4 Aralık 2015 Cuma

3.DÜNYA SAVAŞINDA KÜRTLERİN DURUMU

HADİS YORUMLARI IŞIĞINDA 3.DÜNYA SAVAŞINDA KÜRTLERİN DURUMU




Hadis yorumlarına göre Kürtler 3.Dünya Savaşında ikiye bölünecekler.Bir kısmı Rusya'nın, bir kısmı da ABD'nin yanında olacak. 

İran'daki Kürtler, İran ile birlikte Rusya'nın yanında olacaklar.Irak'takiler Barzani'nin etrafında toplanacak (Zaten toplandılar) ve ABD'nin yanında olacaklar. Suriye'deki Kürtler ikiye ayrılacak. PYD ve etrafındakiler Rusya'nın yanında olurlarken diğerleri Barzani'nin yanına kayacak ve ABD'nin yanında olacaklar.

Türkiye'deki Kürtler de ikiye ayrılacak. Çok küçük bir grup (ki bunlar PKK ve yandaşlarıdır) Rusya'nın yanında yer alırken kahır çoğunluk Türkiye ile birlikte ABD'nin yanında yer alacaklar. Bunu Bediüzzaman açıkça ifade etmiştir. Türkiye Kürtleri Türkiye'nin yanında olacak.

Bölünmenin sebebi ise şudur:

ABD, Kürtleri Barzani'nin etrafında birleştirmek ve hepsini birden yanına almak istedi. Rusya ve İran da buna karşılık aynı şeyi kendileri için istediler.

ABD, Barzani'yi yanına aldı.Öteden beri Barzani ABD'nin emrinde. İran, Kasım Süleymani'yi göndererek Barzani grubu ile defalarca görüşmeler yaptı. IŞİD'e karşı onlara taktikler verdi, silah yardımları iletti ama Barzani'yi saflarına çekemediler. Sonra PYD ve PKK'ya el attılar ve ABD'den tam olarak koparmasalar da koparma noktasına geldiler. ABD PYD ile Barzani'yi yeniden bir araya getirmek için girişimler yaptı ama başaramadı. Yani şu an saflar belli gibi.

Hadis yorumlarında Kürtler Mervaniler olarak geçmektedir. Rivayetlerde Kürtlerin Süfyan ile savaşacakları da geçer, Hz.Mehdi AS ile savaşacakları da geçmektedir. Bunun nedeni de işte bu bölünmedir.

Türkiye'de yaşayan Kürtler canımız ciğerimizdir. Bu yazı o manada yanlış anlaşılmasın. Türkler de bölünecekler ve Türklerin de bir kısmı Süfyan'a karşı savaşırken, diğer kısmı da Hz.Mehdi AS'ın savaştığı cephede bulunacaklar.Yani Süfyanın cephesinde olacaklar. Şu kadar ki o cephede bulunanlar da savaş içinde Hz.Mehdi AS'ın ordusu ile karşı karşıya gelecek konumda olmayacaklar.Çünkü hadis yorumlarında Türklerin Hz.Mehdi AS ile savaşacağına dair her hangi bir rivayet yoktur. Bu ayrı bir yazı konusu.

Ancak İran'ın durumu bu konuyu da açıklayıcı bir durumdur. İran ABD ve NATO ile savaşırsa Türkiye de NATO üyesi olduğu için İran'ın karşı cephesinde bulunmuş olur. Ama hadis yorumlarına
göre Türkiye ile İran arasında savaş olmayacak. Tam açıklandı İnşallah.

RUSYA'NIN NATO'YU BÖLME PLANI

RUSYA, YUNANİSTAN'I KULLANARAK NATO'YU BÖLMEYİ DENEYECEK




Yunanistan ile Türkiye arasında çıkacak bir gerilim Fransa ve Almanya'nın Yunanistan safında olmasına neden olur. Almanya ve Fransa ise Avrupa demektir. Böyle bir gerilim NATO'da çok büyük çatlaklara neden olabilir. Avrupa'da Almanya ve Fransa'nın arkasından gitmeyecek İspanya, Portekiz ve İtalya'nın dışında çok az devlet var. 

Bu nedenle Rusya illa ki bir Türk-Yunan gerilimini başlatmak isteyecektir. Peki bunu nasıl yapabilir?

Madem ki Türk Hava Sahasını ihlal eden uçak düşürülüyor o halde bir Yunan uçağı da ihlal etsin diyebilirler.

Ya da Ege'deki adalardan bir veya bir kaçını daha işgal ettirebilirler.(Zaten on altı adanın gayri meşru ve Türkiye'nin iyi niyeti suistimal edilerek ve çaktırmadan işgal edildiği iddia ediliyor.) Devamı gelebilir.

Ege'de savaş uçakları veya savaş gemileri arasında bir dalaş tezgahlanabilir.

Rusya bunları nasıl yaptırabilir? Yani Yunanistan niçin yapar?

Ruslar Yunanlıları "Türkiye ile savaşın demiyoruz, biraz psikolojik gerilim yaratın istiyoruz, en kötü ihtimalde bile yanınızdayız" diyerek karşılığında da S300, S400 gibi füzeler, savaş gemileri veya savaş uçakları vermeyi ya da ekonomik vaatlerle ve Yunanistan'ın Güney Kıbrıs'taki petrol ve doğalgaz faaliyetlerine destek vererek kandırabilirler.

Başlangıçta işin nereye varacağını kestiremeyen Yunanistan bu vaatlere kanabilir. Hatta NATO'daki bazı ülkeler bile işin ne anlama geldiğini sonradan öğrenecek kadar gafil kalabilirler.

Bir kısmı "Yunanistan haklı" derken diğer kısmı da NATO içi bir meseledir ve bizim taraf olduğumuz bir  konu değildir" diyebilirler. Gerilimin artması ile Rusya'nın deşifre olması NATO'yu yeniden uyandırabilir. 

Rusya'nın vaatleri gizli olacağı için gerilimin içinde olduğu da önceden anlaşılamaz ve sonra ortaya çıkar. Yani bunlar olabilir.

***

Doğu Akdeniz'de şu an savaş gemileri yığılması had safhadadır.Ve gerilim her gün daha da artmaktadır. Batı parlamentolarından hergün IŞİD'e karşı savaş kararları çıkmaktadır. Kararı alan Ortadoğu'ya geliyor. 

Bütün dünya IŞİD'e düşman, IŞİD'e savaş açıyor da bu IŞİD'in dostu kimse nedense bir türlü ortaya çıkmıyor. Gerçekte IŞİD; ABD,İngiliz ve İsrail kuklası bir terör örgütü ve onlara hizmet ediyor.

ABD,İngiliz ve İsrail IŞİD'i bahane ederek Esad'ı devirmeye çalışırken; Rusya ve İran da IŞİD'i bahane ederek Esad'ı kurtarmaya çalışıyor.Gerçek bu.

Hadis yorumlarında geçen "Zilhicce'de savaş konuşmaları" ifadesi ile sıcak savaş öncesi yapılacak "Psikolojik Savaş" kastediliyor. 

O, "psikolojik savaş da" şu an başlamış durumda ve tam gaz devam ediyor. Herkes birbirini suçluyor.

Erdoğan: "IŞİD'i Esed destekliyor."
Esad: "IŞİD'i Erdoğan destekliyor."
Putin:" IŞİD'i destekleyen G20 ülkeleri var" diyor. (ABD,İngiltere,Türkiye ve Suud'u kastediyor.Daha önce açıklamışlardı.) 
ABD: "IŞİD'e karşı koalisyona herkes katılmalı, IŞİD sadece hava operasyonları ile yenilemez, aynı zamanda kara operasyonları da şart" diyor.
ABD: "Geçiş süreciyle sınırlı olmak üzere Esad iktidarda kalabilir ve IŞİD'e karşı savaşta kara gücü olarak kullanılabilir" diyor.

Sekiz milyar insan seyrediyor ve "Tüm dünya IŞİD'e savaş açtı" diyor.

Bakalım gerçekten tüm dünya IŞİD'e mi savaş açtı yoksa Ortadoğu'ya bir birlerini yemek için mi geliyorlar göreceğiz.

Hadis yorumlarına göre birbirlerini yemek için geliyorlar.

Türkiye, şu an Doğu Akdeniz'de ve Suriye'de ve hatta Irak'ta sembolik olarak yer almalı ama ana unsurlarını asla ileri sürmemelidir.Çünkü orada olacak savaş tek bir ülkenin kazanacağı bir savaş olmayacak, belki de herkes kaybedecektir.İsrail'in de izlediği politika budur. Girmeyecek, kenardan izleyecek. Sadece provokasyonlar da en önde olacak.İsrail'in politikası kendi açısından doğrudur.

Bizi bekleyen ve mutlaka kazanmamız gereken ilk savaş Yunan harbidir.

Eğer Yunanistan ile (Rusya'nın kışkırtmasıyla) gerilim başlarsa yazdıklarımız da bir bir çıkacaktır. Allahu Alem. 

Bir sonraki yazı "3.Dünya Savaşında Kürtlerin Durumu" başlıklı olacak.