9 Temmuz 2015 Perşembe

YAZMADIĞIMIZA PİŞMAN OLDUK.

YAZMADIĞIMIZA PİŞMAN OLDUK. BUNDAN SONRA YAZACAĞIZ.
ABD’Lİ PROF’UN TEKLİFİNİ BİZ YAZACAKTIK. ARTISI DA VARDI. TÜRKİYE YUNANİSTAN’A FEDERASYON TEKLİF ETMELİ KIBRIS İLE AYNI ANDA BİRLEŞMELİYİZ DİYE BİR YAZI YAZACAKTIK AMA YANLIŞ ANLAŞILIR DİYE YAZMADIK. 





Huffington Post adlı haber sitesine makale yazan, Chicago Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk ve Politika Bilimi Profesörü olan Tom Ginsburg, beklenmeyen bir öneride bulundu.

AYNI COĞRAFYADA BİRLİKTE VAROLDULAR

Tarih boyunca Türklerle Yunanlıların aynı coğrafyada varolduklarını söyleyen Ginsburg, Yunanistan'ın 1821'de Osmanlı Devleti'nden özgürlüğünü aldığını ve iki ülkenin o tarihten beri en az 4 kez savaştığını da hatırlatıyor.

TÜRK LİRASI DAHA GÜVENİLİR

Prof., Yunanistan'ın kurtuluşunu ise eurodan liraya geçişte görüyor. Bunun sebebi Türk lirasının euroya göre daha sabit olması.

SİYASİ KARARLAR ANKARA'DA, SOSYAL KARARLAR ATİNA'DA ALINSIN


Ginsburg'a göre bu birliktelik sağlanırsa, iki ülkenin mali kararları Ankara'da, sosyal kararlar ise Atina'da alınarak, daha rahat bir federasyon oluşturulabilir.

TÜRKİYE'NİN MİLLİ BİR DEVLET OLDUĞUNU O ZAMAN ANLADIM

YILLAR ÖNCE (ZAMANI BİZE KALSIN) BİR TANIDIĞIMDAN, BİR OLAY DİNLEDİM.




Arkadaşımız bize gerçek bir olay anlattı.Olayın anlatıldığı ve yaşandığı zamanı açıklamayalım. Kahraman Ordumuzun yönetim kadrosuna karşı o zamana kadar bizde de bazı ön yargılar vardı.
O olayı duyduktan sonra kayıtsız şartsız ordumuzun ve komutanlarımızın ne kadar değerli hatta Sultan Fatih'in askerleri kadar kıymetli olduklarını anladık. Ve Maşallah dedik.


Sizlerle de paylaşıyoruz:

"Yedek subay rütbesini taktık, kura çekimi için sıradayız. Merakla dağıtım yerlerimizin yani görev yerlerimizin neresi olacağını bekliyoruz.Önümde üç arkadaş var. Hepsini de yakından tanıyorum artık. Dördüncü benim. 

İlk arkadaşımız biraz ağır kanlı, hafif kilolu ve mülayimdi. Ordonat çekti.

İkinci arkadaşımız atletik, atılgan, gözü kara bir arkadaştı. Şırnak çekti.

Üçüncü arkadaşımız ise hemen önümde duruyordu.Çok yaman biriydi.Tam bir spor adamıydı.Öyle ki o koşularda canımız çıkar ve koşu akabinde kendimizi dinlenmeye zor atıp, birbirimizle konuşacak mecal bulamazken o kalkar ve:

"Arkadaşlar benim bi on km daha koşmam lazım. Malum bu sporlar bana yetersiz kalıyor, performansımı olumsuz etkiliyor." derdi.

Holywood'a gitse dünyanın en aksiyonel filmlerinde bile başrol oynayacak kadar atletik bir fiziğe sahipti. Ben en çok onun nereye gideceğini merak ediyordum. Çünkü biliyordum ki onun gideceği birlik alayımızın en gözde subayını alacaktı.

Kurasını okuyan komutanımız "İNCİRLİK" deyince şaştım kaldım.

Evet, o yiğit arkadaşımız ABD askerlerinin içinde Türk Subayını temsil etmeye gidiyordu.

Bize bu olayı anlatan arkadaşımız "Bunlar tesadüf olamaz" dedi.

Biz de kendisine şunu söyledik.

"Evet hiç bir şey tesadüf değildir. Ama cüzi irade, ama külli irade" 

Bunu bize anlatan arkadaşımızın vatani görevini nerede yaptığı da bize kalsın.


DOĞRULARI BİZ YAZARSAK İNANMAYANLAR

DOĞRULARI BİZ YAZARSAK İNANMAYANLAR; RTE SÖYLEYİNCE İMANIN ŞARTI SAYIYORLAR



İŞTE CUMHURBAŞKANININ AÇIKLAMASINDAN İLGİLİ BÖLÜM

MEDYADAKİ HABERLER YALAN"


2 yıldır paralel devlet ile mücadele etmekteyiz. Çin'e bir ziyarette bulunacağım. Çin seyahati öncesindeki gelişmeler manidardır. Bu akşam bunu size paylaşmak istiyorum. Dünyanın her yerinde bizim soydaşlarımız var. Yaşanan bütün hadiseler bizi doğrudan ilgilendiriyor. Medyada dolaşan, büyük bir kısmı da yalan ya da istismar olan bu haberlerden sonra İstanbul'da asla tasvip etmediğimiz olaylar yaşandı. Ülkemize gezmeye, yaşamaya gelen Doğu Asyalı insanlar bizim dostumuzdur. Onlar bizim misafirimizdir. İstanbul'da yaşanan provokatif olaylar bize yakışmaz. Provakatörlerin oyununa gelmeyin. Ülkemize gelenler bize emanettir.

VE YORUM

Şahit misiniz?

Biz "Uygur Türklerine Çin zulmü haberlerinin Siyonist Yahudi tuzağı olduğunu ve çoğunun da YALAN olduğunu" daha Türkiye ÇİN Büyükelçisine rahatsızlığını ilettiğinde yazmıştık. Yani Cumhurbaşkanımız da YALAN'lara inanıyorken biz doğruları yazmış ama kimseyi inandıramamıştık.

Cumhurbaşkanımız bu açıklamayı yapınca sosyal medyada daha önce "Çin Zulmü" diye AKP'lilerin yaptıkları paylaşımlar da değişti. MHP'lilerin yıllardır yaptığı paylaşımları paylaşan AKP'liler artık bizim gibi ÇİN ZULMÜ haberleri YALAN demeye başladılar.

İYİ DE KARDEŞİM DOĞRULARI SADECE BİAT ETTİĞİNİZ KİŞİDEN Mİ ÖĞRENECEKSİNİZ?

DOĞRU HER KOŞULDA DOĞRUDUR.SÖYLEYEN KİŞİNİN ÖZELLİĞİNE GÖRE DEĞİŞMEZ.

ŞİMDİ BURAYA DİKKAT!

TÜRKİYE'NİN DAHA DOĞRUSU AKP'NİN SURİYE POLİTİKASI EN BAŞINDAN BERİ YANLIŞTIR.

VE YİNE AKP'NİN ŞİMDİ DÖNMEYE ÇALIŞTIĞI "AÇILIM" POLİTİKASI DA EN BAŞINDAN YANLIŞTIR.

BİZ YİNE SÖYLEDİK. 

AKP'LİLER; CUMHURBAŞKANI AÇIKLAYINCAYA KADAR "AÇILIM DOĞRU, SURİYE POLİTİKASI DOĞRU" DEMEYE DEVAM EDECEKLER İSE BUNUN ADI "DÜŞÜNEN BEYİN" DEĞİL "BİAT KÜLTÜRÜDÜR" VESSELAM.