8 Kasım 2014 Cumartesi

DÜŞÜNEN BEYİNLERE BOMBA GİBİ SORULAR

DÜŞÜNEN BEYİNLERE BOMBA GİBİ SORULAR
CESARETİ OLAN CEVAPLASIN




 1)      Siz bir ŞEHZADESİNİZ. Babanız tarafından uzak bir ülkeye resmi ziyaret yapmakla görevlendirildiniz. Maiyetinize bir kaç hizmetçi ile ordunuzu temsilen de bir subay alacaksınız. Yanınıza alacağınız subayı, binlerce subay içinden seçeceksiniz. Çok iyi tanıyıp, hatta iyi arkadaş olduğunuz birini mi yanınıza alırsınız, yoksa kimi verirlerse onunla mı gidersiniz?

 2)      ABD ve Rusya Türkiye’de çıkan ve sahip olan ülkeyi tartışmasız dünyanın tek lideri yapacak bir maden için istila etmek istiyor. Siz de bu ülkenin tek söz sahibisiniz. Türkiye’de birbirleriyle savaşacaklar. Ama bizim onlara karşı koyacak gücümüz yok. ABD kazanırsa ülkemizin başına kendi adamını getirecek, üslerini bırakıp ordusunu da alıp gidecek. Rusya kazanırsa ülkenin başına yine kendi adamını getirecek ama ordusunu da çekmeyecek. Bu durumda siz ABD ile birlikte Rusya’ya karşı savaşmayı tercih ettiniz. Ama ya Rusya kazanırsa? Öyle bir tedbir almalısınız ki ister ABD kazansın, isterse Rusya ama neticede mutlaka TÜRKİYE kazanmalı.
Ne yaparsınız?

a)      Her iki ülkenin gizli servislerine kazandıklarında Türkiye’nin başına getirebilecekleri özelliklere sahip ama EN GÜVENDİĞİNİZ ajanları yerleştirirsiniz. Kim kazanırsa kazansın Türkiye’nin başına getireceği kişi yine gizli bir vatansever olur ve bir gün ülkeyi hak ettiği yere getirir. Böyle mi yaparsanız?
b)      Var gücünüzle ABD’nin yanında savaşa girer, kaybederseniz de “YANILDIK ve KAYBETTİK” der devleti yok mu edersiniz?

 3)      Siz bu ülkenin tek söz sahibisiniz. Yunanistan’ı istila etmek yerine yönetimini ele geçirmek istiyorsunuz. Demokratik bir ülke ve siyasi partiler tarafından yönetiliyor. Halk ise radikal Hristiyan ve Yunan Milliyetçisi akımlarla liberal ve sosyal demokrat politikalara rağbet ediyor. Araştırma yaptırdınız ve Yunanistan’da herkes tarafından Yunanlı bilinen gerçekte gizli Türk olan insanlar var. Onlara siyaset yaptıracaksınız. Öyle bir siyaset yapmalılar ki onların gerçek kimliklerinden kimse şüphe etmesin ve Yunanistan Türkiye’den yönetilebilsin.

a)      Adamlarınızı dört partiye de yerleştirip hepsini de ele geçirmeye çalışır; başarırsanız basını da kripto Türklerle ele geçirir, Hristiyan Parti iktidara gelmişken Batı Trakya Türklerinin dini hizmetlerini genişlettir, Milliyetçi Parti iktidarda iken Kıbrıs ve Ege’de kazanımlar alır, Liberal Parti iktidarda iken ticari tavizler kopartır, Sosyal Demokratlar İktidarda iken de Yunan Ekonomisinin kazanımlarına zarar vermeyi deneyerek Yunan halkının tepkisini mi yok edersiniz?
b)      Yunan Devleti’ne baskı yaparak oradaki Türk azınlığın haklarını artırmak için Uluslararası hukuk kurallarını diplomasi ile sağlamaya çalışır; olmazsa halkı kışkırtır ve savaşarak istila mı edersiniz?

 4)      Siz bu ülkenin tek söz sahibisiniz. Biliyorsunuz ki Türkiye büyük bir savaşa doğru gidiyor. Barış için elinizden geleni yapıyorsunuz ama barış da sizin elinizde değil. Mali disiplin ile büyük hacimli ekonomik kaynaklar oluşturabiliyorsunuz.

a)      Üretilen kaynakları AÇIKTAN; köprü, yol, havaalanı vb. alt yapı harcamalarına gidiyor gibi gösterip GİZLİDEN olağanüstü bir disiplin ile savunma yatırımlarına mı aktarırsınız?
b)      Alt yapısız olmaz der; köprü, tünel, yol, hava alanı, liman yapmaya devam eder, Savunmayı ikinci planda mı bırakırsınız?

c)       Ya da tam tersine savunma yatırımları yapıyormuş gibi birkaç numune Arge ürünü ile halkı oyalar ama gerçekte tüm kaynakları köprü, tünel, yol, baraj vb. alt yapılara mı harcarsınız? 

Soruların cevapları içinde açıkça belirtilmiş ama bir de bu açıdan bakalım istedik.