8 Mayıs 2014 Perşembe

HZ.MEHDİ AS İLE İLGİLİ KRİTİK TARİHLER

HZ.MEHDİ AS İLE İLGİLİ KRİTİK TARİHLER



Bu yazıyı tamamen hadis yorumlarına göre yazıyoruz. ALLAHU ALEM

Hz.Mehdi AS’ın zuhuru ile ilgili iki kritik tarih var. Hadis yorumlarına göre Cumartesi gününe denk gelen Muharrem ayının onuncu günü yatsı namazından sonra Makam ile Rükün arasında biatleri kabul edecek.
Cumartesi gününe denk gelen Muharrem ayının onuncu günleri ise 2015 yılı ve 2017 yılında gerçekleşiyor.
Aslında 2015 Ehli Beyt kaynaklarında, 2017 ise Ehli Sünnet kaynaklarında tevafuk ediyor.

Şimdi biz Hz.Mehdi AS ile ilgili olayları anlatırken 2015 yılını esas alalım ve eğer gerçek tarih 2017 yılı olursa yapacağımız şey verilen tarihleri İKİ YIL değiştirmektir.

ZUHUR TARİHİ:  10 MUHARREM CUMARTESİ ( 24 EKİM 2015)

Hz.Mehdi AS zuhur ettiğinde 35 ila 40 yaşında olacak. Kuvvetli rivayet 40 yaşında olacağıdır. Buna göre Hz.Mehdi AS’ın doğum tarihi 1975 ila 1980 arasında olmalıdır.

2015’de zuhur ederse 3 yıl sonra Hicaz Emiri olacağı bildirildiğinden 2018 yılında Vehhabi kuvvetlerini tamamen mağlup edip Arabistan Yarımadasına hakim olacağı anlaşılır.

Hz.Mehdi AS zuhur ettiğinde Suud Kralı ölmüş olacağından 2015 muharrem ayından önce hastalıktan öleceği öngörülebilir. Ondan sonra tahta geçen kişi zayıf biri olacak ve iki yıl Krallık yapacak.(Şimdi ki yaşlı kardeşlerinden birisi) Ama ondan sonraki belki bir yıllık sürede tek kral olmayacak ve prensler arasında çatışmalar artacak.

ŞİMDİ DE DEHŞETLİ SÜFYANA BAKALIM

Süfyan Hz.Mehdi AS’dan üç ay önce zuhur edecek ve Suriye’nin başına geçecek. Bu tarih 24 Temmuz 2015 tarihine denk gelir. Yaygın rivayetlerde Süfyan ile ilgili 3 ay, 6 ay, 9 ay öngörüleri vardır.

3 ay:  Hz.Mehdi AS’dan 3 ay önce çıkacak.
6 ay:  Çıktıktan sonra 6 ay her tarafa taarruz edecek, katliamlar yapacak.
9 ay: Çıktıktan 9 ay sonra ise Hz.Mehdi AS tarafından yok edilecek.

Bu rivayetler Ehli sünnet kaynaklarında geçmektedir. Şia kaynaklarında da var. Ancak yine Şia kaynaklarında bu 9 ay yerine 3 yıl rivayeti de geçmektedir. (3 yıl, 3 ay)
Bu rivayet zayıf bir rivayet olmasına rağmen kuvvetli ihtimal de olabilir. Zira 3,6,9 rivayeti doğru olsa o zaman Hz.Mehdi AS’ın zuhurundan itibaren 6 ay sonra Suriye’ye gelmesi gerekir ki bu uzak bir ihtimaldir. Galiba 3 yıl rivayeti doğru Allahu alem.

(Ya da Hz.Mehdi AS Hicaz’a 3 yıl da değil 6 ayda hakim olacak ve 2016’nın başında (Nisan 2016) Suriye’ye gelecek)

3 yılı esas alırsak 3,6,9 yerine 1,2,3 e göre de yorum yapabiliriz. Bu yorum Üçüncü Dünya Savaşına da uygundur.

Süfyan 24 temmuz 2015’de (3 yıl 3 aya göre),Suriye’nin başına geçecek ve 2018 e kadar Lübnan’a, Irak’a saldıracak. Siyah Sancaklılar tarafından Kufe’de durdurulacak.
Tabii ki ALLAHU ALEM.

Hadis yorumlarında Sarı Sancaklılar iki grup olarak anlatılmaktadır. Bir grup Sarı Sancaklılar Süfyan’a karşı savaşacak iken diğer grup Sarı Sancaklıların Süfyan ile ittifak halinde Şam’a saldıracakları belirtilmektedir.
Allahu Alem Süfyan’a karşı savaşan Sarı Sancaklılar Hizbullah, Süfyan ile ittifak edip Şam’a saldıracak olan Sarı Sancaklılar da PYD olabilir. (PKK,PYD,Peşmerge)

EN DOĞRUSUNU ALLAH CC BİLİR. ALLAHU ALEM.