2 Eylül 2016 Cuma

FIRAT KALKANI

FIRAT KALKANI OPERASYONU KIBRIS KARIŞMADAN BİTMEYECEK. 

HADİS YORUMLARINA GÖRE FIRAT KALKANI OLACAKTI, OLDU. 

AMA NE ZAMAN BİTECEK?

EL CEVAP:

KIBRIS'DA RUMLAR PROVOKASYONA BAŞLAMADIĞI MÜDDETÇE BİRLİKLER SURİYEDEN ÇIKMAYACAK.


FIRAT KALKANI BELKİDE BASİT BİR PLANLAMANIN SONUCU DA OLABİLİR AMA GELİŞMESİ VE SONUÇLARI BAKIMINDAN ÇOK YÖNLÜ VE ÇOK GRİFT UNSURLAR İÇERMEKTEDİR.BİR KISMI DA AÇIKLANAMAYACAK CİNSTENDİR.YANİ ZAMANI DEĞİL.

SADECE BİR SORU:

FIRAT KALKANI OPERASYONU BAŞLADIĞI ANDA ABD; KOALİSYON HAVA KUVVETLERİ İLE DESTEK VERDİKLERİNİ AÇIKLADI.

HÜSNÜ MAHALLİ PUTİN'İN OPERASYON ÖNCESİ SURİYE'DEKİ S400'LERİ DEVRE DIŞI BIRAKTIĞINI AÇIKLADI.

BİR BAŞKA YABANCI BASIN KURULUŞU PUTİN İLE OBAMA'NIN HALEP'E ORTAK OPERASYONU KONUŞACAKLARINI YAYINLADI.

TÜRKİYE'Yİ SURİYE'DE KİM NİÇİN DESTEKLİYOR YA DA KİM NİÇİN KARŞI ÇIKIYOR?

ABD:
BİR CIA YÖNETCİSİ:
"RUSYA VE İRAN İLE ANLAŞMADAN ESAD'I DEVİRMEK İMKANSIZ.BİZ RUSYA VE İRAN'I ABD İLE ANLAŞMAYA ZORLAYACAK ADIMLAR ATMALI VE SURİYE'DE BASKI KURMALIYIZ.BU BASKI ILIMLI MUHALİFLERİN SURİYE'DE BAZI YERLERİ ELE GEÇİRMESİ OLABİLİR" DEMİŞTİ.

RUSYA:

"FETÖ'NÜN ARKASINDA ABD'NİN OLDUĞUNU VE BU FETÖNÜN TÜRKİYE'YE VE ORTADOĞUYA HATTA BÖLGEDEKİ RUS ÇIKARLARINA DA BÜYÜK ZARARLAR VEREBİLECEĞİNİ TÜRKİYE İLE PAYLAŞMIŞTIK.FETÖ DEDİĞİMİZ GİBİ ÇIKTI VE TÜRKİYE DE BİZİM DEDİĞİMİZ NOKTAYA GELDİ.ARTIK TÜRKİYE İLE BİRLİKTE HAREKET ETMEKTE DE BİR SAKINCA YOK. ABD İLE ARASI AÇILMIŞ BİR TÜRKİYE BİZİM İÇİN YENİ BİR MÜTTEFİKTİR" DİYE DÜŞÜNÜYOR. 

FETÖ DE BAHANE RUSYA İÇİN ESAS ÖNEMLİ OLAN ABD İLE ARASI AÇIK OLAN TÜRKİYE'DİR. RUSYA FETÖYA NE BAKAR NE DE KORKAR.

YANİ RUSYA; ABD İLE ARASI AÇILAN TÜRKİYE'YE SURİYE'DE TERÖRİSTLERLE (IŞID VE PYD) MÜCADELEDE DESTEK ÇIKIYOR. ANCAK ABD İLE ARAMIZ AÇIK MI DEĞİL Mİ? BU KONUDA DA TEYAKKUZDA BEKLİYORLAR. İŞTE VEHAMET DURUM BU.

MADEM ABD FETÖYÜ KULLANARAK TÜRKİYE'DE AKP VE TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI YAPARAK DARBE GİRİŞİMİNE DESTEK VERİYOR O HALDE NASIL OLUYOR DA BİR KAÇ GÜN İÇİNDE TEKRAR ANLAŞIP BİRLİKTE SURİYE'DE OPERASYONA GİRİŞEBİLİYORLAR?

RUSYANIN KAFASINI BU SORU KARIŞTIRIYOR.AMA DİPLOMATİK KANALLAR SONUNA KADAR AÇIK VE TÜRKİYE BU KONULARDA RUSYA'YI İKNA ETTİ. ZATEN RUSYA'NIN SURİYE POLİTİKALARI İLE TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARI ÖRTÜŞMEKTEYDİ.

RUSYA'YA "IŞID İLE MÜCADELE EDİLECEK, CERABLUS'TAN IŞID ÇIKARILACAK, PYD FIRAT'IN BATISINDAN ATILARAK SURİYE'NİN KUZEYİNDE BİR PYD HATTI KURULMASINA İZİN VERİLMEYECEK VE (BURASI ÇOK ÖNEMLİ:) SURİYE'NİN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ KORUNACAK VE BU BÜTÜNLÜK İÇİNDE VE BELKİ DE SURİYE YÖNETİMİ İLE BİRLİKTE BÖLGEDE SİVİLLERE YENİ BİR ŞEHİR KURULARAK TÜRKİYE'DEN MÜLTECİ GÖNDERİLECEK" 

DENİLDİ VE BUNLAR ZATEN RUSYA'NIN DA İSTEĞİ OLDUĞUNDAN ÇIKARLAR ÖRTÜŞTÜ.. 



ABD...


ABD, PYD KONUSUNDA  YENİ BAŞKAN HİLLARY CLİNTON SEÇİLİNCEYE KADAR HEP İKİLİ OYNAYACAK VE TÜRKİYE'Yİ KIZDIRACAK.

ŞU AN PYD'YE "FIRAT'IN DOĞUSUNA ÇEKİL, FIRAT KALKANI BİTİNCE DE GERİ GEL" DEDİLER. AMA NE ZAMAN BİTECEK O BELLİ DEĞİL.

ABD AÇISINDAN FIRAT KALKANI; CERABLUS GİBİ IŞID'İN HAKİM OLDUĞU BÖLGELERİN IŞID'DEN TEMİZLENMESİ VE ILIMLI MUHALİFLER DENEN ÖSO'YA VERİLMESİYLE BİTMELİ.SONRA DA ABD'NİN BİR OLDU BİTTİ EMRİ İLE PYD'YE VERİLECEK. 

AMA KIYAMET İŞTE O ZAMAN KOPACAK...
 

OLABİLECEKLER:

HEM ABD HEM DE RUSYA ŞU ANDA FIRAT KALKANI OPERASYONUN YANINDADIR. AMA BU OPERASYON ÖNCE MENBİÇ SONRA DA HALEP'E KAYARSA (BU ABD POLİTİKASI OLUR) VE SURİYE REJİM GÜÇLERİYLE TÜRK ASKERİ KARŞI KARŞIYA GELİRSE RUSYA AYAĞA KALKACAK.

YOK EĞER MENBİÇ'TE KALINIR DA O BÖLGEDE SİVİL YERLEŞİM TÜRK BÖLGESİ VEYA TOKİ ŞEHRİ İNŞAASI OLURSA O ZAMAN DA ABD AYAĞA KALKACAK.ÇÜNKÜ PYD' Yİ SATMIŞ OLACAK.   

HADİS YORUMLARINA GÖRE ALLAHU ALEM:

TÜRKİYE ŞU ANDA AHİR ZAMANDA ABD VE RUSYA YANLILARININ HARARETLE TARTIŞTIĞI VE RUSYA YANLILARININ YÖNETİME HAKİM OLDUĞU DÖNEMDEDİR.

YANİ FIRAT KALKANI CERABLUS'DAN MENBİÇ'E GİDER YA DA GİTMEZ AMA ORADA PYD'YE TAVİZ VERİLMEYECEK VE PYD FIRATIN DOĞUSUNA ATILACAK.O BÖLGEDE UÇUŞA YASAK BÖLGE İLAN EDİLECEK VE ASKERİMİZİN KONTROLÜNDE SİVİL YERLEŞİM YERİ PLANLANACAK.YANİ RUSYA İLE HAREKET EDİLECEK.

BU OLAY ABD'NİN TÜM BATIYI ARKASINA ALARAK PYD'YE SİYASİ VE ASKERİ DESTEK GETİRMESİNE VE TÜRK BİRLİKLERİNE KARŞI ÇOK ŞİDDETLİ VE ÇOK ANİ BİR SALDIRININ YAPILMASINA NEDEN OLACAK. 

BU KONUDA PYD İLE BİRLİKTE IŞID, EL NUSRA VE ÖSO GİBİ ÖRGÜTLERE KARŞI DA DİKKATLİ OLUNMALI.ÇÜNKÜ HEPSİ ABD'NİN EMRİNDEDİR.AKSİNİ DÜŞÜNEN STRATEJİ HATASI YAPAR.

PYD BU KADAR GÜÇLÜ MÜ? HAYIR ASLA.
AMA DESTEKÇİLERİ ÇOK GÜÇLÜ.SURİYE'DE ESAD GÜÇLERİ HARİÇ NE KADAR SİLAHLI GRUP VARSA KENDİ ÖZEL BİRLİKLERİNİ DE İÇLERİNE KATARAK TAARRUZ EDEBİLİRLER.

VE BÖYLE BİR DURUMDA RUSLAR YARDIM ÇAĞRISIYLA VEYA KENDİLİKLERİNDEN YARDIM AMACIYLA KARADAN AMİK OVASINA GELEBİLİRLER.

RUSLAR YA TÜRKİYE İLE  ABD ANLAŞIR DA ESAD'I DEVİRMEK İÇİN HALEP'E OPERASYONU UZATIRLARSA YA DA TÜRKİYE İLE RUSYA ANLAŞIR DA ABD VE TERÖRİSTLERİ SURİYE'DEKİ BİRLİKLERİMİZE SALDIRIRSA AMİK OVASINA İNEBİLİR.

BUNDAN SONRASI İSE DOST İLE DÜŞMANIN KARIŞTIĞI SAFLARIN SÜREKLİ DEĞİŞTİĞİ DÖNEMDİR. RUSLARLA SAVAŞACAĞIZ,ABD YARDIM EDECEK VE SONRA ABD İLE SAVAŞACAĞIZ VE HZ.MEHDİ AS GALİP GELECEK.HADİS YORUMLARI BU ŞEKİLDE ALLAHU ALEM.

KURAN'A GÖRE MÜRŞİT KURAN'DIR.YOBAZLIĞA ELVEDA.



İSLAMDAN AYRI İLİM, İLİMDEN AYRI İSLAM OLMAZ.
İLİM İSLAMIN, İSLAM DA İLMİN KENDİSİDİR.





BAK MÜSLÜMAN KARDEŞİM…

1453 DE BİZANS SURLARINI YIKAN TOPLARI YAPTIRAN FATİH, İSLAMIN İLİM, İLMİN DE İSLAM OLDUĞUNU BİLDİĞİ İÇİN YAPTIRDI. VE HZ. PEYGAMBER SAS EFENDİMİZİN CENNET MÜJDESİNE NAİL OLDU.


PEKİ 1.DÜNYA SAVAŞINDA OSMANLI ORDULARINI NASIL KAYBETTİK?

İNGİLİZ VE FRANSIZ ORDULARININ YÜKSEK TEKNOLOJİ ÜRÜNÜ SİLAHLARINA KARŞI SİLAHIMIZ OLMADIĞI İÇİN KAYBETTİK.


FATİH'DEN SONRA OSMANLI'YA HURAFELER GİRMEYE BAŞLADI VE OSMANLI YIKILMA SÜRECİNE GİRDİ.


İSLAM'DAN VE İLİMDEN UZAKLAŞAN OSMANLI ÇANAKKALE'DE İNGİLİZ GEMİLERİNİ GÖRÜNCE ŞAŞKINA DÖNDÜ.


TÜM ORDULARIMIZI KAYBETTİK. GERİYE YARALI MİLLETİMİZ KALDI.
İŞTE BÖYLE BİR ZAMANDA ATATÜRK ÇIKTI DEDİ Kİ:


"TÜM ORDULARIMIZI, İLİMDEN UZAKLAŞTIĞIMIZ İÇİN, FATİH'İN İZİNDEN GİDEMEDİĞİMİZ VE İSLAM'I HURAFELERE TESLİM ETTİĞİMİZ İÇİN KAYBETTİK" DEDİ.


ORDUSU KALMAMIŞ YARALI BİR MİLLET İLE DE MİLLİ MÜCADELEYİ KAZANDI VE CUMHURİYETİ KURAR KURMAZ DA HURAFELERE SAVAŞ AÇTI.


İSLAMA DEĞİL, KOSKOCA OSMANLI'NIN YIKILIŞ SEBEBİ OLAN HURAFELERE SAVAŞ AÇTI. SİVRİSİNEKLERE DEĞİL BATAKLIĞA KARŞI MÜCADELE ETTİ.


AMA HURAFELERDEN NEMALANAN NÜFUS SAHİPLERİ ELLERİNDEKİLERİ KAYBETMEMEK İÇİN ALDIKLARI DIŞ DESTEKLERLE HURAFELERE SAHİP ÇIKMAYA DEVAM ETTİLER.ŞEYH SAİD AYAKLANMASI BUNUN SONUCUYDU.


ŞİMDİ HALA HURAFELERİN YENİDEN MODERN TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'Nİ VE KAHRAMAN TÜRK MİLLETİNİ ESARETİ ALTINA ALMAYA ÇALIŞTIĞINA ŞAHİT OLUYORUZ.


3.DÜNYA SAVAŞI KAPIDA AMA BİZLER HALA "ALLAH BİZİ KORUR ÇÜNKÜ BİZ MÜSLÜMANIZ" DEMEYE DEVAM EDİYORUZ.


ON TANE ATOM BOMBASI ATSALAR, O SİZİ SÖMÜRENLER O GÜN KAYITSIZ ŞARTSIZ TESLİM BAYRAĞINI ÇEKER VE NELERİ VARSA DA TESLİM EDERLER.KANMAYINIZ.

KAHRAMAN IRKIM VE CENNET VATANIM TAM 600 SENEDEN BERİ DİNSİZLİK İLE YOBAZLIK ARASINDA BOCALANIR DURUR. BUNU KAFİRLER BU MİLLETE KASTEN REVA GÖRÜRLER.


LİYAKATLİ DİNSİZLER İLE LİYAKATSİZ MÜSLÜMANLAR ARASINDA YUVARLANDIK YILLARCA.


KAFİRİN EN BÜYÜK DÜŞMANI İSE LİYAKATLİ MÜSLÜMANLAR OLDU.
ATATÜRK BU AZİZ MİLLETE LİYAKATLİ MÜSLÜMAN OLMAYI EMRETTİ. LİYAKATSIZ YOBAZ OLMAYI DEĞİL.LİYAKATLİ MÜSLÜMAN OLMAYI EMRETTİ, DİNSİZ OLMAYI DEĞİL.


EMANETİ EHLİNE VERMEK ALLAH’IN CC EMRİDİR. ATATÜRK DE BUNU EMRETTİ. MÜHENDİS VARKEN İŞİ KALFAYA TESLİM ETMEK, HUKUKÇU VARKEN KANUNU ÇOBANA YAPTIRMAK YOBAZLIKTIR. ALLAH’A İSYANDIR.



BAKINIZ YİNE YAZIYORUZ TEKRAR TEKRAR YAZIYORUZ.

KURAN’IN ARAPÇASINI OKUMAK BİR TÜRK İÇİN ZİKİRDİR VE SÜNNETTİR AMA FARZ DEĞİLDİR. TÜRKÇESİNİ OKUMAK İSE HEM ZİKİR HEM DE FARZDIR.



ÇÜNKÜ KURAN OKUNMAK, ANLAŞILMAK VE İBRET ALMAK İÇİN İNDİRİLMİŞTİR.TÜRKLERE İNSEYDİ; KURAN’A GÖRE KURAN TÜRKÇE İNECEKTİ. HALA TERSİNE GİDEN YOBAZDIR.



İSPATI ŞUDUR: KURAN ARAPLARA NİÇİN TÜRKÇE İNMEDİ? CEVABINI KURAN VERİYOR:



EĞER O KURAN’I ARAPLARA ARAPÇA DEĞİLDE BAŞKA BİR DİLDE İNDİRSEYDİK “HİÇ ARAPLARA YABANCI DİLDE KİTAP OLUR MU; NASIL ANLAYACAĞIZ, ARAPÇA İNDİRİLMESİ LAZIM DEĞİL MİYDİ?” DİYECEKLERDİ…



BUYURUYOR ALLAH CC KURANDA..



KURAN SADECE PEYGAMBERE İNMEDİ HER MÜSLÜMANA AYRI AYRI İNDİ OKUSUN DİYE.HER MÜSLÜMAN KURANI OKUMAKTAN TEK BAŞINA SORUMLU.



ATATÜRK BUNLARI HERKESTEN ÖNCE GÖRDÜ VE GENÇ TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ BU TEMELLER ÜZERİNE KURMAYA ÇALIŞTI. KURANI HERKES KENDİSİ OKUSUN VE ALLAH’IN EMRİNİ YERİNE GETİRSİN İSTEDİ.

AMA SONRA YOBAZLAR YİNE DEVREYE GİRDİLER VE "KURANI DOĞRUDAN SEN OKUMA, SEN NE ANLARSIN, YANLIŞ YORUMLAR VE DİNDEN ÇIKARSIN MAAZALLAH" DİYEREK SAF MÜSLÜMAN İLE KURAN ARASINA KENDİLERİNİ ENGEL KOYDULAR VE BU ŞEKİLDE İNSANLARI SÖMÜRDÜLER.

BUGÜN TÜRKİYE’DEKİ TARİKATLARIN ÇOĞUNDA KURAN ÖĞRETİLMEZ YANİ TÜRKÇESİ ÖĞRETİLMEZ,ARAPÇASI ÖĞRETİLİR VE TÜRKÇESİ ŞEYHTEN SORULUR.

ÇOĞUNDA İSE SORMAYA VE ÖĞRENMEYE HİÇ HACET YOKTUR.KURAN’DA AYET DE VARDIR.DURMADAN SORUP SORGULAYAN TASVİP EDİLMEZ.(AMA O AYET BAŞLARINDA HZ.PEYGAMBER BULUNAN SAHABEYE; PEYGAMBER SAS EFENDİMİZİ O YOĞUNLUKTA FAZLACA MEŞGUL ETMEMELERİ İÇİN HİTAP ETMEKTEDİR.)



TAM İSTEDİKLERİ MÜRİDİ BULDULAR. SIRA SOYMAYA GELDİ.BİR DERGAH YAPILACAK.BİR MİLYON LAZIM AMA ON MİLYON TOPLANIYOR.VE BİR SERMAYE GRUBU OLUŞUYOR.ŞEYHİN ÖMRÜ VEFA ETMEYİNCE YENİ ŞEYHİ DE BU SERMAYE BELİRLİYOR.MALI ELİN OĞLUNA BIRAKMAK OLMAZ. ŞEYHİN OĞLU DA MUTLAKA KERAMET SAHİBİDİR.



AMA KURAN BÖYLE DEMİYOR. KURAN’A GÖRE MÜRŞİT YİNE KURAN’DIR. BAŞKASI DEĞİL. KURAN’A GÖRE ZİKİR YİNE KURAN’DIR. YOKSA DÜNYA DA DÖNÜYOR DURMADAN VE KENDİ HALİYLE ZİKREDİYOR AMA O DÖNME DÜNYANIN İLMİNE BİR ŞEY KATMIYOR.



MÜSLÜMAN İSE DURMADAN VE HER DAİM KENDİSİNİ KAMİL BİR İNSAN OLMAK İÇİN GELİŞTİRMEK ZORUNDA. BUNU DA İLİM ÖĞRENEREK YAPABİLİR. İLİM DE KURAN, BAŞKA DA İLME ZAMAN YOK. ZATEN KURANI ANLAYIP ÇÖZEN YOK. NEREDE GEZİYORSUN NEREYE GİDİYORSUN EY MÜSLÜMAN?



AÇ KURAN’I OKU. TEKRAR TEKRAR OKU. ARA VERMEDEN OKU. SEN DE GÖRECEKSİN VE AYNEN BU YAZDIKLARIMIZI TEYİT EDECEKSİN.İSPATI DA BUDUR.



ALLAH CC İLE ARANA KURAN İLE ARANA HİÇ KİMSEYİ SOKMA, ZİRA CEHENNEMDE DE HATTA CENNETTE DE ONLARI YANINDA BULAMAYACAKSIN.



HZ.PEYGAMBER SAS EFENDİMİZ KIZI FATIMATÜZZEHRAYA İŞTE BU NEDENLE “KIZIM, BABAM PEYGAMBER DİYE GÜVENME, BAŞININ ÇARESİNE BAK”   DEDİ.

2016 (23/12/2015 tarihli yazımız) Çoğu çıktı

TÜRKİYE, ŞU ANDA AHİR ZAMAN OLAYLARININ NERESİNDE?




Türkiye ile ilgili hadis yorumları ve alimlerin ifşaatları doğrultusunda 2016'yı değerlendirmek istiyoruz.

Türkiye şu anda ahir zaman olaylarının "SIRA TÜRKİYE'DE" aşamasındadır. Tunus'da başlayıp Suriye'ye kadar gelen "Arap Baharı" isimli "Büyük İsrail" projesinin Türkiye ayağına gelindi.

Libya'da yedi kabileyi kullanıp iç savaş çıkaranlar aynı iç savaşı Türkiye'de Kürt Ayaklanması ile gerçekleştirmeye çalışıyor.

Halk desteği olmayan PKK'nın güçlendirilerek TBMM'ne girecek kadar halk desteğine kavuşması, sonra silahlandırılıp ayaklanmaya teşvik edilmesi tesadüf değil. 

AKP'nin 7 Haziran öncesi "Açılım" politikasından yüz seksen derece dönüşle çatışma aşamasına geçişi de öyle. 

Evet bazılarının söylediği gibi AKP, önce PKK'ya zeytin dalı uzatarak bir şans verdi ve PKK bu şansı değerlendiremeyince politika değiştirdi. 

Ama ABD açısından politika zaten en başından beri buydu. Yani Açılımı da ABD istedi, çatışmayı da. Onların planlarında bir  değişiklik yok.Sadece halk desteği olmayan PKK'ya o destek sağlandıktan sonra çatışma aşamasına geçildi.Olay bu. AKP yine kandırıldı. 

2016'da terör olayları artarak devam edecek. Çünkü PKK, halkın örgütü olmadığının farkındaydı ve YDGH ile halkın örgütü olmak istedi ve belli bir aşamaya da geldi. Sur'da, Cizre'de, Nusaybin'de yaşanan olaylar bunun kanıtı.

Ayrıca bu olaylar PKK'nın arkasında İsrail'in olduğunun da en büyük kanıtı.Nasıl mı?

Gazze'de Filistinliler İsrail'e karşı hangi yöntemleri  kullanagelmişler ise, bugün de PKK o bölgelerde aynı yöntemleri kullanıyor. 

İlçelerde evleri birbirlerine tünellerle bağlıyor ve bu tünellerden mühimmat akışı sağlıyor. Kaçarken de yine bu tüneller kullanılıyor. Bu aklı veren İsrail.O kadar net. 

Rus ajanlar da bölgede. 

Demirtaş önce ABD'ye gitti sonra Rusya'ya. ABD Türkiye'ye karşı PKK konusunda ikili oynuyor. Müttefiki Türkiye'ye karşı yüzü tutmadığı için bunu yapıyor.Demirtaş'ı Rusya'ya gönderen ABD. "Git Rusya'nın desteğini al, ben de destekliyorum" diyor.

Rusya PYD 'ye destek vereceğini açıkça söyledi. Ama esas gizlenen PKK'ya vereceği destektir. Aslında PYD/PKK aynı ve fark etmiyor. Şimdi PYD'ye verilen destekler o bölgelerde karşımıza PKK'ya verilen destek olarak çıkacak.

Rusya'nın PYD/PKK'ya vereceği destekler kısa vadede aleyhimize gibi gözükse de uzun vadede lehimize olacak.

Çünkü Ortadoğu'da IŞİD, düşmanın adıdır. Yani..

ABD'nin IŞİD'i Rusya, Rusya'nın IŞİD'i ABD'dir aslında. 

IŞİD üzerinden birbirleri ile savaşıyorlar ve bu savaşta ABD'nin çok değil 2016 sonlarına doğru PYD'yi de PKK'yı da satacağı çok açık. Satılamayacak tek ülke var Ortadoğu'da, o da Türkiye.

Mart ayından sonra PKK sokaklarda terörü çok daha artıracak. Öyle ki Rusya'nın da desteği tamamen ortaya çıkacağından Türkiye'de Rusya-Türkiye ilişkilerinin gerilmesinden rahatsız olanlar ile rahatsız olmayanlar arasında bir rekabet oluşacak. Ve alimlerin yorumlarına göre bu rekabette Rusya yanlıları galip gelecek. 

Yani Türkiye'de yazın başlarında Rusya ile ilişkilerin bozulmasından rahatsız olanların söylemleri geçerli olacak. Rusya yöneticilerinin özellikle Türkiye yerine AKP'yi hedef almaları da buna katkı sağlayacak.

Yine alimlerin hadis yorumlarına göre Nisan ayında Suriye işgal edilebilir ve bu işgal Türkiye'yi de olağanüstü etkileyebilir.

AKP için Nisan ayı yönetimde "Keşke olmasaydım" ayı olabilir. AKP ülkeyi yönetemez hale gelebilir.Neye göre? Delil ne?

Şeyh Abdullah Dağıstani Hazretleri üç aylık bir kaos ortamından bahsediyordu. Ve zamanlama olarak da AKP'nin iktidarda olduğu dönemin hemen akabindeki dönemi işaret ediyordu.

Peki stratejik olarak bu nasıl olabilir?

İşte PKK,HDP Rusya'da. Vatan Partisi temsilcileri de oradaydı. Ermenistan da PKK'ya açık desteğini Moskova'da gösterdi.

Vatan Partisi yöneticileri Moskova'ya Rusya'nın PKK/PYD'ye vereceği desteği engellemek için gittiklerini açıkladılar. 

Ama şunu görmüş olabilirler: HDP barajı geçen bir parti, Vatan partisi ise daha küçük.Rusya bu nedenle Vatan Partisi yerine HDP, PKK, PYD' yi seçmiş ve Ulusalcılara göre Türkiye için riskli bir ortam doğmuş olabilir.Rusya da bu desteği açıkladı zaten.

Başkaları Vatan Partisi'ni; tıpkı Rusya gibi, zayıf bir yapı olarak görebilir ama bize göre hiç de öyle değil.Bunu Nisandan itibaren görmeye başlayacağız.

Yine alimlerin ifşaatlarına göre 2016 yılı Türkiye için silkinip, uyanma yılı olacak. Ağustos ayından itibaren maziye şöyle bir bakıp neleri kaybettiğimize ve elimizde neler kaldığına dair bir analiz ile yepyeni bir hedefe kilitleneceğiz. 

Ama belaların en büyükleri de o zaman başlayacak. Ama hiç değilse içte fitne ve fesadın bittiği, birlik ve beraberliğin sağlandığı, kardeşliğin hakim olduğu bir ortam olacak ve başaracağız inşallah.

Türkiye'yi bekleyen en önemli olay 3.Dünya Savaşına ev sahipliği yapacak olmamızdır. 2018 Dünya Kupası maçlarına ev sahipliği yapacak olsaydık daha üç beş sene öncesinden yeni yeni statlar yapmaya başlar ve envay türlü hazırlıklar için içtima olurduk. Ama 3.Dünya Savaşı o kadarda önemli değil.

Mi acaba?

3.Boğaz köprüsünü de açıyoruz. Hayırlı olsun.

Hayırlı olsun da uzun menzilli bir füze atılırsa koruyacak mekanizmamız var mı? Varsa hayırlı olsun.

Ya yoksa?
İşte bu sitede bas bas bağırdığımız konu buydu.

ABD her ay bir tane köprü yapar, çünkü onu yıkacak güç daha dünyaya gelmemiştir. Ya bizim?

Önce o köprüleri, limanları, hava limanlarını koruyacak savunma gücünü oluşturmalıydık, sonra o devasa yatırımları yapmalıydık. "Kendine güvenen gelsin" demeliydik. Olay buydu. O devasa yatırımlara harcanan bütçelerle neler yapılmazdı ki?

"Yine yapılıyor"

Evet ama bizi internet sitelerindeki resimler değil komutanlarımızın elindeki ve emrindekiler ilgilendiriyor. 2023 de teslim edilecekler değil 2016'da komutanlarımızın emrindekiler ilgilendiriyor.

Alimlerin hadis yorumlarına göre Türkiye için 3.Dünya Savaşı 2016 da başlayacak ve 2023' e kadar sürecek. Tüm dünya için de 2018 de 3.Dünya savaşı başlayacak. 2023'ü şimdi bir daha düşünelim.


Adamın biri yıllardır düşmanı olan birine belindeki tabancayı göndermek ister.Götürecek adam:

"Bunu niçin yapıyorsun, o senin düşmanın değil miydi" der. O da:
"
"Evet hala düşmanım. Ama ben de şimdi öyle bir silah var ki onu buradan öldürebilirim.Elin içinde silahsız ölmesin,zavallı" der.

Bilmem anlatabildik mi?

Bir parantez:
"2.Dünya Savaşında Hitler sadece bir ayda iki denizaltı, yüz adet tank teslim ediyordu Alman ordusuna. Kavgam isimli kitabından isteyen okuyabilir. Yani 2016 da değil.Tam 70 sene önce."

Devam...

Türk Cumhuriyetlerinin Rusya'nın safında kalacağını ama Azerbaycan'ın durumunun riskli olduğunu daha önce yazmıştık. Bugün bu teyit edildi. 

Türk Cumhuriyetler Rusya'nın yanında olduklarını açıkladılar. Kısa vadede aleyhimize olan bu olay uzun vadede lehimize sonuçlanacaktır İnşallah.Yani üzücü bir olay değil. ABD'nin PKK'ya verdiği destek ile benzer anlamdadır.

ABD'nin Ukrayna'ya verdiği destek ile Rusya'nın Taliban'a destek açıklaması, ABD ile Rusya arasındaki gerilimin tepe noktasıdır.

ABD'nin Rusya'ya karşı mali yaptırımları artırması da Rusya'nın misillemesine neden olacaktır.Rusya'nın misillemesi ÇİN ile anlaşarak olursa ABD'nin işi zora girer. Çin'siz bir misilleme ekonomik anlamda yapılamaz. Taliban'a füze verir o kadar.


***

ABD'nin Yahudi kanadı Türkiye'nin yeniden PKK ile görüşmesini istedi.Öcalan'ın devreye girmesini istiyorlar. Önceden yazmıştık.Tekrar edelim: Eğer Süfyan Türkiye'den çıkacaksa Öcalan'dan başkası olamaz.

ABD'nin bu önerilerine kesinlikle alet olunmamalı. Öcalan bırakılmamalı. Sürece yeniden dönülmemeli ve PKK tamamen ve hızlı bir şekilde temizlenmelidir.

2016 yılında PKK tamamen yok edilmeli. İlk önce de elebaşıları öldürülmeli.Yakalanmamalı, öldürülmeli.İşte Kandil orada. Bunu yapacak gücümüz var.İnşallah.

Yok eğer Süfyan, Türkiye dışından çıkacaksa en birinci adayımız yine Kardavi'dir.Bunu da yazalım.
Recep ayında çıkacak.2016 yılının Recep ayı 8 Nisan'da giriyor.Ama tarih Öcalan'a da uyuyor.

***
Elbette hepsi bir tahmin. Alimlerin hadis yorumları ışığında yapılmış güncel tahminler. Doğru çıkmayabilir. Herşeyin en doğrusunu Allah cc bilir.