6 Ekim 2014 Pazartesi

GKRY, HER AN DOĞALGAZ BULABİLİR

GKRY, HER AN DOĞALGAZ BULABİLİR

İKİ RESİM ARASINDA NASIL BİR İLİŞKİ VAR?




Zırhlı birlikler Kobani karşısında mevzilenmiş durumda ve her şeye hazırlıklı.
Önce rehineler kurtarıldı,arkasından tezkere geçti sonra da koalisyona katılma kararı alındı.

Başbakanın tek şartı Esad'ın devrilmesi. "Esad'ı da devirecek isek koalisyon ile kara harekatına gireriz yoksa girmeyiz" deniliyor.

ABD, bu talebe olumsuz yanıt verdi.Esad'a karşı muhalefetin desteklendiğini ve desteğe devam edileceğini ama koalisyonun IŞİD'e karşı kurulduğunu, bu nedenle kara harekatının Esad'a karşı yapılmayacağını, IŞİD'e karşı yapılacağını açıkladı. (Psaki) (ABD,IŞİD'e kara harekatı falan yapmayacak bu yalandır.)

ABD, hükumetin teklifini kabul etseydi Esad ile yani Suriye ile savaşa girecektik.(ABD kabul etmez,amacı başka,aşağıda yazacağız.)

AKP'nin Suriye politikası en başından beri yanlıştı ve şimdi yine başladığımız yere döndük.

Hadis yorumlarına göre Esad'ın devrilmesi demek 3.Dünya Savaşı demek. Bunu yapacak olan da Türkiye değil o yüzden Türkiye'nin Esad'a karşı bir kara harekatı yapması mümkün görünmüyor.

AKP'ye kalsa bugün yapacak ama hep gizli bir el hesapları bozuyor ve 3 yıldan beri Esad'a AKP'nin istediği operasyon bir türlü yapılamıyor.

Gizli bir ele ilişkin küçük bir örnek verirsek:

PKK'lıları öldürmekten vazgeçtik. (Tabi AKP) Konuşup anlaşacağız dedik ama IŞİD yine öldürüyor ve Türkiye'nin çıkarları da AKP'nin hiç bir dahli olmadan korunuyor. Kader diyelim.

Suriye'ye girmek istiyoruz ama (Tabi AKP):

İŞTE 2.RESİM




Güney Kıbrıs Rum Yönetimi uluslararası sularda bir İtalyan şirketi ile Doğalgaz arıyor. Ekonomik krizden çıkış için bütün ümitlerini bu aramaya bağlamış durumdalar.

Dış İşleri Bakanlığımızın "Durdurun" tepkisine "Durdurmayız" resti ile cevap verdiler.
Bir ay içinde bu aramalardan çok yüksek miktarda doğalgaz bulunursa ve GKRY'nde bayram yapılırsa ne olacak?

Biz söyleyiverelim: Şeyh Abdullah Dağıstani Hazretlerinin ifşaatı gerçek olacak.
Türkiye bu platformu ablukaya alacak ve "sattırmam" diyecek.Yunanistan,Türkiye'ye saldıracak.

Biz de İnşaallah Bosna'ya kadar gideceğiz ama bu yine AKP'nin bir başarısı olmayacak.Onu da yazalım. Çünkü AKP'ye kalsa bugün Suriye'ye girip Esad'ı devirecek.Suriye ile Irak ile İran ile Rusya ile düşman olacak.ABD kendisi devirmeye çalıştı da Esad'ı;bunlar arka çıkınca deviremedi biz bunu göremiyor muyuz?

BİZE GÖRE ABD TAKTİK DEĞİŞTİRMİŞTİR

ABD'nin kimyasal silah bahanesi ile geçen yıl Suriye' yi füze yağmuruna tutma operasyonu ile ilgili İran medyasında bir haber çıkmıştı. ABD ve İsrail Doğu Akdeniz'de sözde tatbikat adı altında Suriye'ye iki füze gönderdiler ama Rusya'nın Akdeniz'de bulunan savaş gemisinden atılan iki füze ile bu füzeler imha edilince ABD, Suriye operasyonundan vazgeçti şeklinde bir haberdi.İran da yalan söylüyor ama gelinen bu noktada doğru da olabilir.

TAKTİK DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ DE BU OLABİLİR.

YENİ TAKTİK ŞU:

ABD,3.Dünya Savaşı'nı daha o zaman gördü ve IŞİD operasyonu ile Rusya ve İran'ı tuş etmeye çalışıyor.

Suriye'deki muhalefeti tek tek ele aldı. ÖSO,El Nusra,İslami Cephe ve IŞİD.

IŞİD'in haricinde bunların hiçbiri bize tam bir sadakatla bağlı değil ve üstelik IŞİD kadar da savaşçı değiller.Öyleyse IŞİD'i daha da güçlendirelim,Esad ile flört halinde olan ve savaşmayan PYD'yi de IŞİD'e yok ettirirken IŞİD'in reklamını da yapalım ve tüm muhalefeti IŞİD'in arkasına toplayalım ve Esad'ı IŞİD'e devirttirelim.(IŞİD'in güçlenmesinin bir nedeni de başarılı olması nedeniyle diğer muhaliflerin katılımlarıdır.)
(Ayrıca ABD,IŞİD'in Türkiye sınırlarındaki operasyonları ile Türkiye'de PKK' yı güçlendirmeyi amaçlıyor,onu da yazalım.Suriye'de Esad'a düşman olmayan PKK,PYD yok olsun, Türkiye'de Türkiye'yi bölmeye çalışan PKK,PYD ise güçlü olsun.Bu bağlamda ABD, PYD'lileri de artık Suriye'de değil Türkiye'de istiyor dersek, herhalde yanlış olmaz.)

O zaman Suriye'deki iç savaşa dış müdahale olmayacağından hem Rusya hem de İran yerine oturur ve ses çıkartamaz biz de Esad'dan kurtulmuş oluruz. EVET YENİ TAKTİK BU.
Türkiye'nin Esad şartına da işte bu yüzden HAYIR DEDİLER.EVET DEMEYECEKLER TÜRKİYE DE GİRMEYECEK.

PEKİ IŞİD'İ BOMBALAYACAKLAR MI?

Kobani'de hayır. Kobani'deki koalisyonun yardımlarını Salih Müslim gayri ciddi buldu."Dağı taşı bombalıyorlar IŞİD'e zarar vermiyorlar" dedi.Yani Kobani IŞİD'in olacak,IŞİD'in kuzeyde işi bitecek ve güneye yönelecek.Onu da yazıverelim ilk hedefi:HALEP'TİR.

Ama Musul'dan IŞİD'i çıkarıp musul'u Barzani'ye verecekler. Çünkü Barzani PYD gibi ABD'ye rağmen işler yapmıyor tamamen ABD'nin uşağı durumundadır.Kendisine Kürt Devleti kurdurulacak.
İran da Suriye'de  yediği darbenin bedelini Irak Ordusunu kullanıp Barzani'ye ödettirecek.