27 Ocak 2014 Pazartesi

HER ANKETİN BİR YALANI VARDIR

HER ANKETİN BİR YALANI VARDIR




Her anketin bir yalanı vardır. Çünkü anketler halkı aydınlatmak için değil yönlendirmek için yayınlanır.Gerçek anketler ise zaten halktan gizlenir.

Bunu anket kuruluşlarının yapılarından,kuruluş amaçlarından, anket sonuçlarını kimlere sattıklarından, ekonomik faaliyetlerini nasıl sürdürebildiklerinden anlayabiliriz.

Yukarıdaki anket de yine bu anketin kaynağının nasıl sağlandığının bilinmediği bir anket şirketi tarafından yayınlanmış. Yüklüce masraf gerektiren anketleri hangi kaynakla yaptığı belli olmayan şirketlerin bu anketlerinden bir tanesi. 

Anketin geneli doğru ama sadece bir yanlışı var o da şu:

Ankette CHP ile MHP'nin oyları üzerinde oynanmış. Gerçekte CHP ile MHP'nin oyları aynı seviyelerde ve ikisi de yüzde 25 civarında.

Peki bu neden yapılmış?

Çünkü ABD devleti ve devletin gücünü CHP'ye teslim etmek istiyor. MHP'yi ise devlet gücünden mahrum sokak göstericisi ve PKK'ya karşı sokak direnişçisi yapmak istiyor.Yani devletin gücünün MHP'ye teslim edilmesi halinde MHP'nin neler yapabileceğini kestiremiyor ve güvenmiyor.

Benzer bir durum 28 Şubat'ın hemen akabinde yaşanmış ve DSP ile MHP aynı oy oranına sahip iken Başbakan Ecevit'in elini güçlendirmek için yeniden 'Karaoğlan' denmesi için ABD, Türkiye'ye terörist başını teslim edivermişti.

Cemaat, MHP ile anlaşırsa MHP sandıktan birinci parti olarak çıkar ama Cemaat MHP ile anlaşır mı? 

Anlaşamaz çünkü ABD asla müsaade etmez. CHP'ye destek vermesi için Cemaate baskı yapıyor. Cemaat zor durumda.
Büyük abiler CHP için destek isterken küçük abiler "ben karışmam kardeşim"diyerek cemaat oylarını başıboş bırakacaklar. Cemaat oyları da MHP ile BBP'ye gidecektir.

Biz doğrusunu yazalım da takdir yine halkımızın olsun. 
Şu an Türkiye siyasetinde CHP ile MHP'nin oyları eşit durumda. Sandıklar açılıncaya kadar büyük sansasyon ve yönlendirmeler olmazsa hep birlikte görürüz.