1 Mayıs 2015 Cuma

OKUYANLARA DEĞİL DÜŞÜNENLERE

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM



ALLAH CC İNDİNDE YEGANE DİN İSLAM'DIR. GAYRISI BATILDIR.

AMA BU YAZIMIZDA ÇOK FARKLI BİR BAKIŞ AÇISIYLA BİR GERÇEĞİ GÖZLER ÖNÜNE SERMEK İSTİYORUZ.



Müslüman olmak için ilk yapılması gereken şey Kelime-i Şehadet getirmektir.

İslam bir devlet ise Kelime-i Şehadet onun pasaportudur. Onunla o devlete girilir. Ama o devlete girdikten sonra da o devletin kanunları geçerlidir ve ona tabi olunur.

Tabi suç işlememek ve ceza almamak için de önce o kanunları öğrenmek ve hayata tatbik etmek gerekir. İşte o zaman da "Mümin" olunur.

Esas amaç Müslüman olmak değil MÜMİN olmaktır. Çünkü Müslüman olmak hem cezadan kurtulmak hem de mükafat alabilmek için yeterli değildir.

Cezadan kurtulabilmek ve mükafat alabilmek için de "Mümin Olmak Şarttır."

İŞTE DÜŞÜNDÜRECEK SORU

Afrika'da bir kabile.Yabani olarak kalmış ve insanlardan teknolojiden ve dünyadan habersiz yaşıyorlar.

Onların konuşma dilini bilen bir tercüman aralarına giriyor ve bir şeyler öğretmek istiyor.

İlk gün yerlilerden birine "Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden Abduhu ve Resuluhu" demeyi öğretiyor.Adam bunu söylüyor ama manasını henüz öğrenmedi.

İkinci adama ise "Ben şahitlik ederim ki Allah'tan başka ilah yoktur.Yine şahitlik ederim ki Hz.Muhammed Allah'ın kulu ve peygamberidir." demeyi öğretiyor.

Adam kendi dilindeki bu eğitime "Allah ne demek, peygamber ne demek, Muhammed kim" diye sorup cevabını da öğreniyor.

İŞTE SORULAR

İlk gün sonunda kim Müslüman oldu?

Birinci adam ikinci adamın bildiklerini öğrenmezse ve dersten kaçarsa Müslüman olabilir mi?

İkinci adam birinci adamın öğrendiği Arapça metin ile kelimei şehadet getirmeyi öğrenemeden ölürse ahirete ne olarak intikal eder? Müslüman olarak mı Kafir olarak mı?

Cevapları yorumlarda yazarsak, biz de yorumlar kısmında detaylı yazacağız İnşallah.

İRAN'DAN HZ.MEHDİ AS MÜJDESİ GELDİ

İRAN'DAN İKİ MÜJDE GELDİ 



İRAN'DAN BİRİ ÜNLÜ BİR HATİPTEN DİĞERİ DE AHMEDİNECAD'DAN İKİ MÜJDELİ AÇIKLAMA YAPILDI.


Resulullah(sa) Yemen halkına olan ilgisini göstermek için buyurdu: “Ena Yemaniyyun”, Ben Yemenliyim.

Biz de Peygamberimize uyarak  o hazretin  “ Ben Yemenliyim”  sözünü küresellleştirelim. Resulullah’ın(sa) Yemen halkı hakkında kullandığı ifadeleri ihya edelim. Yemenliler iman, kültür ve Ehlibeyt’e(as) muhabbette özel bir yere sahiptir.

İran’ın önde gelen hatiplerinden Hüccet’ul İslam Ali Rıza Penahiyan, Yemenli şehidleri anma  konferansında yaptığı konuşmada Resulullah’ın(sa) Yemenliler hakkında söylediği bu  söz üzerinde etraflıca durarak dünyanın her yanındaki müminlere şöyle seslendi : Dünyanın her yanında bulunan mümin ve devrimci gençler göğüslerine “ Ben Yemenliyim” yazsın. Bu hadis-i şerifin  Yemen halkının dostları tarafından yaygın şekilde kullanılması düşmanları korkuya salacaktır. Bu şiar yaygınlaşırsa  İmam-ı  Zaman’ın(af) zuhuruna ortam hazırlıyacak  “Yemani  Sancağının”  hidayet edici rolü daha iyi anlaşılacaktır. Yemen halkının tarihin akışını değiştireceğine inanıyoruz. Yemen’deki hadiseler “zuhur’un” alametlerinden ilkinin hazırlık başlangıcıdır inşallah.

İslam dünyasının bütün sıkıntılarının temelinde “Harameyn-i Şerifeyn’in”  Habis Suud  Hanedanının esaretinde inlemesi  yatmaktadır.  Yemen halkının omuzladığı bayrak “Harameyn-i Şerifeyn’in”   kurtarılış arzusunun müjdecidir.  Yemen’in  düşmanlarının kötü davranışı Allah’ın gizli lütuflarından olup bu ülke halkının basiret ve vahdetini kat kat artırmıştır.

Öte yandan İran’ın önceki Cumhurbaşkanı Dr.Mahmud Ahmedinejad, İmam Ali’nin(as) mübarek veladeti münasebetiyle Hazar kıyısında yer alan Amol şehrinde halka hitaben konuşmasında, müstekbir güçlerin sonunun yaklaştığına işaretle dünya mustazaflarının fevkalede bir haberi beklediklerini belirtti.

Müstekbirlerin birçok ülkede birtakım kukla rejimlerin uzlaşmacı tutumuna bakarak beşeriyeti kontrolleri altına aldıklarını sandıklarını ve kesinlikle yanıldıklarını vurgulayan Ahmedinejad, Yemen’e yönelik vahşice saldırılara işaretle şöyle konuştu:

“Şeytan bölgede büyük bir olayın vuku bulacağını biliyor. Yemen’e saldırısıyla Suudi Hanedanın yıkılıp yok olma sürecinde geri sayım başlamıştır.


Müjdeler olsun ki, Emirilmüminin Ali’nin(as) soyundan O adalet güneşi yakında gelecek ve müstekbirlerin defterini dürecektir.”

YORUM

İran'lı din alimi Yemen'deki inkişafın "Yemaninin Ordusunu çıkaracağını" anlatıyor.Yemen'deki mücadeleyi Husilerin kazanması halinde Suudi Arabistan rejiminin de yıkılacağını ve Hz.Mehdi AS'ın zuhur edeceğini ifade ediyor.

Ahmedinecat ise buna ilaveten İran'daki tüm ileri gelen din alimlerinin Hz.Mehdi AS'ın zuhurunu beklediklerini ve artık zamanının geldiğini söylüyor. Yemen olayına da değiniyor ve en başından beri batının Yemen'deki saldırılarının sebebinin de Yemaninin çıkışını engelleme amacı taşıdığını bildiriyor.

Açıklamalar hadis yorumlarına tamamen uygundur.Ayrıca Yemen'deki iç savaşın yani Yemen'in karıştırılmasının Arap Baharı denilen siyonist saldırıların ilklerinden olduğu da gözden kaçırılmamalı.

Yani batı ve siyonistler Ahmedinecat'ın dediği gibi burada çok büyük bir olayın vuku bulacağını çok öncelerden öğrendiler.Tabi ki şeytanilerden.

Korkunun ecele faydası yok. Yemen'den bir nehir kuzeye, doğudan bir nehir batıya, kuzeyden bir nehir güneye inecek ve birleşip batıya sel gibi akacaklar İnşallah.