11 Ekim 2015 Pazar

YEMANİ'NİN ZUHURU YAKLAŞTI

YILBAŞINA KADAR YEMANİ ZUHUR EDEBİLİR ALLAHU ALEM






ŞU AN İÇİN YEMEN'DE OLAĞANÜSTÜ BİR GELİŞME YOK ANCAK BİR İKİ AY İÇİNDE BEKLİYORUZ ALLAHU ALEM.

NELER OLABİLİR?

SURİYE'DE BATININ YETERLİ TEPKİSİNE MARUZ KALMAYAN VE BUNDAN CESARET ALAN RUSYA; BİR İKİ AY İÇİNDE YEMEN'E DE SAVAŞ UÇAKLARI YA DA GEMİLERİ GÖNDEREBİLİR.

HADİS YORUMLARINDA YEMANİ İLE İLGİLİ ÇOK AZ RİVAYET VAR. BİR RİVAYETE GÖRE HZ.MEHDİ AS İLE SÜFYAN VE YEMANİ AYNI ANDA ÇIKACAK. BAŞKA BİR RİVAYETE GÖRE İSE YEMANİ BİRAZ DAHA ERKEN ÇIKACAK.

ÇIKACAĞI YER YEMEN.

O NEDENLE YEMEN'DE ARTIK OLAĞANÜSTÜ BİR GELİŞME BEKLİYORUZ. ANCAK BU ŞU MANAYA DA GELMESİN. RUSYA SAVAŞ UÇAKLARI YA DA GEMİLERİ YEMEN'E GİDERSE YEMANİ RUS YANLISI OLACAK ANLAŞILMAMALI. 

YEMANİ BU İŞİN SONUNDA YEMEN'E HAKİM OLACAK. AMA KİM OLACAK BELLİ DEĞİL.
TABİ Kİ ALLAHU ALEM.

BİR SORU, BİR CEVAP

Bir takipçimizin sorusuna verdiğimiz cevabı hem uzun olması hem de önemli olması nedeni ile manşete aldık.

İşte o soru ve cevabı:

Soru:

Giyim kuşamlarını alalım diye kim söyledi. Sarık, cübbe sünnetleri, kadınların çarşafı örtüsü bunlarda mı hurafe ? Arapça ezanımızda mı ?

Arkadaşımız “sarık, cübbe ve ezan niçin yasaklandı” diyor.

EL CEVAP:

Atatürk'ün yanlışı Arapça ezandır. Onu da Araplara hınçlı olduğu için yapmıştır. Gerekçesi haklıdır ama icraatı yanlıştır. Araplar Osmanlıyı arkalarından vururken o askerlere komuta eden Atatürk'ün Araplara kızmaması anormal olurdu. Ezan bir semboldür ve dünyanın her yerinde Arapça okunması dinde birlik açısından önemlidir.

Sarık, cübbe, çarşaf konusu üç açıdan üç farklı mana ifade eder.

1.si tesettürdür, İslamın emridir. Sadece kadınlar için değil erkekler için de emirdir. Önemli olan emre uymaktır. Nasıl uyulması gerektiği, nasıl örtünülmesi lazım geldiği tercih yada zorunluluklar meselesidir. Hiç imkanı olmayan bir kişi ile imkanı çok olan kişinin giyim kuşamı farklı olabilir. Kimi kumaş ile örtünür kimi yaprak ile. Uhud'da şehit olan fakir bir sahabenin elbisesi bir yapraktı mesela.

2.si zaman ve mekana göre değişen bir gereksinimdir. Kişi her zaman her yerde aynı şeyleri giyemez. Sıcak iklimlerde gömlek yeter ama soğuksa palto da gerekebilir. İlla ki sarık ve cübbe gerekmez. Zamana göre ise kişi yaptığı işin koşullarına uygun giyinir. Bir pilotun ya da astronotun sarık ve cübbe giymesi düşünülemez. İlla ki de sarık ve cübbe giyeceğim derse hurafe olur.

3.sü ise sünnet olmasındandır. Hz.Peygamber SAS Efendimizin giyim kuşamı elbette ki sünnettir ve bir kişi onu örnek alarak aynı şekilde giyinirse ona dönecek bir sevap karşılığı olur. Ancak zorunlu değildir. 

Kaldı ki peygamber Efendimiz SAS Arap kültürüne uygun giyinmiştir. Arapların içinde Ruslar gibi giyinse ne kadar anormal olurdu değil mi?

İlla ki “En güzel giysiler Arapların giysileridir” demek hurafe olur. Hz.Peygamber SAS Efendimiz Ruslara Sibirya'da elçi olarak gönderilseydi acaba sarık ve cübbe mi giyerdi? 
Bu kez biz de mesela Antalya’da üst üste üç defa palto ile mi gezmeliydik? Bunlar hurafedir. 

Kaldı ki bütün peygamberler bulundukları zaman ve mekanın gereklerine göre ve içinde yaşadıkları kültürlere uygun olarak ve birbirlerinden farklı giysiler giyinmişlerdir. Aksi anormallik olur ve hiçbir peygamber içinde bulunduğu toplumda anormal giyinmemiştir. Ebu Cehil nasıl giyiniyordu mesela? Bu da ilginç bir soru.

Önemli olan Hz.Peygamber SAS Efendimizin dış görünüşünü değil iç dünyasını örnek alabilmektir. Örnek alan sünnete layıkıyla uymuş olur.

Tersinden gidersek:

Bir insan var, sakallı, cübbeli, sarıklı ama yalancının biri ve dini ticarete alet ediyor.
Bir başkası da var ki sakalı, sarığı, cübbesi yok ama ticareti düzgün yapıyor, asla yalan söylemiyor ve Hz.Peygamber SAS Efendimizin dürüstlüğünü sünnet olarak örnek alıyor.


Şimdi kim sünnete daha çok uydu? Dış dünyasını örnek alan mı sünnete uydu? Yoksa iç dünyasını örnek alan mı sünnete uydu?

SUUD KRALI ZEHİRLENDİ

SUUD KRALININ ZEHİRLENDİĞİ İDDİA EDİLİYOR. HASTANEDE YATIYOR.




ZAYIF ADAM İKİ SENEYE DE KALMAYACAK.ZATEN HADİS YORUMU "İKİ SENE SONRA" DEMİYOR, "İKİ YIL İÇİNDE" DİYOR.

YANİ BU BİR BUÇUK YIL EDER. YA DA BİRİNCİ YIL BİTTİĞİNDE ANLAMI DA ÇIKAR.

PEKİ BU NİÇİN ÖNEMLİ?

ÇÜNKÜ BU KRALIN DÖNEMİNDE HZ.MEHDİ AS ZUHUR EDECEK İNŞALLAH. BU YIL İÇİN MUHTEMEL TARİH 23 EKİM'Dİ ANCAK OLMADI. SENEYE İNŞALLAH BEKLİYORUZ.

DARBE İDDİASI VAR.

SUUD'DA KETUM OLMALARINA RAĞMEN KRALA KARŞI BÜYÜK BİR RAHATSIZLIK VAR. PRENSLER SUUDUN HEM SURİYE'DE HEM DE YEMEN'DE GİRİŞTİKLERİ ABD EMİRLERİNİ UYGULAMA POLİTİKALARININ SUUD DEVLETİNİN GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDER BOYUTLARA ULAŞTIĞINI VE BUNUN SORUMLUSUNUN DA KRAL OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR. İDDİA DA İŞTE BU SEBEPLE KRALIN ZEHİRLENDİĞİ ŞEKLİNDE.

RUSYA'NIN SURİYE'YE GİRİŞİ İLE SUUD SURİYE'DE RESMEN İFLAS ETTİ.HEM POLİTİKA OLARAK HEM DE EKONOMİK OLARAK İFLAS ETTİ.

SURİYE'DE SAVAŞAN TERÖRİSTLERİN MAAŞLARINI SUUD ÖDÜYOR, KATAR YARDIM DİYORDU. EKONOMİSİNİ OLDUKÇA ETKİLEDİ.

VE YEMEN'DE SUUD BİRLİKLERİNİN SÜREKLİ KAYIPLAR VERMESİ DE SUUDU ZOR DURUMA DÜŞÜRDÜ.

KETUMLAR AMA YEMEN'DE HER GÜN SUUD ZIRHLI BİRLİKLERİ ÜÇER BEŞER İMHA EDİLİYOR. İNTERNETTE DOLAŞIYOR BU GÖRÜNTÜLER.

ESAS KAVGA İSE KRALIN HİLAFETİNDE OLACAK. PRENSLER KRALI İNDİRENLER İLE İNDİRMEK İSTEMEYENLER OLARAK İÇ KAVGAYA TUTUŞACAKLAR. 

YANİ ZUHUR GİTTİKÇE YAKLAŞIYOR ALLAHU ALEM.