceği şeklindedir. Ama hangi ülke gönderir onu bilemiyoruz.

Diğer cevaplar:

1)      Hadislerde Hz.Mehdi AS’ın sakallı olacağı söyleniyor. Evet doğru.(Sakalsız olacağı da geçiyor) Yurt dışında özel görevlerde bulunan subaylarımız sakallı olabilir. Örneğin Taliban içinde bir subayımız varsa illa ki sakallıdır. Atatürk ve Enver Paşa da Trablusgarp’ta sakallıydı mesela. Hz.Mehdi AS’ın askerleri ile birlikte dağlarda yaşayacağı rivayetleri de var. Dağlarda yaşayanlarda sakallı olur zaten.

2)      Medine’de doğacağına da dair de başka yerlerde doğacağına dair de yorumlar var. Ancak Hz.Mehdi AS’ın  Medine ve Mekke ile ilgisi hadis yorumlarında açıkça şu şekilde geçiyor: 

    Medine’de yaşayacağı (Doğacağı başka), Mekke’ye hacca gideceği ve hacda iken yedi alimin kendisini bulacağı ve bunun üzerine üç defa Mekke ile Medine arasında gidip geleceği ifade ediliyor.Yani Medine’de doğmuş da olabilir, başka bir yerde doğmuş da olabilir. Kayaların oğlu geçiyor mesela. Kafkaslar rivayeti var. Horasan var. 
    Biz Hz.Mehdi AS’ın Türkiye’de zuhur edeceğini hiç söylemedik ve yazmadık. Bize göre zuhur vakti geldiğinde yani o zamanlarda (zaman aralığı ne kadardır bilemeyiz) Medine’de bulunacak ve Mekke’de zuhur edecek. Kabe ile Makamı İbrahim arasında biatları alacak.

3)      Hz.Mehdi AS’ın kutbu azam, kutbu aktab, Nakşibendi şeyhi, halifesi, mürşit, mürşidi kamil gibi manevi makamların en üstünde olacağına dair (Peygamberlik makamları hariç) rivayetler var. İmamı Rabbani, Şeyh Seyyid Abdülhakim Hüseyni ve Bediüzzaman tarafından bildirilmiş. ANCAK bir yanlış anlama var. Yani bu alimler yanlış anlaşılıyor. İşte açıklaması:

Hadis yorumlarında Hz.Mehdi AS’ın kendisinin Mehdi olduğunu bilmeyeceği, sıradan bir insan olacağı ve çarşıda pazarda dolaşıp işine gücüne bakacağı, kimsenin  de onun Mehdi olabileceğine ihtimal vermeyeceğini açıkça yazıyor.

Yani Hz.Mehdi  As bir şeyh değil, bir halife değil, bir mürşidi kamil, kutbul aktab değil.

Ama olacak. Ne zaman olacak?

Hadiste açıkça geçiyor ki: “Allah cc O’nu bir gecede ihya eder”.
Bu ihyadan kasıt Hz.Mehdi AS’ın sıradan bir insan iken bir gecede Allah CC tarafından irşad edilmesi ve evliya yapılması ve hiçbir insana nasip olmayacak bilgilerle donatılmasıdır.

Bu olay 35 ila 40 yaşlarında olacak. İşte o andan itibaren Hz.Mehdi AS, İmamı Rabbani, Abdülhakim Hüseyni ve Bediüzzaman hazretlerinin dediği gibi bir mürşidi kamil, kutbul aktab olarak yeryüzündeki insanların en yüksek manevi makamına geçer. Yoksa ondan önce sıradan biri olacağı zaten hadis yorumlarında açıkça geçiyor.  

Nakşibendilik konusuna gelince: 
Evet Hz.Mehdi AS, Nakşibendi olacak. Ama NAKŞİBENDİ şeyhi olmayacak. Belki halife olabilir. Yani bir Nakşibendi şeyhinin oğlu ya da torunu olabilir. Cemaat tarafından okutulmuş ve çok iyi bir donanımla konusunda ihtisaslaşmış ve yükselmiş olabilir. Pırıl pırıl bir Subay olabilir. "Olamaz" demek de "Olabilir" demekten daha yanlış olur.

Hz.Mehdi AS’ın bir komutan olacağı ve O’na tabi olanların da askeri olacağı zaten tüm rivayetlerde geçmektedir. Ancak açıkça asker olacağı da rivayette vardır. Hatta işaret parmağı yeşerince Mehdi olduğunu anlayacak komutan da rivayetlerde var.
Şimdilik bu kadar.

Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir.

Harbiye Marşı




BAŞIMIZ SAĞ OLSUN MİLLETİMİZ VAR OLSUN

ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ