30 Temmuz 2015 Perşembe

DOKUZ AYLIK SÜFYAN DEVLETİ

TAM 70 YIL ÖNCE ZATEN KURULMUŞ VE DOKUZ AY YAŞAMIŞ



BAŞTAN YAZALIM: SURİYE'NİN İŞGALİNE RAMAK KALDI.

MAHABAD CUMHURİYETİ

II. Dünya Savaşı sırasında, Temmuz 1941'de Büyük Britanya ve Sovyetler Birliği İran'ın işgali konusunda anlaştı. İngilizler güneyden, Sovyetler ise kuzeyden saldırarak İran'ı ikiye bölerek işgal etti. Sovyetler işgal ettiği bölgelerden Azerbaycan eyaletlerinde iki cumhuriyet kurduracaktı.

16 Ağustos 1943'te KOMELA (Komeleyê Jinêweyê Kurdistan/Kürdistan Diriliş Topluluğu) kuruldu ve Mart 1944'te Hawî cemiyetiyle yardımlaşma anlaşmasına imzaladı. Ağustos 1944'te Dinbanbar Dağı'nda Üçlü Sınır Anlaşma (Peymare Sêsinor)'nın imzalanmasıyla diğer ülkelerde bulunan Kürtler ile işbirliğini sağlamaya çalıştı.

Eylül 1945'te daha önce 1930'da Oramar İsyanı (Dağlıca/Hakkâri)'ndan sonra Kasım 1931'de Kuzey Irak'ta ayaklanan Şeyh Ahmed Barzani (Şêx Ehmed Barzanî) ve kardeşi Molla Mustafa Barzani (Mela Mistefa Barzanî) de katıldı.

Mahabad Cumhuriyeti'nin askerinin temeli Hereki ve Şıkak aşiretlerinden oluşturuluyordu. Ekim 1945'te KOMELA, adını İran Kürdistan Demokrat Partisi (KDP-İ) olarak değiştirdi.

Kasım 1945'te Sovyetlerin teşvik ve desteğiyle İran'da önce Azerbaycan Milli Hükûmeti kuruldu. Sovyetler KDP-İ'ye de 1.200 tüfek gönderdi.

22 Ocak 1946'da Mahabad'da Çarçıra Meydanı'nda Mehabad Cumhuriyeti'nin kuruluşu ilan edildi. Sovyetler Şubat 1946'ta 5.000 tüfek gönderdi.

Ancak Sovyetler 9 Mayıs'ta İran topraklarından çekilince 17 Aralık'ta İran ordusu Mahabad'ı işgal ederek Mahabad Cumhuriyeti'ni yıktı. 31 Mart 1947'de Cumhurbaşkanı Kadı Muhammed, Başbakan Hacı Baba Şeyh ve Savunma Bakanı Muhammed Hüseyin Han Seyfi Kadı, Cumhuriyetinin kurulduğu yer olan Çarçıra Meydanı'nda asılarak idam edildi.

Cumhuriyete katılmış olan Barzan aşireti Nisan 1947'de Kuzey Irak'a Barzan'a döndü. Irak hükumeti Şeyh Ahmed Barzani'yi yakalayarak hapsetti ve işbirlikçi suçlamasıyla Irak ordusundan dört subayı idam etti. Molla Mustafa Barzani ise Barzan bölgesinden kaçarak Aras Nehrine ulaştıktan sonra Sovyetler Birliği'ne iltica ederek Bakü'ye gitti.


İŞTE YORUM:


Görüldüğü gibi Kürdistan Devleti  70 yıl önce kurulmuş. 22 Ocak'da kurulan devlet AYNI YIL, 17 Aralık'da yıkılmış. Yani sadece DOKUZ AY yaşamış.

Ne demek istiyoruz?

Süfyan'ın kuracağı devlet de DOKUZ AY yaşayacak. 70 yıl sonra bir Kürt Devleti kurulursa bu ya yine Rusya'nın desteği ile olacak ya da bu sefer ABD'nin Suriye'yi işgali ile olacak. İkincisi hadis yorumlarına uygun.

Biraz daha açarsak; birinci Kürt Devleti İran'da kuruluyor ve dokuz ay sonra yıkılıyor. İkincisi de Suriye ve Irak'da kurulacak ve o da dokuz ay yaşayacak.Başında da Süfyan olacak. 

Bu nasıl olabilir?

Kısaca Irak'ın Talabani'si Suriye'nin Süfyanı olacak.ABD Irak'ı bölmek istemiş ama Türkiye razı olmayıp kırmızı çizgi koyunca Irak'ı işgal edip başına Talabani'yi getirmişti. Talabani de Kuzey Irak'da Barzani'nin özerk bir yapı kurmasına işbirlik etmiş ve ABD Türkiye'ye karşı Irak hükumetinin desteğini alarak yani onların rızası ile kuzeyde özerk bir yapıyı Barzani'ye hediye etmişti.

Irak hükumeti razı olunca bize de yapacak bir şey kalmamıştı.

Şimdi ABD aynı oyunu Suriye'de oynuyor. IŞİD'i kullanarak Suriye'nin kuzeyini IŞİD'e işgal ettirip sonra da IŞİD'i bizzat bombalayıp,IŞİD'den kalan yerleri PYD'ye teslim ederek Kürt koridoru oluşturmaya başlayınca Türkiye kırmızı çizgisini koydu. Tıpkı Irak'daki gibi.

ABD'ye de yapacak tek şey kaldı.Esad ile anlaşmak ve Esad'ın rızası ile kuzeyde Kürt özerk yapısı oluşturmak. İşte bu yüzden Salih Müslim durup dururken ve ABD'den her türlü desteği alıyor iken birden bire Esad'ın ordusuna katılma kararı aldı.Yani bu kararı kendisi almadı, ABD emretti. 

Salih Müslim de Barzani de PKK da hepsi ama hepsi ABD'nin uşaklarıdır. ABD'den izin almadan lavaboya gidemezler.

Salih Müslüm ve PYD Suriye Ordusuna katılınca ne olacak ki bu kadar önemli? Ne mi olacak Irak'a bakalım.

Irak işgal edilmiş ve başına Talabani gelmişti değil mi? Şimdi de sıra Suriye'nin işgaline gelecek ve Salih Müslim veya bir başka Kürt Suriye'nin başına getirilecek.Tabi dinsiz bir Kürt.

O zaman ahir zamanın dehşetli Süfyanı da kim olur dersiniz? Şerefsiz Süfyan?

Öcalan'a dikkat edilmeli.Eğer serbest bırakılıp yurtdışına ihraç edilmezse kaçırılma ihtimali var vesselam.

Çünkü o zaman bu dehşetli Süfyan, Öcalan olur.