18 Mart 2015 Çarşamba

İRAN, IRAK'A FÜZE YERLEŞTİRİYOR

İRAN'IN, IRAK'A KISA VE UZUN MENZİLLİ FÜZELER YERLEŞTİRDİĞİ İDDİA EDİLDİ





HABER

İran'ın IŞİD ile mücadele kapsamında askerlerini gönderdiği Irak'a gelişmiş füze sistemleri yerleştirdiği iddia ediliyor. Bu iddianın Washington'u da endişelendirdiği belirtiliyor.

Eş Şark ül Evsat gazetesinde yer alan habere göre, Washington yönetimi, Şii milislerin Tikrit'te IŞİD'e karşı mücadele vermeye devam ettiğini ve Tahran yönetiminin de Irak'a gelişmiş füzeler yerleştirdiğini açıkladı. 3 Amerikalı yetkiliye dayandırılarak verilen haberde istihbarat birimlerinin birkaç hafta önce Tahran yönetiminin yerleştirdiği füzeleri tespit ettiği aktarıldı.

Amerikan kaynakları İran'ın henüz bu füzeleri kullanmadığını, ancak bunu yapması halinde sivil kayıpların artabileceği ve mezhep çatışmalarının şiddetlenebileceği uyarısında bulundu.


İstihbarat kaynakları, ayrıca, Amerikan Kongresi'ne İran'ın Suriye'deki desteğine dikkat çekerek bunun kendilerine yönelik bir tehdit oluşturduğunu ve Tahran yönetiminin Washington'a karşı elektronik savaş yürütebileceğini de aktardı.





YORUM

İran'ın Irak'a füze yerleştirmesi şüphesiz ki IŞİD için değil. Irak Yönetimi ABD'den IŞİD'e karşı kullanmak üzere F16 lar ve daha bir çok ağır silahlar istedi.ABD önce olabilir diye oyaladı. Sonra İran'dan uzak durması halinde verebileceğini açıkladı. Hatta daha da somutlaştırarak Kasım Süleymani'nin Irak'dan çıkarılmasını net olarak istedi.

Tam bu aşamada İran devreye girerek IŞİD'e bizzat ABD'nin yardım ettiğini ispat ederek ve ABD'nin vermekten imtina ettiği askeri yardımları vermeyi taahhüt ederek Irak'ı razı etti. 

İşte bu olaydan sonra İran'ın hem askeri personel hem de silah teçhizat noktasında Irak'a yardımları akmaya başladı. Yardımlar geldikçe Irak İran'a daha çok güvendi, güvendikçe de Irak Ordusu resmen İran'ın eline geçti.

İran şu an Suriye'den sonra Irak'a da hakim durumda. O nedenle de İran artık Irak'a silah sevkiyatında sınır tanımıyor ve tüm bölgeyi etki alanına alabilecek uzun ve kısa menzilli füzeler de dahil olmak üzere her türlü silahı Irak'a yığıyor.

İran IŞİD ile savaşa değil Suriye ve Irak'da karşısına karşısına kim çıkarsa savaşmaya hazırlanıyor.
Çıkacak olan da belli ve ABD ile Koalisyon güçleri.

Ama ondan önce safların netleşeceği,kılıçların bileneceği ve kinlerin artırılacağı Karkısa Savaşı var. 

Kasım Süleymani,Barzani'ye İran eksenine girmesini teklif ediyor.Tabi Barzani ABD'ye haber veriyor ve Süleymani'yi reddediyor. Süleymani Talabani'yi yanına alarak Barzani'yi Kuzey Irak Yönetiminden uzaklaştırmak istiyor. Talabani de ABD'den tırsıyor. Ve Kasım Süleymani İran'a rapor veriyor: "Barzani düşman"

 İran'ın bölgede Şiiliği kullanarak siyasi bir hakimiyet peşinde olduğu bir gerçek. Ama bu yanlışı sonunu da getirecek. Çünkü dini siyasete alet edenler iflah olmaz.

Suud Yönetimi ise Sünniliği kullanarak Vehhabiliği hakim kılmaya ve sonuçta da İran'ın Şiilik bahanesiyle siyasi hakimiyetine engel olmaya çalışıyor.Yani o da Sünniliği kullanarak siyasi çıkar peşinde.O da iflah olmaz.

İşte Hz.Mehdi As dini siyasete alet eden bu tüccarlara karşı çıkacak.Din adına değil siyasi strateji ile çıkacak ve hepsini de devirecektir İnşallah ve Allahu Alem.

Mevcut durumuyla ne İran ne de Suud yönetimleri dini hassasiyetle arkasından gidilecek bir İslami yönetimi temsil etmiyorlar. Sadece Mezhep Savaşına çanak tutarak İslam'a zarar veriyorlar.

Ama siyasi olarak Suud yönetiminin durduğu yer batı emperyalistleri ve ABD- Siyonist ittifakıdır.İran ise bunların karşısındadır ve Suud Yönetimine göre durduğu yer doğru bir yerdir.

Rabbim hakkımızda her şeyin hayırlısını nasip buyurun İnşallah.