7 Şubat 2015 Cumartesi

ZAMAN AZ. KISA HABERLER

ZAMAN AZ. KISA HABERLER

Dostlar fazla zamanımız yok o nedenle aşağıda kısa haberler verip geçeceğiz. Aslında her biri için bir yazı yazmak gerekiyor ama çok meşgulüz. Özür dileriz.

KISA HABERLER

MAKDİSİ




Ürdün, pilotunun yakılmasına karşın önce IŞİD mevzilerini uçaklarla bombaladı sonra da hapiste tuttuğu MAKDİSİ’yi serbest bıraktı. Makdisi, IŞİD’liler gibi Selefi ama şiddetli IŞİD karşıtı biri… O nedenle serbest bıraktılar.

Ürdün Ordusu ayrıca IŞİD’e karşı kara harekatı planlıyor ama yapamayacak. Çünkü ağırlıklı görüş Koalisyon Ordusunun bir an önce bu harekatı yapması için çalışmak.

YEMEN



Yemen’de HUSİ’ler darbe yaptı. Husileri İran destekliyor.İran böylece Irak Ordusundan sonra Yemen Ordusunu da ele geçirmek üzere. Sırada Bahreyn var. Suud ve Mısır çok rahatsız ve araları da iyi. SİSİ her an Yemen’e bir müdahalede bulunabilir. Ama bunun iki önemli sonucu olur.

Birincisi Sisi bunu ABD ve İsrail’in izni olmadan yapamaz. Eğer yaparsa ABD, İsrail, Suud ve Sisi’nin aynı safta oldukları itiraza muhal bırakmayacak şekilde ispatlanmış olur.

İkincisi ise Mısır’ı karıştıran güçler İhvan ve Laikler ile selefiler (El Kaide) iken bunlara bir de Mısır Şiileri eklenir ki o zaman Mısır tam bir Suriye olur.


BARZANİ




“Sınırlar kanla çiziliyor yeni bir Irak’ın oluşturulması kaçınılmaz” dedi. Yeni Irak’dan kastı Kürt Devleti’dir. ABD uçaklarla IŞİD’i bombalıyor, IŞİD kaçıyor, Barzani de kaçamayan Işidlilerin ölülerini toplayarak sanki kendileri kanla almışlar gibi bu lafı ediyor.

Bu konudaki öngörülerimiz de aynen çıkıyor ve IRAK Ordusunun İran’ın eline geçtiği artık herkes tarafından kabul ediliyor.

Irak Devleti, ABD’den IŞİD’e karşı mücadele için ağır silahlar, helikopterler hatta F16’ lar istemişti. ABD İran ile ilişkilerin kesilmesini şart koşmuş ve ilk adım olarak da İranlı general  Kasım Süleymani’nin Irak’dan gönderilmesini istemişti.



Irak derin düşünceye dalmışken İran IŞİD’i ABD’nin desteklediğini, güven olmayacağını Irak’a ispat etti ve Irak’ın tercihini İran’dan yana kullanmasını sağladı. Kudüs Gücü (Süleymani’nin kurduğu sivil Şii gücü) tamamen Irak askeri oldu.

İşin ilginç tarafını da yazdık ama dikkatlerden kaçtı. IŞİD’e karşı mücadelede işbirliği gerekçesiyle Kasım Süleymani Barzani güçlerinin içinde bulundu ve tamamen çözdü. Artık Barzani’nin Kürt Devleti hayali, Kasım Süleymani’nin iki dudağı arasında. Ne söyleyeceği de zaten belli. Önce IŞİD sonra Barzani.

RUSYA



NATO eski genel sekreteri Ramussen RUSYA’nın Estonya, Letonya ve Litvanya’ya saldırabileceğini açıkladı. Ve NATO’yu yeterli hazırlıkların yapılmadığı konusunda uyardı. Zaten bölgedeki tüm hesapları alt üst edecek olan RUSYA.


VE TÜRKİYE

Adnan Kahveci’nin oğlu, babasını MOSSAD’ın öldürdüğünü ve anketçi Erhan Göksel’in suçlu olduğunu iddia etti. Erhan Göksel de Avrupa’da bir otelde MOSSAD yöntemlerine uygun bir şekilde ölü bulunmuştu.


Ve oğul Kahveci siyasete MHP’den gireceğini açıkladı.

Hakan Fidan istifa etti ve Ankara 2.Bölgeden aday olacağı belli oldu. Biz bunu Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanı seçilmeden bir ay önce yazmıştık. Hatta Davutoğlu’nun Başbakan olacağını da yazmıştık. İsteyen eski yazılara bakabilir. Amaç dokunulmazlıktır başka sebep arayan yanılır dersek noksan olur. Haziran seçimlerinin sonuçlarına göre Hakan Fidan’ın Başbakan olup olmayacağına karar verilecek. Esas önemli olan ise bakınız bunu ilk defa yazıyoruz: Davutoğlu için ne düşünüldüğüdür. (İkincisi de Ali Babacan)


İŞÇİ PARTİSİ

15 Şubat kongresinde adını “Vatan Partisi” olarak değiştiriyor. CHP den ve dışarıdan katılımlar bekleniyor. Amaç sandıktan çıkmak ama bu mümkün değil ve bunu onlar da biliyorlar.
AİH Mahkemesinde Perinçek’in Türkiye’nin lehine savunması İşçi Partisi’ne puan kazandıracak ama…

Bu konuda da gündemde olmayan bir gelişme var. PKK’lılar Strazburg’a Avrupa’nın üç kentinden yürüyüş yapıyorlar. Avrupa’daki Kürtleri “Apoya Özgürlük” sloganı ile kandırıp Srazburg’daki kararda Ermeni Diyasporası’na destek için yürütüyorlar. Kürtler farkında değil.

Yani Türkiye’de Ermeniler PKK’ya destek verirken, Avrupa’da PKK Ermeni Diyasporası’na destek veriyor. Bakalım mahkemeden ne karar çıkacak?

ŞİMDİLİK BU KADAR