28 Temmuz 2015 Salı

HALEP'İN ÜÇTE BİRİ TÜRK

SURİYE'DE PEK ÇOK ŞEHİR GEZİYORSUNUZ AĞIRLIKLI DİL ARAPÇA AMA.


Halep Kalesi


HALEP'E VARDIĞINIZDA BİR İŞYERİNE GİRİNCE ÜÇ KİŞİ VARSA BİRİ MUTLAKA 

TÜRKÇE BİLİYOR.VE RAHATLIKLA ALIŞVERİŞ YAPABİLİYORSUNUZ.

BUNU NİÇİN YAZDIK?

BİLMEM.İÇİMDEN ÖYLE GELDİ..

KALLEŞ PUSULARA DİKKAT EDİLMELİ

PKK, kendi militanlarına ve sempatizanlarına güçlü olduğunu göstermek için helikopter, uçak ve tank vurma eylemlerine girişecektir. Türkiye düşmanları o silahları bu teröristlere vermiştir.




Bu savaş araçlarından en riskli olan helikopterdir. Çünkü savaş uçakları harekat kabiliyeti yüksek olduğundan kolayca tuzağa çekilemez.Tanklar da öyledir zira tek başına operasyon yapmaz.

Ama helikopterler tuzağa çekilebilirler. Herhangi bir olaya ilk müdahale eden tuzağa da kolay düşer. Helikopterler de her hangi bir olaya ilk müdahalede kullanılmaktadır.

KAMA DÜZENİ TUZAK 

İlk önce bir karakol hedef olarak seçilir. Sonra o karakola ilk ateş için üç beş kişilik bir grup konuşlandırılır. Amaçları vurmak değil karakoldan çıkacakları ve arkalarına düşeceklerini ikinci grubun önüne çekmektir.

İlk grup ateş eder ve kaçar. Arkasına düşenler için ikinci; iki veya üç grup pusuda beklemektedir. Sonra onlar ateş etmeye başlarlar ve onlar da kaçarlar. Ama arkalarında üçüncü ve daha kalabalık gruplardan oluşan  beş veya yedi tane beş kişilik gruplar beklemektedir.Bu geriye doğru sürer gider.Ta ki esas eylemlerini yapıp kendilerini atacakları güvenli bölgeye kadar. Bu güvenli bölge de önceden ilk olarak hazırladıkları sığınaklar ve kamufle olabilecekleri yerler veya doğrudan yurt dışına kaçış noktaları olabilir.

Bu tuzakta askeri personel hedef alınabileceği gibi hedefte bir veya bir kaç helikopter de olabilir.Zira üçüncü kademede kurulan pusuda doğrudan helikopterlere karşı üslenmiş uçaksavarlar veya füzeler de konuşlanmış olabilir.

ÇEMBER DÜZENİ TUZAK

Bu tuzak kendileri açısından kurtarılmış bölge olarak adlandırılan yerlerdeki küçük karakollarımıza yapılabilir. Önce karakolun belli bir mesafe dışında operasyon esnasında dışarıdan gelebilecek yardımların yerine ulaştırılmasını geciktirici önlemler almak amacıyla silahsız sivil sempatizanlar tarafından görünmez bir çember oluşturulur. Her şey hazır olunca karakola saldıracak teröristler bölgeye sızdırılır.Bunlar karakoldaki asker sayısını çok iyi bilerek geldiklerinden sayıları da kalabalık olur. Ateşe başlarlar.Ve çatışma esnasında yardım gelmemesi veya geç gelmesi için yollar, köprüler tuzaklanır. Gelen helikopterlere karşı da uçaksavarlar konuşlandırılır. Elbette zafer kazanamazlar ama kayıplara sevinirler ve o da onlara yeter. Bir de teröristleri gizleyerek kaçmalarına yardım ve yataklık ederler.

BATAKLIK DÜZENİ TUZAKLAR 

Çarşı pazardaki herkes ya da orada bulunanların çoğu silahsız gizli sempatizanlardan oluşur. Bunlardan sadece iki tetikçi silahlıdır.Çarşıya alış veriş için gelen resmi veya sivil giyimli asker veya polise suikast kurulur. Bu tuzakların başarı şansı çok yüksektir. Tuzağa düşenin kurtulması mucizedir. Sonra orada bulunan sempatizanlar normal halktan biriymiş gibi yaralılara yardım ederken diğer taraftan da suikastçıları koruyup kaçırırlar. Bu tür eylemlerde güvenlik kameraları haricinde kullanılabilecek bir araştırma yöntemi neredeyse yoktur.


Bu tuzaklara karşı ne gibi tedbirler alınabilir? Elhamdülillah komutanlarımız bunu da bizden çok iyi bilir.

Öyleyse niçin yazdık? Komutanlarımızın haricinde de  bu tehlikeleri bilmesi gerekenler ve bilmek isteyenler olabilir ve bu manada yararlı olabilir diye yazdık.  

Güzeller güzeli Rabbim hain ve kalleş tuzaklara karşı kahraman askerlerimizin ve polislerimizin ve dahi o bölgelerde fedakarca görev yapan tüm memurlarımızın ve sivillerimizin bu tuzaklara düşmemesi için yardım ve inayetlerini daim kılsın İnşallah.