3 Kasım 2015 Salı

AASMAESTEFAN RUMUZLU TAKİPÇİMİZİN 1 KASIM ANALİZİ

Secim - 2015 Degerlendirmesi

Aslinda siyasi konulara ne kadar girmek istemesemde her seferinde bir guc beni yazmaya itiyor. Politika insanin enerjisini asagi cekiyor. Bu yuzden kendimi uzak tutmam gerektigini biliyorum. Ama o kadar cok mail ve soru geliyor ki, bir sekilde yazmam gerektigi kanisina variyorum. Inanin siyasetten, televizyondan, dizilerden ve haberlerden uzak durunca, mukkemmel oluyorsunuz. Kendinizi yeniden kesfediyorsunuz.

Bu yazimi secim sonuclarina ayirdim. Endiseli insanlarin kalbine bir damla su serpmek ve umudunuzu kaybetmeyin demek icin. Cunku; ilerde olacaklar, bugun aglayanlari guldurecektir. On uc yil idare ettiniz, biraz daha bekleyin. Artik dalgalara karsi savasmak yerine, kendinizi suyun akisina birakin. Ilahi duzen gerekeni gerekli zamanda yapacaktir. Buna inanin ve guvenin. Zor gunler bitmedi daha, hazirlikli olun ama sonunda gulenler siz olacaksiniz. Unutmayin karanlikta encok kalanlar, isigi en cabuk arayacak olanlardir. Iki mavi gozun takibindesiniz. Onun zamani yaklasiyor..Uzulmeyin..Sabirli olun. 'Her serde bir hayir vardir' sozune siginin.



Secimden once bana gelen vizyonu yazmistim. Yuzde on hileyle ekleme yapilacagi uyarisinda bulunmustum. Bu oylar hdp ve mhp den belli oranda kesilerek yapildi. Disardan ysknin sistemine bagli paralel bir ysk olusturuldu. Bunu aciga cikarmak icin ysk nin bagimsiz olmasi gerekir. Bu da mumkun olmadigi icin birsey yapilamaz artik...Simdi gelelim sonuclara...

Bugun Turkiye'de olanlari anlamak icin; 1938'de Ataturk'un olumune kadar gitmek lazim. O olunce, emperyalistler usustu Inonu ve ahalisinin ustune. Inonu donemi ulkede oynanacak oyunlar icin bir kapi oldu. Giris Inonu ile yapildi ve devami, Menderes ile geldi. Evren ve 80 darbesiyle Ataturk'un getirdigi sistem tamamen bitirildi ve darbe anayasasi ile ulke donusturulerek bugunku tohumlar ekildi. Bu ekim asker eliyle yapildi. Yani hainler aslinda ordunun icindeydi. Hala da icinde. Su an olan, o donem asker eliyle ekilen tohumlarin bicilmesidir. Su safhada akpyi, mhpyi, chp yada hdp'yi suclamayin. Ne bekliyorsunuz ki? Seksen darbesinde olanlari iyi bilmezseniz bugunleri asla anlayamazsiniz. Olmasi gereken olmustur aslinda. Lutfen birbirinizi suclayip, kin ve nefretle bolunmeyin.

Bahceli'nin Mhp'yi frenlemek icin partinin basina getirilmesi, Kilicdaroglu'nun, Chp'yi hdp'lilestirmek icin partinin basina getirilmesi, Imrali canisinin ulkeye getirtilip, pkkya hdp ile siyasi statu verilmesi, akp'nin Fransa'da bir grup musluman gorunumlu yahudiye kurdultmasi ve para dagittirilarak oy toplatilmasi..hepsi de ayni projenin parcasidir. Lutfen 13 yildir olanlara aldanip, gercek resmin bir kosesine takilip kalmayin. Geriye gidin ve resme uzaktan bakin. Gercegi gorun. Ingilizce biliyorsaniz yurtdisinda satilan bazi siyasi kitaplari alip okuyun. Adamlar bugunleri adim adim planlamislar ve birde yazmislar kitaplarinda.1940'lardan beri Turkiye'yi milli bir hukumet yonetmiyor zaten. Basa gelecekleri de ne yapacaklarini da ayni dis gucler planliyor. Siz ayni ailenin farkli bireylerinin farkli partilerin basinda oldugunda fikirlerinin degistigini sanarsiniz ama aslinda o bir kandirmacadir. basa kim gelirse gelsin; size kasikla verir, sahibine kepceyle. Isin kurali budur.

Bu yuzden de bugune takilip kalmayin. Gecmisi iyi ogrenin. Bu ulkede degisim olacaksa kokten olmali. Zaten ulkedeki her kurum cokmus durumda. Bundan kotu daha neler olabilir ki..adam zaten baskanlik yapiyor. Herseye o karar veriyor ve tum sisteme hakim. Iki yildir baskanlik sistemini uyguluyor ve millete, avunmasi icin icin sahte bir basbakan gosteriyor. Durumun vahimiyetini anlamaniz icin anayasaya baskanlik sistemi diye yazilmasi mi gerekli? Baskanlik uygulamada zaten.

Su kosullarda bence Akp'nin basta olmasi daha iyi. Cokus ne kadar cabuk olursa, yenisini kurmak o kadar cabuk olur. Muhalefet partileri, bundan sonra olacaklar karsisinda; aslinda basta olmadiklari icin sevinecekler. Cunku onuc yilda ulkenin getirildigi yer; karanlik bir tunelin ortasidir. Bu karanlik tunelden cikip isiga kavusmamiz icin daha zaman var. Birakalim karanlikla yurumeyi secenler, karanlikta yurusunler. Muhalif olanlar zaten yillardir karanlikta. Onlar aliskin. Bundan sonrasi Akp'ye oy veren yuzde 35'lik kesimin karanlik gunleridir. Onlari sorunlariyla yuzlesmeleri icin basbasa birakalim ve kenara cekilip izlemede kalalim. Lutfen uzulmeyin, hayal kirikligina kapilmayin, hayata kusmeyin. Sadece beklemede kalin ve size zarar getirecek davranislardan kacinin. Ilerde anlayacaksiniz ne demek istedigimi.

Peki neler olacak bu karanlik tunelin geriya kalan bolumunde?

Once guc zehirlenmesi yasayan Akp'liler birbirine girecekler ve guc paylasimi konusunda bir gizli savas cikacak parti icinde. Disariya mutlu bir tablo gosterebilirler, aldanmayin. Kapali kapilar ardinda birbirlerini bogazlayacaklar ve satislar baslayacak. Sirlar sacilacak ortaliga. Hemde icerden. Bastaki, en ummadigi kisilerce ihanete ugrayacak. Detaylari zamani gelince yorum bolumune yazarim.

Bak biz geldik, kaos bitti demek icin; birsure pembe bir tablo olacak ulkede..ama bu sessizlik iyiye alamet degil. Baharda canlanma olacak yine. Zaman yaklassin, yorum bolumune yazarim ne olacagini..

Cunku; onlarca defa yazdim. Irak ve Suriye'de olanlarin tek amaci Turkiye'yi bolmek ve uclu bir alanda kurt devleti kurmaktir. (Eger ulke kurulsun; o kurtler birden bire kurt degil, aslinda yahudi olduklarini hatirlayacaklar..) En acisida, akp bir buna soz verdigi icin hala basta. Bir de Israilin Mescid-i Aksayi yikip Suleyman tapinagini insa etmesi icin hala basta..Musluman frenlemesi lazim cunku..Bakmayin bagirip cagirdigina..onlar aslinda gonulde birler. Goreceksiniz bunu..2018'e kadar o tapinagin bitmis olmasi lazim. Tunel icinde insaat calismalarinin basladigini gordum. Buyuk hendekler kazilmisti. Filistinliler ya kacacak ya surulecektir. Ayni Suriye'de oldugu gibi multeci gocu olabilir.

Yuzlesilecek diger bir sorun ise ulkenin borc batagina bilincli olarak sokulmasidir. Su an ulke borcla ayakta durmaya calisiyor. Uretmeden tuketen bir ulke haline geldik. Bu sahte tablo birden patlak verecek ve encok akpnin kendi secmeni sorun yasayacak. Ama onlar buna gonullu olmuslardi ya, o yuzden siz izlemede kalmaya devam edin...Akista kalin..Ommmmm

Gelelim pkk-akp ortakligina. Iliskileri aciga cikacak. Birlikte hareket ettikleri anlasilacak. Buna kendi secmenide artik inanacak. Sonrasinda verilen sozler tutulamayacagi icin iki karanlik taraf, karanlikta birbirini yok etmeye calisacak..( Verilen sozler: Baskanlik karsiligina ocalana ozgurluk ve belediyelere ozerklik duzenlemesiyle, ozerklik ilani) Isin ilginc yani ise, her ikiside ayni guclerce yonetiliyor. Kardes piyon bunlar. Eger özerklik surecinde, akp orduyla hareket ederse, pkk, yanina barzani ve pyd'yi alarak son vurusu yapabilir. Su an buna hazirlik icin Kobanide, dis guclerce silah yardimi yapiliyor. Hazirlik bitince gorun neler olacak. Once irak sonra Suriye sinirinda kurt devleti kurdurtulacak. Ardindan da bu iki guc birlestirilip Turkiye'nin dogusunu bolmek icin icerden ve disardan taarruza gecilecek. Eger akp, ordu ile hareket etmeyip dis guclere ve pkkye verdigi sozleri tutmak isterse o zaman yine ulke olarak top yekun savas hali var. Kisacasi onumuz... Merhaba Suriye...

Savas olacagi vizyonunu yazmistim zaten ama zaman veremiyorum. Cunku diger boyutlardan bilgi akisi oldugunda gecmis veya gelecek yoktur. Zaman yoktur. 'An' da yasam vardir. Bekleyip gormek lazim....

Su sartlarda gelinen noktayi kabullenip, sevgiyle kendi yasamlarimiza odaklanmak gerek. Cunku birseyi degistiremiyorsak kabul etmek lazim. Ne kadar cabuk kabullenirsek, o kadar cabuk geciyor.Yillardir akpnin ve liderinin yapmis oldugu her carpikligi, yolsuzlugu, hirsizliklari, anti demokratik davranislarini onlara oy verenlere anlattiniz ama bir turlu inandiramadiniz. Cunku onlara oy verenlerin yapisini unuttunuz. Onlar oyle bir kitle ki, kendisine ne soylenirse soylensin; gozuyle gormedigi surece, yasayarak anlamadigi surece inanmiyor. Ancak kendi aci cekecek ve bizzat cani yanacak ki gercegi gorsun. Iste benim gordugum budur su an. Bu olacak. Muhalif olan herkes, kenara cekilsin artik. Kimseyle tartismaya, olanlari anlatmaya gerek yok artik. Cunku zaman onlarin anlama ve idrak etme zamanidir. Sizin zamaniniz kapandi artik. Bilincleriniz acildi, uyanisiniz tamamlandi. Bundan sonrasi onlarin uyanis zamanidir. Arkadan gelip, sizlerle ayni konuma girecekler yavas yavas..Ama iyi ama kotu..Hepsi iliklerine kadar anlayacak ve gorecek gercegi..Birakin tadini cikarsinlar.

Bu arada lider degisiklikleri bekliyorum. Bakmayin secim sonrasi hemen istifa etmemelerine. Olay yeni oldugu icin gururlarina yediremiyorlar. Bir sure muhalif partilerde yenilenme ve lider degisiklikleri var. Baskanlik denemesi olacaktir ama....yedirmezler oyle..

Sonuc olarak diyorum ki; Baskanlik sancisi, Suriye ve irak'ta kurt devleti kurulmasi sancisi, Belediyelere ozerklik adi altinda icerde kurt devleti kurmaya hazirlik sancisi, Ocalana ozgurluk sancisi, ekonomik sorunlar, bankalarin iflasi, ozgur medyaya mudahele, egitimin bitirilmesi, Rusya ile savas sancisi ulke halkini bekleyen sorunlar olacaktir.

Bunlar guzel gunlerimiz..action baslamadan tadini cikaralim. Soguk bir kis var onumuzde..hele onu depremsiz atlatirsak.. bahara devam ederiz yine..

Sevgiyle
Aasmaestefan@gmail.com

BUNU NEDEN YAYINLADIK?

Yazısındaki analize bire bir katılıyoruz. Sonrası için verdiği ifşaatların da doğru olduğunu düşünüyoruz.Aslında uzun bir analiz yapacaktık aaamaestefan kardeşimizin yorumunu görünce yazmaya gerek görmedik. Evet bunlar olacak.Ama bugün ama yarın.

İsteyen takipçimiz mail adresinden kardeşimizin şahsi bloğunu takip edebilir. Kendisine teşekkür ederiz. 

BU NE ANLAMA GELİYOR?

ABD Ordusu Avrupa komutanlığı, askeri personelin Türkiye’de artan güvenlik endişeleri nedeniyle ülkeye seyahatini yasakladı. 





Çifte vatandaşlığı olanlar dahil, askeri ve sivil çalışanların resmi olmayan seyahatler gerçekleştirmesi yasaklandı. ABD Ordusu Avrupa Komutanlığı’nın Facebook sayfasında yayınlanan yasaklar 9 Kasım’dan itibaren geçerli olacak. 


Türkiye’ye yapılan resmi ziyaretlerde ise ordudan izin alınması gerekiyor.


Uyarılara ek olarak Türkiye’ye seyahat edecek Savunma Bakanlığı yetkililerinin, “protesto olaylarından, mitinglerden, gösterilerden ve büyük topluluklardan uzak durması gerektiği”belirtildi.


Kararda halen geçerli olan seyahat kısıtlamalarının da geçerli olduğu belirtildi.


BU NE ANLAMA GELİYOR?

1 Kasım Seçimleri geride kaldı. Artık mitingler gösteriler olmayacak. Ama onlar "protesto olaylarından, mitinglerden, gösterilerden ve büyük topluluklardan uzak durması gerektiği" uyarısını yapıyorlar.

Daha ilginci ise yasağın başlangıç tarihi olarak 9 Kasım'ı ilan ettiler.

Aslında ne yapmak istediklerini tahmin ediyoruz. Sadece şu kadarını yazalım: Önce bir tuzak kurdular ve şimdi de o tuzağa gönüllü olarak düşenleri ifşa edecekler.Maksat kargaşa olsun. Acaba kim ne tuzağına düştü de ortaya çıkarılınca ortalık karışacak? 

Örneğin...

Düşmandan kurtulmak için önce onun düşmanını öldürmesine yardım etmek ve sonra da o cinayeti ortaya çıkararak düşmanı içeri tıktırmak gibi bir şey.

Bu yasağın nedenini ya hangosutta ya da maillere yazabiliriz.