20 Ekim 2015 Salı

SİYASİ İSTİKRAR

DEMOKRATİK ÜLKELERDE SİYASİ İSTİKRAR; İLLA Kİ BİR SİYASİ PARTİNİN TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASI GEREKTİĞİ ANLAMINA GELMEZ. GENİŞ TABANLI KOALİSYONLAR DA ORTAK İLKELERDE ANLAŞARAK PEK TABİ SİYASİ İSTİKRARI TEMİN EDEBİLİRLER.




MANŞETTEKİ RESİM ODATV'DEN ALINTIDIR.

Hatta 7 Haziran seçimleri sonrası bizim naçizane önerimiz AKP-CHP-MHP Milli Mutabakat Hükumeti kurulmasıydı. Kurulmuş olsaydı bugün ne demek istediğimiz daha iyi anlaşılacaktı. 

2 Kasım'da da emin olunacak.Biz bundan eminiz. Şimdiden yazdık.

Yine iddia ediyoruz. 2 Kasımda seçim sonuçları ne olursa olsun mutlaka AKP-CHP-MHP koalisyonu kurulmalı. Aksi takdirde Milli Mutabakatı ne mecliste ne de sokakta sağlamak mümkün değildir. Çünkü sandıktan çıkacak tablo 7 Haziran'dan çok farklı olmayacaktır. 

ABD ve Avrupa'nın istediği koalisyon AKP-CHP Koalisyonudur. Çünkü açılımın devam etmesini istiyorlar. AKP de istiyor CHP de. Nedeni budur.

ABD ve Avrupa; MHP'yi, Açılıma kesinlikle karşı olduğu için iktidarda istemiyorlar.Bize göre ise MHP'nin Açılıma bakış açısı doğrudur ve AKP tarafından da ispatlanmıştır. 

Bu politika Osman Paşanın yıllar önce söylediği politikanın aynısıdır. Osman Paşa "Terörist silah bırakmaz, bunu düşünmek bile cahilliktir" demişti. İnanmadılar.

Gönül ister ki MHP 1 kasımda tek başına iktidara gelsin ve Türkiye düşmanları o gün yerlerine oturup kalsın. Ancak zor görünüyor.

Belki ABD ve Avrupa'nın hükumet alternatifine karşı kurulabilecek hükumet, CHP-MHP Koalisyonu olabilir. Burada iş MHP'ye düşüyor. AKP ile Açılım arasında tercih ikilemi yaşayacaktır. 

AKP'den kurtulmak veya CHP'ye katlanmak. Ya AKP ile hükumet kurup aklama iddialarına muhatap olmayı seçecek ya da CHP'nin açılım politikalarına direnmek zorunda kalacaktır.

Darbe konusuna gelince evet hadis yorumlarında Türkiye'de darbe olacak görüşleri bulunmakta. Zaten darbeler de yaşandı. 

Ancak sivil siyaset yönetim kaosu oluşturmadıkça ordu yönetime el koymak istemez. Bu kesindir. Önceki darbelerde de sivil siyasete dönmek birinci öncelik olmuştur.   

Buradan şu mana da çıkar mı?
Sivil siyaset yönetimde boşluk oluşturursa, bir türlü hükumet kurulamazsa, yenilenen seçimlerde hükumet kurmak için çözüm üretemezse, darbe olmaz mı?

Olmaz mı? 

Tabi ki olur. Atatürk bu ülkeyi önce Türk subaylarına sonra da Türk gençliğine emanet etmiştir. Düşman ülkeyi işgal ettiğinde ilk önce subaylarımızı öldürür.Bu Atatürk'ün meşhur sözüdür. Sonra da milletimize istedikleri zulmü yaparlar.Allah cc korusun.İşte o nedenle olabilir. 11 Kasımı yaşayanlar 10 Kasımı unutmamalıdırlar. Atatürk hala milletimizin kalbinde yaşamaktadır.

İnşallah sivil siyaset yönetimde istikrarı muhafaza eder ve İnşallah darbe olmaz.