24 Mart 2016 Perşembe

YEMANİ ZUHUR ETMEK ÜZERE

YEMANİ 50-60 GÜNE KADAR ZUHUR EDEBİLİR.



Yemen'de barış görüşmeleri başlıyor. Kuveyt'te BM temsilcisinin gözetiminde yapılacak barış görüşmelerinde her iki taraf da anlaşmaya sıcak bakıyor.

Yani anlaşma olacak gibi.

Böyle bir anlaşma neticesinde Yemen'de yeni bir hükumet kurulur ve siyasi istikrar sağlanırsa bu yönetimin başına geçecek olan kişi de YEMANİ olur.

Kuveyt'te Suud ve İran yanlılarının anlaşmasına engel çıkabilir mi? Yemen için çıkmaz çünkü her iki tarafta anlaşmaya istekli.Ancak Yemen dışında Suud ile İran arasında çıkabilecek yeni bir kriz bu anlaşmayı da etkileyebilir.

Sitemizi yeni takip edenler için kısaca yazalım...

YEMANİ hadis yorumlarında zikredilen ve ahir zamanda Yemen'den zuhur edip Hz.Mehdi AS'a yardımcı olacak olan büyük bir mücahiddir. Çok az yerde geçiyor. Belirleyici özelliği ise iç kargaşada herkesin silahlanıp iç savaşta savaştığı bir durumda iç istikrarı sağlayıp halkın elindeki silahları toplamasıdır.

Yemen'de önümüzdeki günlerde böyle bir gelişme olabilir. Kuveyt'teki görüşmelerden YEMANİ çıkabilir.


***


IRAK GÜÇLERİ MUSUL OPERASYONUNU BAŞLATTI.

Irak Ordusu ve yardımcıları Musul'u IŞİD'in elinden almak için kara operasyonunu başlattılar. Ancak hızlı, kapsamlı ve büyük bir operasyon yok ortada. Zaten Irak ordusunda da öyle birden bire büyük işler başaracak bir kapasite yok. Aylarca hazırlandılar bu operasyon için. Ramadi'de başarı olmadan Musul'a girmeyiz dediler. ABD Ramadi'de önlerini açınca başlatma kararı aldılar. 

Bu Musul operasyonunun Karkısa Savaşını başlatacağını yazmıştık.  Aynı kanaatimiz devam ediyor. Ancak bu Irak Ordusundan çok kısa süre içinde başarıya ulaşıp Karkısa Savaşını başlatacağı da beklenmemeli. Yani Musul Operasyonu aylar alacak gibi. Yemani çıkmış olacak muhtemelen.


Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir.