3 Temmuz 2014 Perşembe

GÖSTERİLENLERE DEĞİL GÖZDEN KAÇIRILANLARA BAKARSAK GÖREBİLİRİZ

GÖSTERİLENLERE DEĞİL, GÖZDEN KAÇIRILANLARA BAKARSAK GÖREBİLİRİZ




IRAK Kürdistan Bölgesel Yönetimi Dış İlişkiler Sözcüsü Falah Mustafa Bakır, Amerika Birleşik Devletleri istemese bile, referandumda bağımsızlık sonucu çıkarsa bunu ilan edeceklerini belirterek, dünya devletlerinin çıkacak olan referandum sonucuna saygı göstermelerini istedi.

BU BİR ALGI OPERASYONUDUR

Bu operasyona ülkemiz içinden de yardımcı olan sözde yazarlar vardır. Ergün Diler'in son yazısı da buna hizmet etmektedir. Uzun bir yazı yazmış ve özetle Kuzey Irak'da kurulacak Kürdistan'ın Türkiye'ye bağlanacağını ve böylece İngiltere'nin tuş edileceğini ilan etmiş!

Ve devamında Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İngiltere'nin adayı olduğunu iddia ediyor. Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı olursa İngiltere'nin tuş edileceğini ve Türkiye'nin Büyük Devlet olacağını söylüyor.

Ama kör ve topal bir değerlendirme yapmış.

Eğer Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Türkiye dışında belirleniyorsa ve İhsanoğlu İngiltere'nin adayı ise Ergün Diler'in Tayyip Erdoğan'ın da kimin adayı olduğunu açıklaması gerekiyordu...

Hem adaylar Türkiye dışında belirleniyor diyeceksiniz...
Hem  İhsanoğlu İngiltere'nin adayı diyeceksiniz...
Hem de Tayyip Erdoğan Türkiye'nin adayı diyeceksiniz...

Bunların tamamı algı operasyonudur vesselam..

Kendisini araştırmacı gazeteci sayan Ergün Diler'in bugün tek taraflı yazabildiklerini Mahir Kaynak hocamız otuz sene önce bütün yönleriyle yazmış ama kimse anlamamıştı.

Mahir Kaynak hocamız yıllarca ne demişti?

"Türkiye'de iktidar savaşları ABD ile Avrupa (İngiltere ve Fransayı kastediyor) arasında yaşanmaktadır.

Türkiye Avrupa eksenli kuruldu, Demokrat Parti ile ABD iktidarı ele geçirmek istedi.Avrupa 27 Mayıs ile engelledi.Sonra ABD; 1971 Mart darbesi ile tekrar denedi, o zaman anlaştılar ve ortak olmaya karar verdiler.
1980 darbesi böyle geldi. ABD kontrolü ele geçirmeyi ANAP ile tekrar denedi.Avrupa Mesut Yılmaz ile engel oldu.Refah Partisi bir kazaydı. Avrupa ANAP ile iktidar oyununu oynarken ABD, DYP'yi öne sürdü.

Ve birlikte 28 Şubatı yaptılar. Avrupa CHP ile iktidar oyununu oynarken ABD, AKP ile devam etti"

Ergün Diler ise tek taraflı topal yorumlarla ABD,İsrail karşıtı gibi görünerek; ABD ve İsrail hizmetçiliğine devam ediyor maalesef.  

GÖRÜNENLERE, BİZLERE GÖSTERİLENLERE DEĞİL GÖSTERİLMEYEN, GÖZLERDEN KAÇIRILAN, GİZLENENLERE BAKMAK LAZIM Kİ GERÇEKLERİ GERÇEKTEN GÖREBİLELİM...

"ABD, Kürt Devleti istemiyor" cümlesi YALANDIR.
ABD'nin yaptığı açıklamalara dayandırılıyor ama ABD Kürt Devletini kesinlikle istiyor ve yıllardır bunun için canla başla çalışıyor. Bunu da İsrail'in emri ile yapıyor.

İŞTE BELGELERİ:

1- Irak işgal edildi, 36. paralelin üstü uçuşa yasak bölge ilan edilerek Kürtler korundu, savaş dışında bırakıldı, Irak'ın her yeri kan gölüne dönerken Kuzey Irak huzur ve refah bölgesi yapıldı.Paralar akıtıldı ve yollar, binalar inşa edildi ve bayındır bir bölge yapıldı. Barzani'ye Ordu kurduruldu, silahlar verildi.Tank, top ne varsa... YALAN MI?

2- ABD, Ortadoğu' daki en büyük askeri üssünü Kuzey Irak'da kurdu ve ikinci bir Katar oluşturdu. ABD'nin diğer en büyük üssü Katar'da bulunuyor. Katar'ı resmen ABD koruyor. YALAN MI?

3- ABD'li yetkililer otuz yıldan beri Kuzey Irak'ı ziyaret ediyorlar ve emir ve telkinlerde bulunuyorlar.Kuzey Irak yetkilileri yıllardır sürekli ABD'ye gidip geliyorlar, strateji ve taktik alıyorlar. YALAN MI?

4- MOSSAD'ın kurucu başkanlarından tutun da neredeyse tüm başkanlarının, tüm başkan yardımcılarının Kuzey Irak ziyaretleri, Barzani ailesiyle çekilmiş çok eski (siyah-beyaz) fotoğrafları var, İsrail'in kuruluş törenlerine de (1948) Barzaniler davet edilmiş ve katılmışlar. YALAN MI?

5- Talabani'nin Partisi de , Barzani'nin Partisi de ABD tarafından -Türkiye'yi üzmemek için terör listesine alınmışken- terör listesinden çıkarıldı ve bu da Barzani ile ABD yönetimi arasında yapılan üst düzey görüşmelerde kararlaştırıldı. YALAN MI?

6- Türkiye'deki BDP' liler, defalarca ABD lilerle üst düzey görüşmeler yaptılar. Sayın Başbakanın, Numan Kurtulmuş ve Dış işleri Bakanı ile birlikte yaptığı ABD ziyaretinden iki gün sonra Ahmet Türk ABD ye davet edildi ve üst düzey görüşmeler yaptı. Ergün Dilerler o görüşmeler kimlerle yapıldı, neler konuşuldu hiç merak edip yazmadılar. YALAN MI?

7- Osman Pamukoğlu Paşa; Kan Uykusu Belgeselinde, açıkça PKK'lıları ellerinden iki defa Barzani'nin; iki defa da ABD nin kurtardığını açıklamasına rağmen hiç kimseden çıt çıkmadı. YALAN MI?

8- İsrail açıkça Kürdistan'ı tanıyacağını açıklamasına ve ABD'nin de İsrail'den farklı bir politika izlemesinin mümkün olmadığının gün gibi ortada olmasına rağmen "ABD Kürt Devleti istemiyor" demek cahilliktir.YALAN MI?

9- Gazeteci Serdar Turgut "Yıllar önce ABD ziyaretimde CIA masalarında Kürdistan Haritaları üzerinde çalışma yapıldığını gözlerimle gördüm" dedi.YALAN MI?

10- Rusya ve İran yetkilileri ABD'nin Kürdistan ile ikinci bir İsrail amaçladıklarını ve Kürt Devleti kurulursa ABD'nin maşası olacağını beyan ediyorlar. Çıt yok.  YALAN MI?

En az otuz tane daha yazabiliriz...

ERGÜN DİLERLERİN İDDİASI SADECE BİR VARSAYIMA DAYANMAKTADIR.

O DA ŞUDUR:

Barzani, bizimle uzun vadeli petrol anlaşması yaptı, son yıllarda ticari ilişkilerimiz gelişti, öyleyse bunlar bizimle birleşecekler.Zaten Kürdistan'ın Türkiye'nin desteği olmadan hayatta kalması mümkün değildir.Varsayım budur.

O zaman şu sorulara da cevap veriniz:

1- Barzani, ABD'nin izni olmadan her hangi bir ülkeyle petrol anlaşması yapabilir mi?
2- ABD, otuz yıldan beri Kuzey Irak'a yaptığı yatırımlarından vazgeçer mi? Üslerini kapatır mı? (ABD'ye rağmen bağımsızlık ilan edecekler ya o açıdan)
3- Petrol, bir ülkenin kendi kendine yeterli olması için yeterli bir zenginlik değil mi? BAE, Katar,Bahreyn, Kuveyt, S.Arabistan, hatta Irak ne ile geçiniyor ve bu ülkeler fakir mi?
4- Barzani (ABD'ye rağmen!) bağımsızlık ilan edince İsrail tanıyacak, Türkiye de tanırsa ve Barzani İsrail'e bağlanıyoruz derse ne olacak? Garantisi ne? Bu durumda ABD'ye şikayet mi edilecek? Savaş mı yapılacak? Savaş yapılırsa kime karşı, hangi devlete karşı yapılacak? Türkiye'nin karşısına hangi devlet çıkacak, biliniyor mu? 
5- İnisiyatif Barzani'de mi, yoksa bizde mi?
6- ABD'nin yaptığı Kürt Devleti haritasında Barzani'nin petrol hattı nerede kalıyor dikkatli baktınız mı?

PEKİ ALGI OPERASYONUNUN AMACI NE?

Amaç "ABD istemiyor diyerek, 'öyleyse Türkiye istiyor' algısını oluşturmak ve Türkiye'nin izin ve desteği olmadan kurulması imkansız olan Kürt Devleti'nin kuruluşuna Türk Halkının desteğini almak."

EY ERGÜN DİLERLER ALLAH'A CC ŞÜKÜR Kİ BU ÜLKEDE SİZİN GİBİ KÖR VE TOPAL YORUMCULARIN YANINDA HER YÖNÜYLE OLAYLARI ÇÖZÜMLEYEN VATAN SEVER GERÇEK AYDINLAR DA VAR. VE DEVLETİMİZ HAKİKATEN SİZİN BİLE TAHMİN EDEMEYECEĞİNİZ KADAR GÜÇLÜ VE AKILLIDIR.BEKLEYİN VE GÖRÜN.