10 Nisan 2015 Cuma

HAZIR MISINIZ?

HZ.MEHDİ AS İLE İLGİLİ BAZI BİLGİLER




ALLAHU ALEM

Geliyor ama henüz meçhul.Yani yukarıdaki gıf gibi hızla yaklaşıyor.Ama henüz gelmedi ve ortaya çıkmadı.

Hz.Mehdi AS ile ilgili hadis yorumlarında Kuran-ı Kerim'in Yusuf Suresi ile Kehf Suresine atıflar vardır.

Yazımızın konusu Yusuf Suresindeki atıflar olacak ama kısaca Kehf Suresine yapılan atıfları da yazalım İnşallah.

Hadis yorumlarına göre Kehf Suresinde anlatılan Ashab-ı Kehf ahir zamanda yeniden dirilecekler ve Hz.Mehdi AS'a tabi olacaklar.Yani onunla birlikte mücadele edecekler. Alimlerden bazıları bu atıfı böyle yorumlamış. 

Allahu Alem bu şöyle de olabilir:

Nasıl ki Ashabı Kehf Kuran'a göre Allah CC tarafından 309 sene uyutuldu ise aynı şekilde Hz.Mehdi AS da bin yıl uyutulmuş olabilir.Ve atıfın amacı bu da olabilir. 

Pek çok alim de Ashabı Kehf'in öldüğünün Kuran ile sabit olduğunu ifade eder ki bu hakikaten Kuran'da Kehf Suresinde detaylı olarak anlatılmaktadır.

Yani elbette ki Allah dilerse her şey olur ama Kuran'da Allah cc Ashabı Kehfin öldüğünü ve onların mezarları üzerine de bir mescid inşa edildiğini buyuruyor.Adnan Hoca bu mescidin Ayasofya olduğunu iddia ediyor.Olabilir de Allah bilir.

Ama gerçek olan Ashabı Kehfin öldüğüdür. Kehf Suresine yapılan atıf da Allahu Alem Hz.Mehdi AS'ın da tıpkı onlar gibi bin yıl uyutulacağına işaret ediyor olabilir.

Şiiler Hz.Mehdi AS'ın 12.İmam olduğunu ve gaybete çekildiğini söylüyorlar ama Şii kaynaklarında Kehf Suresine atıf yapıldığından bahsedilmiyor.

Bu tamamen Sünni kaynaklı.O nedenle hemen mezhepçilik ithamları gelmesin.Usandık bu mezhepçilikten. Hz.Mehdi AS gelince zaten kalkacak ve herkes görecek. 

YUSUF AS SURESİNE YAPILAN ATIFLAR

Yusuf AS Suresi -tıpkı Hz.Musa'nın hayatının çok uzun anlatıldığı gibi- ta çocukluktan itibaren Hz.Yusuf AS'ın hayatını (Vezir olup ailesini yanına getirinceye kadar) çok uzun bir şekilde anlatmaktadır.

Kardeşlerinden gördüğü zulüm ile yaşadığı mağduriyetlerden; kardeşlerinin mağduriyetlerini de giderecek kadar maddi ve manevi makamlar elde ettiğini çok detaylı anlatır.

Ama bunların Hz.Mehdi AS ile bir alakası yoktur. Hz.Yusuf AS'ın hayatı ile Hz.Mehdi AS'ın hayatı arasında bir benzerlik olmayacaktır. 

Benzerlik sadece Hz.Yusuf AS'ın yaşadığı dönemde dünyanın en güzel insanı olmasıdır.Hz.Mehdi AS da yaşadığı dönemde dünyanın en güzel insanı olacaktır.Bu hadis yorumlarında açıkça geçmektedir.

Kısaca Hz.Yusuf AS'dan bahsedersek güzelliği çok çarpıcı bir şekilde anlatılmaktadır.

Züleyha kendisini kınayan hanımları evine davet eder. Onlar henüz Hz.Yusuf AS'ı hiç görmemişlerdir. Önlerine meyve koyar ve yanlarına da birer bıçak bırakır.Onlar meyveleri soymaya başlayınca Yusuf AS'ı onların yanına alır. Kadınlar Yusuf AS'ı görünce şaşkınlıktan ve hayranlıktan ellerinde bulunan bıçaklar ile ellerini keserler. Sonra şöyle derler:

"Allah için bu bir insan değil, bu bir melek"

Gelelim günümüz Mehdilerine...

Haydi bakalım "Benim Mehdim var" diyenler!

Sen Mehdini görünce "Allah için bu bir insan değil,bu bir melek" diyebiliyor musun?

Tabi ki diyemiyorsun.

İşte biz de bu nedenle diyoruz ki:

"HZ.MEHDİ AS HENÜZ ZUHUR ETMEDİ.ORTAYA ÇIKMADI."

Hatta belki de yüzünü de gösteremeyecek durumda. Yani maske takıyor da olabilir. Çünkü bunun tarihten bir de küçük örneği var.

Ebu Müslim Horasani de çok güzel yüzlü bir insanmış ve savaşlarda genellikle maske kullanırmış. Gizlenmek,düşmanı korkutmak,biraz daha gaybiyet ve ciddiyet için hem de savaş esnasında korunmak için.

Hz.Mehdi AS hayatta olduğuna göre ve insanlar da henüz fark etmediğine göre gaybiyet var Allahu Alem.

Saç,sakal,bıyık,giyim kuşam gibi dış görünüşü kendisini gizliyor olmalı.Ayrıca insan hemcinsleri içinde de gizlenebilir.Çünkü hemcinsleri bir insanın güzelliğini fark etmez,etse de ikrar etmez.Bu bağlamda aynı tip giyinen arkadaşları içinde olabilir.Ya da tek başına inziva da olmalı Allahu Alem.

Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir.

EY İSLAMCI YAZAR(!) SEN ŞEREFSİZİN ÖNDE GİDENİSİN

İSLAMCI YAZAR(!) İSTERSEN KUSURA BAK SEN ŞEREFSİZİN EN ÖNDE GİDENİSİN.





Alemlere rahmet ve hidayet vesilesi olarak indirilen kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in Diyarbakır'da evlerden toplatıldığı ve topluca yakıldığı ajanslara düştü.

Toplayanlar Kuran-ı Kerim'i "Kuran Kurslarına bağışlayacağız" diye topluyorlarmış.Sonra da yakıyorlarmış.

Bugün Diyarbakır'da Müftülük tüm camilerde bu oyunu deşifre etmiş ve "Bağış adı altında Kuran toplayanlara vermeyin" uyarısında bulunmuş. Ayrıca Müftülük "Asla evlerden Kuran toplama gibi bir uygulamalarının olmadığını hatta isteyen herkese Kuran-ı Kerim hediye ettiklerini" ifade etmiş.

Müftüden Allah CC Razı Olsun.

Gelelim şerefsize... İsmini söylemeyelim, kimse de yorumlara isim yazmasın.O kendini iyi bilir.

Bu şerefsiz Kuran toplayanların ve yakanların PKK'lılar olduğunu adı gibi biliyor. Ama "PKK'lılar yaptı" diyemiyor.Demiyor.

Sanki PKK Müslümanmış da...
Sanki Diyarbakır'da PKK'yı dinsiz göstermeye çalışanlar varmış da...
Sanki Diyarbakır'da da tüm ülke çapında da terörden, kaçakçılığa,namussuzluktan şerefsizliğe kadar her türlü alçaklığı yapan PKK'dan başka birileri varmış da...

Ülkenin her yerinde uyuşturucu satan PKK değilmiş de...
Kaçak sigara satan PKK değilmiş de... 
Güneydoğuda zorla insanlardan haraç toplayan PKK değilmiş de...
Müslüman Kürtleri zorla dinsizleştirmeye çalışan PKK değilmiş de...


Kuran-ı Kerimleri bağış yapacağız diye evlerden toplayıp yakan başkasıymış!

İşte sen bu yüzden şerefsizsin. Dinsizsin. Kanı bozuksun.Müslüman falan değilsin yalan söyleme.
Müslümanlığı kullanarak PKK'ya oy toplamaya çalışan bir YEZİDİSİN.

Türkleri zaten kandıramazsın, Müslüman Kürtleri de kandıramayacaksın.

Nereden mi biliyoruz?

Bakınız Yemen konusunda Türkiye ve İran anlaştı.Pakistan zaten bu saftaydı.Kime karşı anlaştılar?Bölgeyi kan gölüne çevirmek için Yahudi'den emir alan ABD'ye karşı anlaştılar.

Yani senin gibilerin Kürt Devleti kurabilmek için köpeklik yaptığınız ABD'ye karşı.

Geçmiş olsun..

Bu da bizden size hediye...