14 Eylül 2014 Pazar

IŞİD OPERASYONU 3.DÜNYA SAVAŞINA DÖNÜŞECEK

ABD’NİN IŞİD OPERASYONU ESAD’I DEVİRME OPERASYONUDUR



“Kimyasal silah kullandı” bahanesiyle Esad’ı devirmek için operasyona kalkışan ABD; şimdi de IŞİD bahanesiyle ikinci defa Esad’ı devirme operasyonuna hazırlanıyor.

ABD; IŞİD operasyonu ile Esad’ı devirmeyi planlıyor. Birinci de İran ve Rusya’nın desteği nedeniyle Esad’ı deviremeyince kendi kurdukları ve yönettikleri IŞİD’ i bahane ediyorlar.

Eski dostları IŞİD artık düşmanları oldu. Tıpkı Saddam gibi, Kaddafi gibi Ebu Bekir El Bağdadi de oyuna geldi. Çünkü ABD Ortadoğu’daki adamlarına, adam gözü ile değil PİTBUL gözüyle bakmaktadır.

A planında ‘Cellat’ olarak kullandıklarını işleri bitince B planında ‘Kurban’ olarak harcamaktadırlar.
Bölgedeki diğer adamları da bir gün B planında kurban olacaklarını hiç akıllarına getirmeden A planındaki görevlerini ABD’ye güvenerek sürdürmektedirler.

IŞİD OPERASYONU 3.DÜNYA SAVAŞINA DÖNÜŞECEK

ABD, bunu öngörüyor ama “Rusya göze alamaz” diye hamleden vazgeçmiyor. Her ihtimale karşı da yanına kırk devleti almayı ihmal etmiyor.

 Rusya da 3.Dünya Savaşına dönüşebileceğinin farkında ve sürekli hem ABD’yi uyarıyor hem de askerini hazırlıyor. ABD’ye “derdiniz IŞİD ise tamam ama Esad ise sakın ha” mesajı veriyorlar. Kaldı ki Ukrayna’da da durum ateşkese rağmen sürekli daha kötüye gidiyor.

ABD’nin derdi sadece IŞİD olsaydı zaten kendi emirleri altında olan El Bağdadi’yi kullanarak IŞİD’i yok edebilirlerdi. Ama amaçları başka. Şöyle ki:

IŞİD’i yok oluş esnasında da kullanarak Barzani’ye Kürdistan’ı kurdurmak istiyorlar. Ayrıca IŞİD militanlarını Suriye’ye sürüp El Nusra, İslami Cephe gibi muhaliflere katıp onları güçlendirip Esad’ı devirmeyi planlıyorlar.

Birinci denemeden aldıkları ders de şudur. Hani Obama diyor ya önceki savaşlardan ders alacağız diye onu kastediyoruz.

Rusya ve İran’ın müdahalesini engellemek için ABD kendi askerini kullanmayacak ve bölgedeki taşeronlarıyla iş görecek. Yani ABD havadan IŞİD’İ sürekli bombalayıp yere istihbarat indirecek ve Barzani de MUSUL’u alacak.

Bu operasyon Barzani Musul’u alamadığı için yapılacaktır. Çünkü Barzani PKK ve PYD’nin de katılmasına rağmen bırakınız Musul’u Şengal’de Mahmur’da dahi IŞİD’i yenemedi.

ABD’nin müdahalesi de şart oldu ama ABD de tek bir sonuç için müdahale etmez.                  

Bir başka husus ise ABD’nin IŞİD operasyonuna önce İran’ı da davet edeceği şeklindeydi. ABD bundan vazgeçti. 

ABD vazgeçmeden önce İran istekliydi ve Barzani’ye silah yardımı yapacaktı. ABD İran’dan vazgeçince şimdi İran da Barzani’den vazgeçecek.

ABD başka neden vazgeçti? Bakınız bunu ilk defa biz yazıyoruz:

ABD, Irak’ın üçe bölünmesi planından da vazgeçti. Artık üçe değil ikiye bölmek istiyor, kuzeyde Kürtler, güneyde Şiiler. Nereden anlıyoruz?

Hadis yorumlarından anlıyoruz. Irak’da yapılacak Karkısa Savaşı kuzey-güney savaşı olacaktır. Kuzeyde Kürtler, güneyde Şiilerle savaşacaklar ve bu savaşı Şiiler kazanacak.

Çünkü Sünniler, Kürdistan’a karşı Türkiye’nin elinde bir koz olabilir varsayımı ile tamamen SÜFYAN’IN ORDUSU’ na dahil edilmek isteniyor.   

Yani Saddam’ı harcayıp yerine Bağdadi’yi ikame eden ABD (ABD derken İsrail ve Batıyı kastediyoruz) şimdi de Bağdadi’nin yerine SÜFYAN’I ikame edecek.

ABD’nin Irak’daki Sünnileri önce Esad’ı devirmek için Suriye’ye kaydırması ve sonra da Süfyan’ın askeri yapması mümkün mü?

Hadis yorumlarına göre mümkün değil çünkü Irak Sünnileri Siyah Sancaklılar Ordusuna katılacaklar. Irak Sünnileri Karkısa Savaşı’nda da Şiilerle beraber olacaklardır. Yani Suriye’ye sadece IŞİD’in ruh hastası, sapık teröristleri geçecektir. Süfyan’ın ordusuna Suriye’deki El Nusra, İslami cephe ve bu sapık IŞİD kalıntıları katılacaklar.

Ayrıca şunu da ilave edelim. Bu IŞİD Suriye’ye kaçarken Musul Barajını da patlatacaktır.
Yazıdan da anlaşılacağı gibi ABD’nin bölgedeki taşeronları (Suriye ve Irak’daki) sadece Barzani ve Kürtlerdir.

AKP, ABD İLE IŞİD KONUSUNDA AYRIŞMIŞ MI?

AKP’nin Ortadoğu politikası en başından beri ABD ile en küçük bir ayrışma yaşamamıştır. Türkiye’nin Ortadoğu politikasındaki değişiklikler; ABD’ nin değiştirdiği politikalara bağlı olarak değişmiştir.

ABD, Kaddafi’ye düşman Esad’a dost iken biz de öyleydik. ABD, Esad’a düşman olunca biz de olduk. Sonra ABD Esad’ı deviremeyip İran’a yaklaşınca biz de öyle yaptık. ABD IŞİD’e dost iken biz de üstümüze düşeni yaptık. Şimdi ABD IŞİD’e düşman biz de olacağız.
Olacağız da.. Yarın bir video daha düşerse?

PUTİN, RUS ORDUSUNA “SAVAŞA HAZIR OLUN” EMRİ VERDİ

Putin’in kastettiği savaş 3.Dünya Savaşı’dır. İşte bu emrin nedenleri:

Önce NATO toplantısında Ukrayna’ya müdahale için ‘görev kuvveti’ kurulması kararı
ABD’nin Japonya’ya silah yardımı yaparak Rusya’yı doğudan da kuşatma girişimi. (Putin bu emri de bu bölgedeki birliklerde vermişti.)
ABD’nin IŞİD’e operasyon sürecinden İran’ı dışlayarak Esad’ı ve hatta İran’ı hedef aldığını belli etmesi.
ABD’nin İsrail ile Akdeniz’de yaptığı füze tatbikatı. Ve ABD’nin yeni silah denemeleri.

RUSYA DA ŞUNLARI YAPTI:

ABD ile kuzey kutbundaki sınırında bulunan Rus birliklerini güçlendirdi. Ermenistan yığınağı zaten vardı. Japonya sınırındaki birliklerine “Savaşa hazır olun” emri verdi. Ukrayna sınırındaki birlikleri çekmedi ve daha da Ukrayna içişlerine müdahil yaptı. Atom Bombasından yüz kat daha güçlü füze denemesi ile ABD’ye göz dağı verdi. Karadeniz’deki donanması da teyakkuzda bekliyor ve ABD gemileri de orada.

Yani görünen o ki, ABD’nin Rusya’yı kuşatma harekatına Rusya kuşatmayı kırma tedbirleriyle kalmıyor ve doğrudan Washington’u hedef alan çıkışlarıyla cevap veriyor. Bu işin sonu 3.Dünya Savaşıdır ve kıvılcım da IŞİD operasyonudur.

KISA SENARYO:

IŞİD Suriye’ye kaçar. Esad köşeye sıkışır. Barzani Musul’a girer. Haydari Barzani’yi harcar. Ürdün’den yedi bayraklı ordu Suriye’ye girer, Esad öldürülür. Süfyan Irak’a vurur. Siyah Sancaklılar çıkar. Daha sonrası ise önceki yazılarımızda çok detaylı var.

ALLAHU ALEM ALLAHU ALEM ALLAHU ALEM