15 Nisan 2014 Salı

HZ.MEHDİ AS 12. İMAM OLURSA NASIL ZUHUR EDER?

HZ.MEHDİ AS 12. İMAM OLURSA NASIL ZUHUR EDER?



12.İMAM MUHAMMED MEHDİ AS; HİCRİ 15 ŞABAN 255 TARİHİNDE MİLADİ 869 YILINDA SAMARRA'DA DOĞDU.

ALEVİ VE Şİİ KAYNAKLARINDA AHİR ZAMANDA GELECEK OLAN HZ.MEHDİ HİÇ TARTIŞMASIZ 12.İMAM'DIR.

PEKİ DELİLLER NELER?

EHLİ BEYT KAYNAKLI PEK ÇOK HADİS, BİZZAT ON İKİ İMAMLARIN AKTARIM VE İFŞAATLARI.

EHLİ SÜNNET KAYNAKLARINDA İSE HZ.MEHDİ'NİN HEM 12.İMAM OLACAĞINA DAİR, HEM DE BAŞKA BİRİSİ OLACAĞINA DAİR Şİİ VE ALEVİ KAYNAKLARI GİBİ KESİN BİR İDDİA YOK.

PEKİ HZ.MEHDİ AS 12.İMAM İSE NASIL ZUHUR EDEBİLİR?

Ehli sünnet alimlerinin de itiraz ettiği en önemli husus 12.İmam'ın zuhurunun İMTİHAN SIRRINA  AYKIRI OLACAĞI hususuydu. Yani 869 da doğmuş ise bugün 1145 yaşında olması gerekir. Bu mümkün değildir.

Bu yazımızda bunun mümkün olup olmadığı hususuna değinmeyeceğiz, çünkü "12.İmam Hz.Mehdi olabilir mi?" başlıklı yazımızda bunu açıklamış ve Kuran-ı Kerim'e göre bu mümkündür demiştik.

Eğer 12.İmam Hz.Mehdi ise zuhuru da imtihan sırrına aykırı olmaksızın şöyle olabilir: ALLAHU ALEM.

Zamanın kutbu olan Nakşibendi şeyhine dört-beş yaşında çok güzel bir çocuk getirilir.İnsan kılığında iki meleğin getirdiği çocuğu evliya olan şeyh; ailesinin yanında kimsesiz, öksüz ve yetim bir çocuk diye alır ve büyük bir sevinçle evlat edinir. O anlar ama çevresindeki hiç kimse şüphelenmez.

Oysa o çocuk 869 yılında doğan ve Samarra' da bir mağarada meleklerin korumasında tıpkı ASHAB-I KEHF gibi 1100 sene uyutulduktan sonra uyarılıp yetiştirilmek üzere zamanın kutbuna emanet edilen 12.İmam Hz.Mehdi AS'dır.Sene 1984'tür.

Önce Nakşibendi ahlakı üzere yetiştirilir ve müspet ilimler için en kaliteli okullara gönderilir. Sonra eğitim faaliyetleri ile ünlenmiş başka birine emanet edilir ve en iyi eğitimlerle en yüksek makamlara hazırlanır.

O bir taraftan himayesi altında olduğu şeyhleri tarafından yetiştirilirken, kendisi de manevi alemde Kum kenti alimleri ile zuhuruna ilişkin bilgiler paylaşır.(Adamlar yalan söylemiyorlardır, rüya aleminde veya tecelli de perde arkasından görüşüyorlarmış)

O artık bir devlet için hayati derecede önemli biridir ve kendisine Suudi Arabistan'da meydana gelen iktidar kargaşasında Mekke'den bir ayaklanma başlatarak Hicaz Emiri olma görevi verilir.

Mekke' de Vahhabi güçlerine karşı amansız bir mücadeleye girişir ama yalnız değildir. ALLAH'ın CC koruması altındadır. Arkasında ise mensubu bulunduğu koskoca bir Türk Ordusu vardır.

Önce Mekke Vehhabi kuvvetlerini dağıtır, üzerine gönderilen Süfyan Ordusu da Beyda da batırılınca Hicaz Emiri olur.

OLABİLİR Mİ? OLABİLİR..

ALLAH-U ALEM.HER ŞEYİN EN DOĞRUSUNU ALLAH CC BİLİR.