14 Mart 2015 Cumartesi

SİSİ, CIA, ESAD, PUTİN

KISA KISA HABERLER VE YORUMLARI




SİSİ

Mısır'ın diktatör lideri SİSİ "İsrail'in İran kaygıları uluslararası kamuoyu tarafından dikkate alınmalı" dedi. Sisi bu açıklamasıyla İran'a karşı, Haçlıların "Sünni piyadelerle savaş" teorisine yeşil ışık yaktı.

Karşılığında ABD, Mısır'daki ekonomi zirvesine Dış İşleri Bakanı Kerry'i göndererek Suud ve Körfez ülkelerinden Mısır'a 20 milyar dolarlık yardım sağladı.

ABD,İran karşıtı ittifakı Sisi-SUUD önderliğinde kurmaya çalışırken Türkiye'nin dışlanacağını düşünen Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül de SİSİ rolüne soyunarak zehir zemberek bir İran düşmanlığı yazısı yazdı.

CIA 




CIA Başkanı "Amerika, Esad devletinin yıkılması peşinde değil.Çünkü bu durumda bölgedeki aşırıcı grupların güç kazanmasının önü açılmış olur" dedi. Yani ABD bir kaç yıl önce "Esad gidecek" derken, bizi Esad'ın gitmesi için Suriye ile düşman ederken, şimdi kendisi Esad'ın gitmesini istemiyor ve bizi de satışa getirmiş bulunuyor. Bunu niçin yaptı?

Zaten ABD'nin amacı Esad değildi, Suriye'nin bölünmesi ve kuzeyinde Kürt devleti kurulmasının sağlanmasıydı.Tıpkı Irak'da olduğu gibi. Peki ne oldu?

Esad ve Esad'ın üst düzey temsilcisi "Suriye'nin kuzeyinde Kürtlere Özerklik verilmesi konusunun görüşülebileceği" açıklamasını yaptılar. ABD'nin de istediği buydu ve istediğini Esad'dan aldı.Şimdi inmesini bunun için istemiyor. Peki biz Esad'dan istediğimizi alabildik mi? Alamadık çünkü biz Esad'dan vermeyeceğini bile bile Esad'ı istedik. Kısa vadede ABD'nin oyununa geldik.Ama uzun vadede ABD oyuna gelecek.Çünkü:

Esad tamamen İran'ın güdümündedir ve her açıklamasını İran'ın onayı ile yapmaktadır. Burada İran'ın amaçladığı şey Esad'ın koltuğunun sağlama alınmasıdır. Aslında ABD ile oturup Kürtlere Özerklik konusunu falan görüşmeyecekler. Yani görüşseler bile Nükleer Müzakereler gibi ABD'yi oyalamaktan ibarettir ve özerklik vermeleri kesinlikle mümkün değildir.Böyle bir amaçları da yoktur.

Bu zaman aralığında Musul ve Kerkük İran'ın kontrolüne geçecektir.İstedikleri budur. Tıkrit şu an İran'ın kontrolüne geçmiş durumdadır. Ve Musul operasyonu da hem her şeyin başlangıcı hem her şeyin sonu ya da sonun başlangıcı,kırılma noktası, adına ne derseniz deyin "Esas amaçların net olarak ortaya çıkacağı" bir operasyon olacaktır.Sonu da Karkısa Savaşıdır Allahu Alem. İşte ABD, bu yüzden uzun vadede oyuna gelecektir.

PUTİN

Önce Sisi'yi ziyaret etti ve -ABD'nin- Sünni blokunun dışında kalması için telkinde bulundu. Sisi, Putin'i gider gitmez satışa getirdi ve Sünni bloğun öncüsü olacağını ilan etti. İsrail ve Suud da tam destek verdi.

Putin gerçekten zor durumda. Batının yaptırımları Rusya ekonomisini çökertmek üzere.İran'dan başka İslam Dünyasında desteği yok. Türkiye,Mısır,Pakistan hiç biri Rusya tarafında değil. 

Putin'in Müslüman oldu iddiaları da bu gerçeği değiştirmeyecek. Putin bundan sonra sadece "Müslüman olduğunu ama Şii mezhebini seçtiğini" dolaylı yoldan iddia ettirebilir. Şiiliğin güçlenmesi için bunu yaptırabilir.Peki Şiilik güçlenir mi? 

Bizim Şiiliğe bakış açımız bellidir ve önceki yazılarımızda vardır.Yanlış bir mezheptir ama Ahir Zaman olaylarını din ve mezhep bazında değil siyasi olarak değerlendirmek lazımdır. 

Çünkü Şiilik netice itibarı ile Hz.Mehdi AS'a entegre olmuş bir mezheptir.Hz.Mehdi AS zuhur ettiğinde kendiliğinden ortadan kalkacağı şimdiden taahhüt edilmiş bir mezheptir.O nedenle bu olayları tamamen siyasi olarak değerlendirmek ve Şiilikten ziyade İran Devleti'nin yapmak istedikleri, yapabilecekleri ve yapamayacaklarına bakmak gerekiyor. 

İran Devleti ABD'yi epey yıpratacak,Rusya'yı ABD ile savaşa çekecek sonunda kendisi de yıkılacak ve yerini Siyah Sancaklılara bırakacak bir devlettir. Bu mücadelesinde ne kadar başarılı olursa İslam için de o kadar yararlı olacaktır.Hepsinin sonunda Hz.Mehdi AS'ın zaferi gelecek İnşallah.