28 Ocak 2016 Perşembe

BEYİN MIKNATISI

DEMOKRASİLERDE BEYİNLERİ ESİR ALAN MIKTANIS HİLELERİ





Dünyada iki çeşit demokratik ülke vardır. 
Halkı eğitimli ve belli bir kültür seviyesine sahip olan ülkeler ile halkı henüz yeterli eğitim ve kültür seviyesine ulaşamamış ülkeler.

Aslında halkı eğitimli ülkeler için demokrasiden söz edilebilir ama halkı eğitimsiz ülkelerdeki demokrasiye "demokrasi oyunu" demek daha doğru olur. Çünkü bu ülkelerde gerçekten bir demokrasi oyunu yani hileli bir yönetim ile halk kandırılmaktadır.

Oyunun adı "Beyin Mıknatısı" oyunudur.

Gerçekte liderlikle uzaktan yakından alakası olmayan sıradan biri halka büyük bir lider olarak tanıtılabilir. Ve yıllarca iktidarda kalması ve sahiplerine hizmet etmesi sağlanabilir.

Mıknatıs oyununda her şey zıtlık teorisine göre planlanır.

Bir insan hakkında; halkın inanacağı kişi o kişinin bazen dostu bazen de düşmanıdır.O nedenle dost da düşman da ele geçirilmeli ve hem dostça hem de düşmanca destek sağlanarak lider desteklenmelidir.

Teorinin ana unsurları her şeyde ikilik, her konuda zıtlık ve düşmanlıklar üzerine kuruludur.

 Mümkün ise halk ikiye bölünmeye çalışılır. Çatışmasız bir bölünme yani fikir düşmanlığı geliştirilir. İki fikre mensup olanlar gördükleri yerde birbirlerini öldürmezler ama birbirlerine karşı içlerinden iyi şeyler de düşünmezler. Tabi halkı bu şekilde ikiye ayırmak kolay iş değildir.

Bunun için lider olarak tanıtılan kişinin halkın bir kısmını hedef alan ve diğer kısmının da bir takım değerlerine sahip çıkan açıklamalar yapması lazımdır.Ve işe bununla başlanır.

Sonra medya planları devreye sokulur. Muhalif medya varsa tüm yöntemler kullanılarak muhalif medya ele  geçirilir. Ama ele geçirildiği belli edilmez. Halktan gizlenir. Halk o medya grubunu muhalif sanmaya devam eder. 

Ele geçirilemeyen ve gerçekten muhalif olmaya devam eden medya ise halkın gözünden düşürülmek ve önemsizleştirilmek için hedef tahtasına konur.

Şimdi iki çeşit medya oluşmuştur. Birisi açıktan destek veren yandaş medya, diğeri ise açıktan düşmanmış gibi görünüp ve gerçekte dolaylı destek veren işbirlikçi medya.

Yandaş medya bir yayın yapar ve liderin eşsiz özelliklerinden bahseder. İşbirlikçi medya ise açıktan lideri karalarken, icraatlarını överek dolaylı destek vermiş olur. Veya liderin rakiplerini eleştirerek destek çıkar. Bunun yani dolaylı desteğin binlerce çeşidi olabilir. Mesela lideri eleştiren alt yazılı bir haberine çok güzel çıkmış bir fotoğrafının eklenmesi dolaylı destektir. Bu tip haberlerde genellikle lider kasıtlı olarak haksız yere eleştirilir. Lider haklı çıkınca dolaylı destek verilmiş olur. Liderin haksız çıkacağı konu zaten hiç işlenmez.

Zıt medyanın tamamlayıcısı anket şirketleridir. Tıpkı medyadaki kutuplaşma gibi anket şirketlerinde de kutuplaşma oluşturulur. Ama aslında tüm anket şirketleri aynı torbada nemalanmaktadırlar.Ve aynı torbada yatıp kalkmaktadırlar.Halk onları ayrı kutuplar görür ve birinin yalanına diğerinin yalanından inanır. 

Sürekli belli konularda anketler açıklanır. Aslında anket yapıldığı falan da yalandır. Önceden planlanan sonuçlardır açıklananlar. Önce yandaş olan çıtayı yüksek tutar.

"Lidere verilen destek yüzde seksenlerde" diye sonuç açıklar. Tabi halk buna inanmaz. Zaten inanması da beklenmemektedir. Sonra düşman görünümlü işbirlikçi anket firması devreye girer ve "Lidere destek yüzde altmışlarda" der. O da yalandır. Ama halk yandaş yerine düşman görünen işbirlikçiye kolayca inanır.Oyun da budur. Aslında yüzde otuz olan destek halk tarafından yüzde altmış olarak düşmanın dilinden öğrenilmiştir. Hepsi yalandır ama halkı kandırdığı ve istediği gibi yönlendirdiği hatta sandıklardan istedikleri sonuçları dahi alabildikleri tamamen doğrudur.

Medya ve anket firmaları; halkı kandırmak, yönlendirmek için küresel güçler tarafından kullanılan ve az gelişmiş ülkelerin demokrasilerini hileli demokrasi oyununa dönüştüren ana unsurlardır.

Ekonomik olarak ne medya şirketlerinin ne de anket firmalarının; ticari faaliyetlerinden elde ettikleri ve kamuoyuna açıkladıkları göze görünür bir karları yoktur. Ekonomik faaliyetleri kar elde etmek amacından ziyade sosyal faaliyet gösteren yardım kuruluşları gibidir.    

Dünyadaki bütün az gelişmiş ülkelerde bu demokrasi oyunu oynanmaktadır. Halkların bu oyunlara kanmamak için alacakları yegane tedbir, eğitimli olmak ve eğitimli nesiller yetiştirmektir. Başka da bir çaresi yoktur. Tabi demokrasi içinde kalınacaksa. Siyasette sahte düşmanlıklara sahte dostluklara kanmamak lazımdır. Düşman bilinenler gizli dost,dost görünenler gizli düşman olabilirler.

Aydınların sürükleyici olduğu toplumlarda bireyler söylenenlere inanan değil; yapılanlara bakan ve doğru veya yanlış olduğunu, yapılması gerekli veya gereksiz olduğunu bilebilecek kadar bilgi ve kültür seviyesine sahip insanlardan oluşur. 

Yapılması gerekenleri bilenlerin oluşturduğu toplum yapılanların doğruluğunu ya da yanlışlığını da kolayca anlayabilir.

Türkiye'deki durum ise yukarıda yazdıklarımızdan biraz daha farklıdır. Türkiye'de her şey kontrol altındadır ve kontrolsüz bir beyin mıknatısı oyunu oynanmasına asla izin verilmemektedir.

Hak ettiğimiz güce kavuştuğumuzda en güzel yönetimin nasıl olması gerektiğini de Türkiye tüm dünyaya gösterecektir İnşallah. 

ABDULLAH EL MUHEYSİNİ MELHAMEİ KÜBRA DAVETİ YAPTI

ABDULLAH EL MUHEYSİNİ'NİN DAVETİ ISLAH HABER'DE YAYINLANDI

   Şeyh Muheysini, 'Suriye'de Hz. Muhammed'in haber verdiği Melhame Savaşı başlıyor'



Fetih Ordusu'nun öne çıkan liderlerinden ve Suriye devriminin sembol isimlerinden biri olan Suudi Arabistanlı davetçi Dr. Abdullah Muhaysini, Suriye'deki Rus hava saldırıları hakkında bir açıklama yayımladı. “Ruslar süper güç” diyenlere seslenen Muhaysini, "Allah (s.v.t) güç bakımından Ruslardan daha çetindir. " dedi. İran, Rusya ve Amerika'nın aralarındaki ihtilaflara rağmen İslam'a savaş açmak üzere birleştiğini vurgulayan Muhaysini, tüm cihat liderlerinden büyük bir savaşa hazırlıklı olmalarını istedi. Muhaysini, Hz. Muhammed'in hadislerinde geçen "Melhame" savaşlarının yaklaştığına inandığını söyledi.

Küresel Analiz haber sitesi, Muhaysini'nin açıklamasının çevirisini paylaştı. Açıklama şöyle:

Rahman ve Rahim Olan Allah’ın Adıyla

Ey bütün liderler!

Ey Mücahitler!

Ey Şam ehli!

Size olan sevgi ve nasihatimi biliyorsunuz. Kardeşinizden şu kelimeleri duyun, umulur ki Allah onları faydalı kılar.

Ey Şam ehli!

İnsanlar size karşı toplandı, bunun üzerine Hasbunallahu ve ni’mel-vekil (Allah bize yeter, O ne güzel vekildir) deyiniz. Bu sözü Allah Rasulü’nün (s.a.v) sahabesi (r.anhum) daha önce söyledi ve Allah’tan bir nimet ve lütufla savaşlardan geri döndüler, onlara bir kötülük de dokunmadı.

Ey Şam ehli!

Size “Ruslar süper güç” diyorlar, onlar görmediler mi ki Rusları yaratan Allah (s.v.t) güç bakımından Ruslardan daha çetindir. Ad nerede? Sütunlar sahibi İrem kenti nerede? Firavun nerede? Karun nerede? Hatta daha yakına gelin. Sovyetler Birliği nerede? Onlara dair bir iz görüyor musunuz? Cesetleri parça parça olup çürümüş, onları Horasan dağlarındaki solucanlar, kurtçuklar yemiştir. Vadi ed Dayf ve el Hamidiyye kuvvetleri nerede? Ebu Zuhur Havaalanı’ndaki kuvvetler nerede?

Ey Şam ehli!

Allah (c.c) sizlere buyuruyor ki : “İşte bu şeytan ancak kendi dostlarını korkutur. Şu halde, eğer iman etmiş kimselerseniz onlardan korkmayın, benden korkun” (Âl-i imran-175)

Ey Şam ehli!

Doğrudur, onların yanında uçakları var ancak şunu hatırlayın ki bizimle birlikte yerin ve göklerin Rabbi var. Hasbunallahu ve ni’mel-vekil deyiniz ama askeri ve şer’i sebepleri ile amel etmeden bu sözü söylemeniz yetmez. İşte Rusya müdahale ediyor ve İran bütün pişkinlik ve arsızlığı ile övünerek, "Suriye’deki hava rotaları 3 gruba tahsis edilmiş: Suriye hükümeti, Rusya ve IŞİD’e karşı koalisyon"diyor. İran şöyle diyor: "Yakında bizim de bir hava güzergahımız olacak."

Bu gelişmelerin ancak Nebi’nin (a.s) haber verdiği melhameler (savaşlar) olduğunu sanıyorum. Allah’a yemin olsun ki Farslar ve Rumlar Allah’ın izniyle bu iş için gerekli şer’i ve askeri sebepleri yerine getirirseniz kılıçlarınız altında kırılacaklar, bozguna uğrayacaklar. Şaşırmaya gerek yok.Rusya’nın müdahil olmasına şaşmaya gerek yok. Şam toprağı melhamelerin (savaş, destan) toprağıdır. Şam’da kim ipleri eline alırsa dünyayı o yönetir ve dünyanın efendisi olur. İşte sizler Fetih Ordusu adındaki yapılanmanın altında bazı gruplar birleştiğinde meydana gelen basit ve ilahi bir dersi görüyorsunuz. Senelerce direnen ve efsane olan kaleler Fetih Ordusu’nun önünde sallantıya uğradı.

Ey komutanlar, liderler!

Belki yakında iletişim araçlarından bile irtibat kuramayacağız, belki uluslararası saldırı ve hedef alınışımızın şiddeti yüzünden görüşme, nasihatleşme yapamayacak, diyalog kuramayacağız. Sizler bunu iyi bir şekilde idrak ediyorsunuz.

"İran, Rusya ve Amerika İslam'a savaş açmak üzere birleşti"
Ey liderler!

Sizleri seven bir nasihat sahibinden duyun. Şu an yapmanız gerekenlerin en gereklisi bütün anlaşmazlıklarınızı unutup yeni bir mücadele aşamasına başlamanızdır. İran, Rusya ve Beşşar Esed’in, hatta Amerika’nın uzlaşmasının din veya akidede anlaşmaları yüzünden olduğunu mu sanıyorsunuz? Hayır, Allah’a yemin olsun ki Islam’a karşı savaşta uzlaştılar. Aralarındaki ihtilaflar çetindir ancak bizimle savaşmak ve bizi yok etmek için biraraya geldiler. Biz ise zamanı geçmeden bir araya gelmeye ve safların birleşmesine daha layığız. Birleşmeyi arzular ama başaramaz hale gelmemizden önce buna daha layığız.

Ey liderler!

Allah size buyuruyor ki “Tedbirinizi alın, dikkatli olun” Öyleyse önümüzdeki yeni savaşa hazır ve ehil olun. Allah’tan yardım isteyin. Hepiniz şimdi Rus hava gücünün keşif uçakları ile havada dolaştığını görüyorsunuz. Rus uçaklarının aylarca hedef istihbaratı topladığını biliyorsunuz. Onlar için derhal masayı ters çevirin (işlerini terse çevirin). Yarın demiyorum, şimdi yapın. Çok acil bir adım atarak merkezi ve hassas karargahların, teknik araçların yerlerini değiştirin. Bu sizden Allah’ın düşmanlarına bir tuzak olacaktır. Maddi zorluğun engel teşkil ettiğini biliyorum ancak konu çok büyük öneme sahiptir, bu işinizi başka önemli işlerinizin aleyhine dahi olsa planlı biçimde gerçekleştirin. Bu tavsiyemi önce emirlere daha sonra saha komutanlarına yapmaktayım. Emir meşgul olursa sen mazeret üretme ey komutan!

Beklenen senaryolardan bazıları şunlardır:

Rusya’nın bir hava filosu ile girerek hassas, askeri mevzileri tek seferde Amerikalıların Saddam’a yaptığı gibi bombalaması, ardından Beşşar Esed’in paralı askerlerinin Rus hava desteği altında ilermesidir. Ağırlık noktalarımızın hedef alınışını takiben kartları değiştirmek, karıştırmak durumunda olacağımız için bundan yararlanmaya çalışacaklardır.

Ey Cihad komutanları!

Allah için dikkatli olun. İslam’a sizin yönünüzden bir zarar vermeye, baskın yapmaya çalışmasınlar.

Ey liderler!

Şam ehli ile yeni bir sayfa açmanız gerekmektedir. Onlar sizin dayanağınız, onlar sizin yakıtınızdır. Allah’tan sonra onlar olmaksızın kalıcılığınız yoktur. Hapishanelerinize tekrar göz atın. Bir şebbihanın evine yerleşmiş olan birini, o ev kendisine ait olmasa bile ondan çıkarmayın. Ganimetleri kendinize has kılmayın, fakirlerin ondaki payını unutmayın. Kendinizi onların üzüntü ve sıkıntılarından ayrı bir yerde tutmayın. Şam ehlini Allah’ın düşmanlarıyla karşılaşmada en hayırlı yardımcı bulacaksınız. Şam ehli ile birlikte yaşadım; onları insanlar arasında iyiliğin hatırını en çok koruyan ve kendilerine ulaşan sıkıntıyı en hızlı bağışlayıp affeden kimseler olarak buldum. Onlar hakkında bu özelliği ganimet bilin.

Siz; ey Şam’ın kahramanları, gençleri!

Ey cihada henüz katılmamış olan veya katılıp bir sebepten terkeden kişiler. Şimdi savaş gelmiş bulunmaktadır. Büyük ve mukaddes savaşınıza başlayın.

Haydi cihada!

Haydi cihada!

Türkiye’de, Avrupa’da veya başka yerlerde oturan kişi!

Cenk meydanlarına, izzet ve kahramanlık meydanlarına gel. Gel de seni görelim, başımızı daha dik tut. Rus ve İranlılar'la çarpışırken, onları senin toprağına gömerken görelim, gel.

Müjdeler olsun Şam ehli !

İyimser ve umutlu olunuz. Gerçekten, Allah’a yemin olsun ki Mücahit evlatlarınızı Allah’a tam bir güven içinde gördüm. Gülüşüp birbirlerine "Yarın esirlerimiz Rus olacak, ganimet aldığımız tanklar modern tanklar olacak. Beşşar’ın aşınmış tanklarından sıkılmıştık" diyorlar. Müjdeler olsun ki Allah size kefil olmuştur. Bundan sonra ne istiyorsunuz?

Ey Şam ehli!

Önümüzdeki aşama Allah’a (s.v.t) samimi bir dönüş yapmamızı bizden isteyen bir aşamadır. Çünkü Allah’ın orduları ve melekler ancak gönülden itaat edenlerin üzerine iner. Mescitler ruku edenlerle ve secde edenlerle dolsun. Tövbe eden erkek ve kadın kafilelerinin öncüleri olalım. Kendimizi, eşlerimizi, zürriyetimizi ıslahla işe başlayalım. Mazluma destek olalım. Yoksulu doyuralım. İşte o vakit Allah’tan bir zafer ve apaçık bir fetih bekleyelim.

Allah'ım! Bizlere Rus askerlerinden esirlerle, Rus tanklarının ganimet olmasıyla göz aydınlığı ver. Ya Hayyu Ya Kayyum.

Savaşlar ve nöbet toprağı Şam’dan Telegram kanalı vasıtası ile yazan:

Dr. Abdullah Muhammed el- Muhaysini



TEK CÜMLELİK YORUM

Şeyh Abdullah El Muheysini'nin Hz.Mehdi AS'a çok benzediğini daha önce yazmıştık. Bu beyanatında kullandığı belagat da Hz.Mehdi AS'ın bir yakını olduğuna işaret ediyor.Bize göre yakını. Zuhur çok yaklaştı. En doğrusunu Allah CC bilir.


İşte o resim, tekrar yayınlıyoruz: