5 Aralık 2015 Cumartesi

YEMEN ORDUSU CİZAN VE NECRAN'I KUŞATTI

YEMEN ORDUSU, SUUDİ ARABİSTAN'IN YEMEN SINIRINDA BULUNAN İKİ KENTİNİ KUŞATTI.




Kuşatılan kentler Cizan ve Necran.

Yemen kuvvetlerinin komutanı, iki Suud şehrini de kuşattıklarını ve şehirlere girmek için emir beklediklerini açıkladı. 

Eğer bu iki Suud şehri Yemen güçlerinin eline geçerse Suudi Arabistan'da beklediğimiz ayaklanma çıkmak üzere demektir.

Geçen hafta da Yemen güçleri iki bin civarında Suud askeri öldürmüşler ve yirmiye yakın zırhlı araç imha etmişlerdi.

Suud ise havadan bombalamaya devam ediyor. Ayrıca bazı Yemen bölgelerine de zırhlı birliklerle sınır geçişleri yapıyor. Geçen haftaki imha da böyle bir geçiş esnasında olmuştu.

Açık yazalım. Mekke Kıblemiz. Yüzümüzü sürdüğümüz Kabe orada.

Ama Vehhabi rejimi zalim ve hadis yorumlarında Hz.Mehdi AS ilk olarak Vehhabilerle savaşacak diye geçiyor.


İşte o nedenle Suud'daki ayaklanmayı üzüntüyle değil heyecanla bekliyoruz. Zira o ayaklanmanın başına Hz.Mehdi AS geçecek İnşallah.Bu olay Hadislerde açıkça yazıyor.

MUSUL VE AZERBAYCAN

MUSUL'A GÖNDERİLEN ASKERİ BİRLİK





Peşmergeyi eğitmek için Musul'da bulunan askeri birliğimizin nöbet değişimi kapsamında değiştirilmesi üzerine Irak Dış İşleri Bakanlığı Elçimizi çağırıp "Derhal Irak'daki birliklerimizi çekmemizi" istedi. 

O birlikler Irak'da zaten vardı ve nöbet değişimi kapsamında orada bulunanlar getirildi, yerlerine yeni birlik gitti. Giden birliğin daha büyük olduğu da basında yer aldı.

"Kürtlerin 3.Dünya Savaşındaki Durumu" başlıklı bir önceki yazımızda Barzani'nin Türkiye ile birlikte ABD'nin yanında yer alacağını ifade etmiştik. 

Rusya ve İran'ın Kasım Süleymani ile Barzani'ye telkin ve tekliflerde bulunduğunu ama Barzani'nin ABD'nin emrinde olduğunu ve savaşta ABD'nin yanında yer alacağını söylemiştik.

Gönderilen askeri birlik için ABD; "Bilgimiz var, bize söylendi ama koalisyonun IŞİD ile mücadelesiyle ilgili değil" diye açıklama yaptı. 

Uçağın düşürülmesi olayında da benzer bir açıklama gelmişti. Yani doğuracağı sonuç açısından bir benzerlik vardı.Orada da "Türkiye haklı ama Rusya ile Türkiye arasındaki bir olay" demek istemişlerdi. 

Yani ABD bölgede Türkiye ile birlikte yaptığı veya sorumluluğu sadece Türkiye'ye değil her iki ülkeye de ait olan olaylarda İNİSİYATİF ALMAKTAN KAÇIYOR. BUNA DİKKAT ETMELİ VE İNİSİYATİF ALMA KONUSUNDA ABD'NİN ELİNİ TAŞIN ALTINA SOKMALIYIZ. Sahtekarlığın alemi yok. 

Askeri birliğimiz orada ABD ve NATO konsepti kapsamında bulunuyor. ABD'ye rağmen değil.Zira Musul'un İran topraklarındaki tam karşısında da İran ve Rus birlikleri konuşlanmış durumda.

Rusya'nın desteği ile ve İran'lı subayların komutasında Irak ordusunun Musul'a operasyonu yaklaşıyor olmalı ki Musul öncelikli hale geliyor.

Önceki yazılarımızda yazmıştık. Musul Operasyonu denilen olay Hadis yorumlarında anlatılan Karkısa Savaşı'nı başlatacak olaydır. 

Bu savaşı Rusya'nın desteklediği ve İranlı subayların komuta ettiği Irak Ordusu kazanacak. O nedenle Türkiye, Musul Operasyonlarında sembolik olarak yer alsa da ihtiyatlı olmalı ve asıl unsur olarak yani İNİSİYATİFİ ÜSTLENEREK YER ALMAMALI.





AZERBAYCAN'IN PETROL KUYUSUNDA YANGIN ÇIKTI

Bundan sonra canımız Azerbaycan da tam manasıyla casuslar savaşı yaşanacak. Bu olay FSB kaynaklı olabilir. Azerbaycan'a petrol ve doğalgaz ve transit geçiş alternatifleri sunmasından dolayı FSB operasyonları yapılabilir.

Rus gizli Servisinin KGB'den beri tüm BDT'da çok güçlü olduğu bilinmektedir. Türkiye mevcut yangın için Azerbaycan'a yardım etmeli ve bundan sonra olabilecek olaylara karşı da etkili yangın söndürme donanımları temin edilmelidir.

Hadis yorumlarında 3.Dünya Savaşının cephelerinden birinin Azerbaycan- Ermenistan cephesi olduğu ve Ermenistan'ın köye döneceği geçmektedir. Daha şimdiden sınır güvenliğinde ve Karabağ'da çok ama çok dikkatli olunmalıdır.

***

KARİZMA

Türkiye gibi bölgesel bir devletin Rusya gibi dünyanın süper gücü olan bir devlete ait uçağı düşürmesiyle karizması çizilen Putin'in vereceği cevap; Türkiye'den daha güçsüz bir devlet ile intikam almak olabilir.

Bu nedenle Ege'de Yunan uçakları, uçaklarımıza ateş edebilir. Kahraman pilotlarımız çok dikkatli olsunlar İnşallah.

Osman Paşamızın tabiriyle "Bize bir kurşun atana, beş kurşun atalım" İnşallah.