10 Haziran 2014 Salı

MÜTHİŞ AKP Lİ HAKAN ALBAYRAK'IN HEZEYAN YAZISINDAN

MÜTHİŞ AKP Lİ HAKAN ALBAYRAK'IN HEZEYAN YAZISINDAN

AKP' nin en fanatik yazarlarından Hakan Albayrak Star gazetesinde yazdığı son yazısında "Bayrak Olayını, Açılımı" yazmış ve öneriler getirmiş. İşte yazının son kısmı:


"At izinin it izine karıştığı şu günlerde sağduyuya her zamankinden daha çok muhtacız.  Biliyorum, ortam müsait değil gibi gözüküyor, ama çözüm düşmanlarının elindeki son iki kozdan biri olan (diğeri demokratik özerklik) şu anadilde eğitim meselesinin çözümü için artık harekete geçmek lazım. PKK ve HDP’deki savaş çığırtkanları onu da beğenmeyeceklerdir; fakat anadilde eğitimin önünü açan bir kanun, PKK-HDP tabanını oluşturan Kürtlerin ezici çoğunluğunu şiddete dönüşün asla kabul edilemezliğine kesin olarak ikna edecektir ve şimdi 25 Kürt anası PKK’dan çocuklarını geri almak için oturma eylemi yapıyorsa o zaman bu sayı 2500’e çıkacaktır inşaallah. Mahalli idarelerin yetkilerini de arttırdık mı, şiddet taraftarları iyice marjinalleşir. Mayınlı araziyi tamamen temizleyelim ki, barış süreci patlamalara maruz kalmasın. Çözüm yolunda her şeye rağmen tam yol ileri!"


Kısaca Hakan Albayrak bu yazısında şunu diyor:

- Kürtlere ana dilde eğitim kanunu çıkarılsın.
- Özerkliğe giden yolda mahalli idarelerin yetkileri artırılsın.

VAY BEE... ADAMIN AKLINA BAKAR MISINIZ?

GEREKÇESİ DE NEYMİŞ?

Eğer bu tavizler verilirse Kürt halkı PKK'ya itibar etmezmiş ve PKK bitermiş.

BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLURSAN İŞTE BÖYLE CAHİL BİR GAZETECİ OLURSUN.
ÖNCE ŞU SORULARA CEVAP VER SONRA FİKİR PAYLAŞ:
CEVAPLARI DA YANINDA VERELİM DE ACİLEN ÖĞREN BİLGİ SAHİBİ OL.

1) Kürt Halkı, Devletimiz bu PKK'ya taviz verdiği zamanlarda mı, yoksa hiç taviz vermeyip kararlı bir şekilde tepesine vurduğu zamanlarda mı PKK'ya itibar etmiştir?

EL CEVAP

PKK bu güne kadar beş defa bitme noktasına gelmiştir. Kahraman güvenlik güçlerimiz tam PKK'yı bitirmek üzere iken ABD ve uşakları devreye girmiş ve tamamen bitirilmesine engel olmuşlar ve bir barış süreci başlatmışlardır.(Kan uykusu filmini seyretmeyen gazetecilik yapamaz) 

Devlet, PKK'ya vurduğu ve gücünü gösterdiği anda PKK'nın itibarı bitmiş ve Kürtler de hiç itibar etmemişlerdir ve PKK güçlenmemiştir. Ne zaman taviz verildiyse o zaman Kürtler de PKK'da bir itibar var zannetmişler ama yine de PKK ya katılmamışlardır.

Barış dönemlerinde PKK ya katılımlar İsrail'in verdiği Dolarların gariban Kürt çocuklarına maaş olarak dağıtılması sayesinde olmuştur.Hali vakti yerinde hangi Kürt gidip PKK'ya katılmıştır? PKK hiç bir zaman bir Kürt gencini gönüllü olarak dağa çıkaramamıştır.Ya maaş karşılığı ya da kaçırarak dağa çıkarmışlardır.

Sen ne cahil bir gazetecisin? Hangi ana, baba üç ay sonra ölüsü gelecek çocuğunu gönüllü olarak dağa gönderir?   Ama senin gibi yazarlar üç ay sonra ölüsü gelmeyecek derse o ana babalar da belki o dolarların hatırına gönderebilir değil mi?

2) Verilen her tavizde Kürtler,bu tavizi kendilerini çok seven Devletimizin verdiğini mi düşünecekler yoksa PKK'nın söke söke aldığını mı düşünecekler?

3) Eğer Devletimizin  kendilerini sevdiği için verdiğini düşüneceklerse o zaman niçin PKK'yı muhatap aldığımızı sormayacaklar mı? Madem bizi seviyorsunuz o zaman niçin "PKK istediği için yapıyoruz gibi davranıyorsunuz" demeyecekler mi? O PKK onlara "biz bu hakları söke söke alıyoruz" demeyecek mi?

4) AÇILIM'dan hemen önce PKK yine bitme noktasında değil miydi? Şu an ne olduğunu, nasıl olduğunu göremiyor musun? PKK tarihinin en itibarlı dönemine ulaşmadı mı? Açılımın kendisi bir taviz değil mi? PKK nın muhatap alınması itibarını yükseltmedi mi? Şu andan itibaren verilen her taviz PKK'ya verilen bir taviz olmayacak mı? Belediye başkanları PKK lı değil mi? Yetkileri artınca ne yapacakları biliniyor mu?

5) "Kürtçeyi serbest bırakalım, Özerklik verelim PKK biter" diyorsun. Açılım zaten bir taviz değil miydi ve açılım PKK yı bitirdi mi?

CAHİL ALBAYRAK! BİLİYORSAN KONUŞ FİKİR ALSINLAR, BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR.  

TAŞERONLAR SAVAŞIYOR

TAŞERONLAR SAVAŞIYOR AMA

IŞİD Musul'u, Selahattin'in Tuzhurmatu İlini işgal etti. Kerkük'ün işgali an meselesi.

Irak ve özellikle Suriye taşeron birliklerle dolu ve her birinin patronları sahada onları birbirleriyle savaştırıyor.

Ancak bir taşeronun diğerlerine ezici bir üstünlük sağlaması her şeyi alt üst edebilir ve taşeronlar yerine patronlar sahaya inmek zorunda kalabilir.

IŞİD konusunda çok fazla yazılabilecek, bir o kadar da yazılamayacak şeyler var. Kısaca iki resim ve Irak Meclis Başkan'ı Nuceyfi'nin bir açıklaması ile düşünceleri zorlayalım.



Bu iki resim çok yeni ve Musul'u ele geçiren IŞİD birliklerinin Musul'daki görüntüleri. Dün Musul'da çekilmiş.

Şimdi iki resim arasındaki farklara çok dikkatli bakınız..

İşte ikinci resim:



İki resim de aynı gün yani dün çekilmiş.İki resimde de IŞİD' liler var.İki resimde de silahlı kişiler sivil kişiler.

AMA BİRİNCİ RESİMDEKİ IŞİD MİLİTANLARI GERÇEK SİVİLLER YANİ GÖNÜLLÜ SİVİLLER OLMASINA KARŞIN İKİNCİ RESİMDEKİLER KESİNLİKLE SİVİL DEĞİLDİR VE BUNLAR ÖZEL TİMDİR. ŞİMDİ RESİMLERE TEKRAR BAKINIZ LÜTFEN.

Bu özel birlikler önden direnişi kırıyor, savaşı kazanıyor, ele geçirdikleri yerleri de birinci resimdeki yardımcılarına emanet ediyor, onlar da IŞİD adına kurtarılmış bölgenin bekçiliğini yapıyorlar.

Şimdi de NUCEYFİ'nin açıklamasına gelelim: 

Irak Meclis Başkanı Nuceyfi  dün Irak'ın genelinde seferberlik istedi ve IŞİD'e karşı savaş çağrısı yaptı.Ayrıca IŞİD'in arkasında büyük bir devlet olduğunu ama şimdi açıklayamayacağını belirtti.

Nuceyfi'nin tahmini doğru da olabilir yanlış da. Doğrusunu bir ay sonra yazmamız daha uygun olur ama yanlışını hemen yazalım:

IŞİD Zerkavi tarafından kuruldu. El Kaide'ye bağlandı. İlk kurucuları Saddam'ın subayları. Ancak Suriye karıştıktan sonra Rakka merkezli kurulan IŞİD Irak'taki IŞİD'ten daha hızlı gelişme gösterince Irak IŞİD'ine de sahip oldu.Öyle ki Suriye IŞİD'i Irak IŞİD'inin 30 liderini öldürerek Irak IŞİD'inin de kontrolünü tamamen eline geçirdi.Gerekçeleri Irak IŞİD'inin başarısız olmasıydı.Bu olay yenidir.

Liderleri beş defa değişti ve her değişme taşeron örgütün kontrolünün de el değiştirmesine neden oldu.
Süfyan'ın Ordusu olarak kuruldu ama Süfyan'ın Ordusu olarak kalıp kalmayacağı bir kaç ay sonra belli olacak.
Hadis yorumlarında bildirilen Karkısa'da Mervanilerle Abbasiler arasında yapılacak olan ve 100 bin kişinin öleceği savaş şu an çıkmak üzeredir ve bu savaşta Mervanileri IŞİD, Abbasileri de Irak Merkezi Hükümeti temsil etmektedir Allahu Alem.

Bu olayın ikinci bir açıklaması daha vardır ki o da şu sorunun cevabına bakar:
Acaba Barzani IŞİD ile savaşı göze alır mı? Kuzey Iraktan  çelişkili açıklamalar geldi. Bir açıklama "hazırız, Barzani'den emir bekliyoruz" derken. Barzani "Merkezi Irak Yönetiminden izin istiyoruz" dedi. Irak Merkezi yönetimi zaten genel seferberlik ilan etmiş. Bunlar çelişki teşkil ediyor.

Biz yine hadis yorumlarına göre ikinci açıklamayı yapalım.

Eğer Barzani IŞİD ile savaşırsa bu savaşın sonucuna göre Mervanilerin kim olduğu ortaya çıkar. IŞİD kazanırsa Abbasilerle savaşacak olan Mervaniler IŞİD olur. Yok eğer Barzani kazanırsa Abbasilerle savaşacak olan Kürtler olur ki bu da ikinci ihtimaldir.

Yani Mervaniler Emeviler de olabilir Kürtler de.Ama Abbasoğlulları bellidir ve Irak Merkezi Hükümetidir.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz:

IŞİD'in Musul,Selahaddin ve Kerkük işgalleri mutlaka büyük bir savaşa neden olacak ve o da KARKISA savaşı olacaktır Allahu alem.