1 Temmuz 2014 Salı

AKP-Barzani-İsrail ittifakı

AKP-Barzani-İsrail ittifakı
Yazı Ulusal kanal.com.tr den ALINTIDIR...



Başbakan Erdoğan'ın Başkanlık planları ile Irak'ı bölmek için fırsat kollayan Bölgesel Kürt Yönetimi Mesud Barzani'nin bağımsızlık planı bir kavşakta buluştu. Aynı günde Erdoğan Federasyonun kapılarını açan Başkanlık konuşması yaparken Barzani bağımsızlık istedi. Geçen bir hafta boyunca hem AKP'den hem de İsrail'den "Kürdistan kurulursa tanırız" şeklinde açıklamalar gelmişti.
01 Temmuz 2014 Salı 18:27
AKP-Barzani-İsrail ittifakı 


ABD ve İsrail'in siyasi hedefleri doğrultusunda planlanan Ortadoğu'ya İkinci İsrail Devleti kurma planı bir günde çıplak gözle görülür hale geldi.

Başbakan Erdoğan Türkiye'yi federasyona götürecek Başkanlık sistemine geçme konusunda net mesajlar verdi. Barzani cephesinden de bağımsızlık açıklaması geldi. İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, "Gerçek öyle görünüyor ki bağımsız bir Kürt devleti engellenemeyecektir" dedi.

Mesud Barzani önümüzdeki aylarda bağımsızlık referandumu yapacaklarını ve bağımsızlık isteklerini gizlemeyeceklerini dünyaya ilan etti. Aynı gün Erdoğan, Barzani'nin de dahil olduğu açılım sürecini her ne pahasına olursa olsun sürdürme mesajı verdi.

Erdoğan açılım sürecini Barzani'yi de kapsayacak şekilde genişletmişti. 16 Kasım 2013 tarihli Diyarbakır buluşmasında Barzani'ye devlet protokolü uygulandı. Böylece "Kürdistan" adı altında kurulması hedeflenen İkinci İsrail Devleti süreci hız kazandı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, geçen günlerde Irak'ın kuzeyinde bir Kürt devleti kurulmasını desteklediklerini söylemişti. Bu sözlerin ne anlama geldiği Almanya'da bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a soruldu. Lieberman; "Gerçek öyle görünüyor ki bağımsız bir Kürt devleti engellenemeyecektir" dedi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de dış basına son iki haftada verdiği röportajlarda bağımsız Kürdistan'ı tanıyacaklarını ifade etmişti.


Sürecin temel taşlarından olan Irak petrolleri ise AKP ve Barzani arasındaki yasadışı bir anlaşma üzerinden yine son bir aylık zaman zarfı içerisinde İsrail'e satıldı. Irak Merkezi Yönetimi'nin şiddetle itiraz ettiği petrol sevkiyatı IŞİD'in 5 Haziran'da başlattığı saldırı sonrasında yaşanan kaos ortamında başladı. IŞİD Irak'a vurdukça Barzani Türkiye üzerinden petrol sattı, IŞİD Irak'a vurdukça Ortadoğu'daki İkinci İsrail devletinin sınırları belirginleşti.

ulusalkanal.com.tr