27 Şubat 2014 Perşembe

FÜTUHATI MEKKİYE'NİN BİR KISMI SİLİNDİ Mİ?

MUHYİDDİN-İ ARABİ HZ.'LERİNİN FÜTUHATI MEKKİYE İSİMLİ ESERİNDEN ÇOK ÖNEMLİ BİR KISMIN ÇIKARILDIĞI DOĞRU MU?


Muhyiddin-i Arabi Hazretleri evliyanın büyüklerinden. Türbesi Şam' da bir caminin bodrum katında bulunuyor.

Şam'da yaşarken yöneticilerin ve halkın TAHKİKİ İMAN yerine TAKLİDİ (sahte) İMAN içinde olduğunu ilan etmek için " SİZİN TAPTIĞINIZ ŞEY BENİM AYAKLARIMIN ALTINDADIR" demiş ve idama mahkum edilmiştir.

Bu sözlerinden insanların bir şey anlamadığını ilan etmek için de  
Meşhur "SİN, ŞIN'A GİRİNCE NE DEMEK İSTEDİĞİMİ SİN ANLAR" demiştir.

'SİN' ile Yavuz Sultan Selim'i, 'ŞIN' ile de Şam kentini kastettiği Yavuz Sultan Selim Şam'ı alınca Yavuz tarafından açıklanmıştır.

Yavuz Sultan Selim Arabi'nin o sözü söylediği yeri kazdırıp bir küp altını çıkarmış ve "Arabi zamanında yaşayanlar ALLAH'a CC taptıklarını sanıyorlardı ama aslında buna tapıyorlarmış" diyerek Muhyiddini Arabi Hazretlerinin ne büyük keramet sahibi bir evliya olduğunu ispat etmişti. 

Muhyiddini Arabi Hazretlerinin Hz.Mehdi ile ilgili Futuhatı Mekkiye adlı eserinde ifşaatları var. Bunlar her yerde yayınlandı, kolayca bulunabilir. Biz farklı bir konuya değineceğiz.

Futuhatı Mekkiye adlı eserinde Muhyiddini Arabi Hazretleri Hz Mehdi'nin kim olduğunu, ne zaman doğduğunu ya da doğacağını (Zuhur değil, zuhur başka), adı gibi somut bilgileri vermemiş. Özelliklerini saymış biliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde bir Şii aliminin Hz.Mehdi As ile ilgili bir yazısını okudum. Yazıda "Fütuhatı Mekkiye İsimli eserinde Muhyiddini Arabi Hazretlerinin Hz.Mehdi'nin Hasan El Askeri'nin 260 yılında doğan oğlu Muhammed Mehdi'dir" diye yazıyormuş. Sonradan bu kısım Futuhatı Mekkiye'den çıkarılmış.

Şii alim bunu 600 yıl önce yaşayan başka bir Şii alimin eserinden okumuş ve o alim de şöyle diyormuş:

"Ben Futuhatı Mekkiye'nin asıl nüshalarını okudum ve orada Kaim AS (Hz.Mehdi AS) Hasan El Askerinin oğlu Muhammed Mehdi'dir yazıyordu."

Şimdiki Şii alimin de 600 yıl önce yaşayan Şii alimin de isimleri ve eserleri belli ama yazmadık.

Bu konuda bilgisi olan varsa safaasya@hotmail.com adresinden yazışmak isteriz.

Saygılarımızla..