26 Eylül 2015 Cumartesi

BİR ŞEYHİN HZ.MEHDİ AS İLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI

ŞEYHE ELEŞTİRİLER YÖNELTECEĞİMİZDEN İSİM VERMEYELİM.





DİYOR Kİ:

Hz.Mehdi AS Türkiye'den çıkacak.

Önce on, on beş dakika bölgedeki gelişmeleri anlatıyor. Suriye'den,Irak'dan, PKK'dan konuşuyor. Sonra tüm bu olayların çözüm önerilerine geliyor.

Ve şöyle diyor: 

"Kurarsınız Mehdi ordusunu, dünyadaki Müslümanları Türkiye'ye davet edersiniz,eli silah tutan savaş için gelir, güçlü bir ordu oluşur. Sonra Irak'a, Suriye'ye,İran'a biat etmesini söylersiniz.Biat eden Mehdi'nin askeri olur, etmeyen ile savaşırsınız.Zaten Hz.Mehdi As Türkiye'den çıkacak, Allah da (CC) yardım ederse ne ABD kalır, ne Rusya, ne İsrail, ne Çin... Dünyaya hakim olur Altın Çağı başlatırsınız" diyor.Aslında "Bu böyle olacak" diye müritlerine şifreli mesaj veriyor.

Sonra siyasete giriyor.Ama müritlerine siyaset yapmamaları ve her hangi bir partinin propagandasına alet olmamaları konusunda kuvvetli ihtarlar veriyor. Oysa kendisi siyasete devam ediyor ve şunları da ekliyor.

"Zaten hilafet TBMM'nin uhdesinde.Yarın çok kuvvetli bir iktidar gelir ve hilafeti ihya eder. (Başkanlık sistemine geçer demek istiyor)   Ve 1 kasım seçim tahmininde bulunuyor. "Bir parti referandum sayısına ulaşacak kadar vekil çıkaracak" diyor.

(Referandum sayısı 330 vekil ediyor.Ayrıca referandum ile ima edilen de yeni Anayasa oylaması olmuş oluyor.)

Devam...
Devam ediyor ve işi 28 Şubatçılar ile Cemaate getiriyor.

28 Şubatın kanatlarını sayıyor.
"Bir kanadı siyasetti, tasfiye edildi. 2002 de halk tasfiye etti" diyor.
"Bir kanadı medyaydı o da iktidar döneminde tasfiye edildi" derken de Cemaat medyasını kastettiğini sonradan açıklıyor.
"Diğer bir kanadı askerdi, Ergenekon davaları ile tasfiye edildi demek istiyor." 
Hoca uzun uzun açıklıyor da kısaca özetliyoruz...
Bir kanadı sermayeydi o da tasfiye edildi derken Tüsiad'ı kastediyor ve yerine Müsiad'ın ikame edildiğini işaret ediyor.

Sonra ise evlere şenlik bir ifşaat da bulunuyor. "Elbetteki bütün bunlar gökten bir elin yardımıyla oldu" diyor.

Ve ekliyor: "Şimdi sadece 28 Şubatın dini kanadı kaldı ve şu anda tasfiye edilen de o" diyor.

Cemaati kastediyor ve açıyor:

"ABD,İngiltere ve batı, İslam dünyası için bir HALİFE belirledi ve onu halife ilan edip İngiltere'de ikamet ettireceklerdi ve İslam dünyasını İngiltere'den yöneteceklerdi, bu oyun da bozuldu" diyor. Kastettiği Gülen.

GELELİM ELEŞTİRİLERE:

Hoca Efendinin cevap veremeyeceği soru en başta şu:
"Ahir zamanda Müslümanlardan küçük bir grup Beyaz Evi ele geçirecekler" hadisinin yorumunu bu hoca yapamaz.

Hoca Efendi Şirket sahibi bir tüccar. Şirket sahibi Müslüman olamaz mı? Elbette olabilir. Mümin olamaz mı? İstisnai olarak elbette mümkündür. Mürşit olamaz mı? İşte bu mümkün değil kardeşim.

Evliya olmayan Mürşit olamaz.Şirket sahibinden de ne evliya olur ne de mürşit. Bu gün şirket kurmak için banka blokajı aranmaktadır. Evliyanın bankada ne işi var?

Hocanın pek çok sohbetini dinledik. Hakkını verelim, fıkıh bilgisi güzel. Ama kendisine sorulan sorulardan en çok hangisine cevap verirken daha çok zaman ayırıyor diye sorguladığımızda kadınlar hakkındaki sorulara cevap verirken anormal zaman harcıyor.Kadın hakları uzmanı ama Atatürkçü değil.

ESAS ELEŞTİRİLERE GELİNCE

Hz.Mehdi AS ile ilgili açıklamaları hadis yorumlarına uygun değil. Çünkü Hz.Mehdi AS Türkiye'den değil Mekke'den çıkacak.

Hz.Mehdi AS'ın mücadele yöntemi de ahir zamanda olacak olaylar da hoca efendinin açıkladığı gibi değil. Zaten hoca efendinin Yecüc Mecüc tarifi de insanüstü dev yaratıklardı.O da yanlıştı.Hoca efendi siyasi parti propagandası yapmıştır.Ve Cemaate de bilgisizlikten dolayı iftira atmıştır.

Bunu niçin yaptığını yazmaya gerek yoktur.

Ancak İslam Dünyası 3.Dünya savaşına yekvücut olarak girmeyecek. İran, Suriye,Irak ve Yemen Rusya'nın yanında yer alacak.Türkiye, Suud ve diğer körfez ülkeleri ise ABD tarafında bulunacaklar.Hadis yorumları bu şekildedir. Hz.Peygamber SAS Efendimiz kim bilir belki de "Ümmetimin ihtilafında hayır vardır" sözünü bunun için söylemiştir. Allahu Alem.

İkinci dünya savaşında Hitler ile Churcil birlik olup Müslümanlara saldırsalardı acaba İslamın durumu ne olurdu? Bediüzzaman bunu ne güzel açıklıyor.

Mevcut durumdaki gerçeklere göre, hoca efendinin dediği gibi bir durumda yani tüm Müslümanların birlik olup hem ABD ve NATO'ya hem de Rusya, Çin ve ortaklarına karşı savaş kazanma şansı yoktur. Bu Müslümanların sonu demektir. 

Deccalin istediği de Müslümanların üzerine hem ABD hem Rusya'yı Çin ile birlikte gönderebilmektir. İsrail'in Rusya gezisi de kaç defa yapıldı ise tamamında bu amaçlandı.Sadece en son ki ziyarette İsrail'e dokunmayın diye garanti istendi, Putin de verdi.İsrail Müslümanlar üzerine tüm kafirleri birleştiremedi, kendi güvenlik kaygısına düştü.

28 Şubatın dini kanadını Cemaat değil Ali Kalkancı ile Müslüm Gündüz temsil ediyordu. Yanlış mı?

28 Şubatın hedefinde Siyasal İslam vardı. Siyasal İslamın ise iki kanadı bulunuyordu. Birincisi Erbakan'ın başını çektiği seçimle iş başına gelenler, ikincisi ise Gülenin başını çektiği atama ile iş başına gelenlerdi.Bu da mı yanlış? Zaten bunu devrin bir generali tv'de açıklamadı mı? "Milli Görüş kolay da esas sorun Cemaat" demedi mi?

Ve AKP

28 Şubatın en güçlü olduğu dönemde,böylesine 28 Şubat düşmanı olan bir AKP nasıl oldu da engellenmedi?

Şirkette işler nasıl gidiyor hoca efendi?

ABD'NİN 2016 TÜRKİYE POLİTİKASI

ABD'NİN ESKİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ DAVİD RİCCİARDONE:  
"ABD'NİN TÜRKİYE'DEN BAŞKA SEÇENEĞİ YOK"  




Ricciardone, "Bölgedeki krizleri ciddiye alıyorsak, Türkiye ile birlikte çalışmaktan başka seçeneğimiz yok" dedi.

ABD'nin önemli düsünce kuruluşlarından World Affairs Council'in Orange County'deki yıllık toplantısına katılan Ricciardone, "ABD'nin Ortadoğu Stratejisi ve Türkiye" konulu konferansta değerlendirmelerde bulundu.-

Atlantik Council Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine ve yaptığı çalışmalara değinen Ricciardone, kuruluşun Ortadoğu Strateji Görev Gücü (MEST) adı altında başlattığı proje hakkında bilgi verdi. Ricciardone, bölgedeki mevcut krizin ardındaki dinamikleri kavramak üzere ABD, Avrupa ve Ortadoğu'dan bir grup uzmanla, güvenlik, din, mülteciler, ekonomik iyileşme ve toplum-devlet ilişkisinden oluşan beş ana başlık altında çalışma yürüttüklerini, nihai raporun 2015 sonunda açıklanacağını belirtti.

''TÜRKİYE İLE ÇALIŞMAKTAN BAŞKA SEÇENEĞİMİZ YOK''

Ortadoğu'da devam eden krize ilişkin Türkiye'nin anahtar rolüne dikkat çeken Ricciardone, "ABD'nin bölgede NATO üyesi meşru ve güçlü bir demokrasi olarak Türkiye'yle IŞİD'e karşı mücadele ve Suriye sorunun çözümünde daha etkili bir işbirliğine gireceğini umuyorum" dedi.

Türkiye'nin bölgede Osmanlı Devleti'ne dayanan tarihi ve kültürel bir ağırlığı olduğuna vurgu yapan Ricciardone, "Bölgedeki krizi ciddiye alıyorsak, ABD olarak Türkiye'yle birlikte çalışmaktan başka seçeneğimiz yok. Aynı şekilde Türkiye için de durumun böyle olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Ricciardone bir soru üzerine Rusya'nın Suriye politikasını eleştirerek bu ülkenin korkunç bir hata yaptığını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya seyahati dönüşü yaptığı açıklamada olduğu gibi Suriye'deki krizin diplomatik yollarla Esedli ya da Esed'siz bir geçiş süreciyle çözülmesi gerektiğini belirten eski büyükelçi, bu konuda ABD'nin de Erdoğan'la aynı stratejik bakış açısına sahip olduğunu belirtti.

''TÜRKİYE'DEKİ MÜLTECİLER ŞANSLI''

Suriyeli sığınmacılar konusuna da değinen Ricciardone, sığınmacılara kapı açmanın tek başına çözüm olmadığını belirterek, "Acil olarak Esed'in kendi halkını öldürmesinin önüne geçilmelidir. Sorun uzun vadede bölgenin geleceği açısından doğru bir stratejiyle hareket edip, bölgeyi istikrara kavuşturmak ve insanların güvenle yaşayabileceği bir ortamı sağlamakla çözülebilir" dedi.
Türkiye'deki sığınmacıların şanslı olduğunu söyleyen Ricciardone, 2 milyon sığınmacıya barınma dışında eğitim ve sağlık hizmetlerinin de verildiğini, bu kişilerin "A sınıfı" kamplarda güven içinde yaşadığını belirtti.

''PYD'NİN PKK İLE ORGANİK BAĞI OLDUĞU DOĞRU''

Amerika'nın PKK'yı kesinlikle bir terör örgütü olarak gördüğünü ve bunu açıkça ilan ettiğini ve ABD'nin PKK ile mücadelede Türkiye'nin yanında olduğunu söyleyen Ricciardone, şunları kaydetti:
"PYD'nin, yani Suriye Kürtlerinin, PKK ile organik bağını kabul etmek gerekir. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar bu konuda haklılar. Ancak PYD, Türk devletine karşı olmadığını, Türkiye'ye karşı silah gücü kullanmayacağını, Türkiye'yle bir savaşa girmek istemediğini ilan etti. Kaldı ki aynı şeyi PKK da söyleyebilseydi bugün muhtemelen ABD'nin terörist listesinde olmayacaktı. YPG'nin ,yani Suriyeli Kürtler ya da diğer gruplar DAEŞ'le mücadelede ABD ile birlikte çalışmak istedikleri sürece ABD onlarla çalışmaya devam edecektir. Sanırım Türk hükümeti de gönüllü olmamakla birlikte, bunu kabul edecektir. Zira Türkiye kendisine karşı yeni bir silahlı güç istemeyecektir. Bunu biz de istemiyoruz. Türkiye, YPG'nin Suriye'de bir Kürt devleti kurmasını istemez, biz de istemiyoruz. Dolayısıyla Türkiye'yle aynı taraftayız."

Francis Ricciardone, Atlantik Council Başkan Yardımcılığı görevinin yanı sıra, kuruluşa bağlı Refik Hariri Ortadoğu Merkezi'nin de direktörlüğünü yürütüyor.

YORUM

ABD'nin gerçekten Türkiye'den başka seçeneği yok. O yüzden de 2016 yılında ABD, Türkiye ne isterse yapacak. Bu bağlamda Türkiye'ye savaş uçakları, savaş gemileri, tanklar, füzeler, hava savunma sistemleri verebilirler.

Eski büyükelçinin bu konuşmayı yaptığı düşünce kuruluşu raporunu bu yıl sonunda yayınlayacak. ABD yönetimi de bu raporu 2016 da uygulayacak.

Bu gelişmeler hadis yorumlarına uygundur.
Bir şeyhin Hz.Mehdi AS ile ilgili açıklamaları oldu. O açıklamaları analiz edeceğiz ve konu bu yazıyla da ilgili olacak. Yani bu yazının yorumu da o yazıda detaylı yapılacak İnşallah.Yazı birazdan atılacak.