11 Temmuz 2014 Cuma

IRAK'DA BUNDAN SONRA NELER OLABİLİR?

IRAK'DA BUNDAN SONRA NELER OLABİLİR?



IRAK'DAKİ GELİŞMELER 3.DÜNYA SAVAŞINI BAŞLATABİLİR

BİR İKİ AY İÇİNDE VE BİR YIL İÇİNDE IRAK'DA NELER OLABİLİR DETAYLI YAZACAĞIZ AMA ÖNCE IRAK'DAKİ MEVCUT DURUMA BİR BAKALIM:

Erbil ve Süleymaniye Barzani'nin kontrolünde. IŞİD'in müdahalesi ile Musul IŞİD'in eline geçerken Kerkük de IŞİD'in eline geçecek diye Kerkük Türkmenleri Peşmergeye kapıları açtı ve Kerkük de Barzani'nin kontrolüne geçti. IŞİD tehdidi olmasaydı Kerkük Türkmenleri Peşmergeyi Kerkük'e sokmuyorlardı. Yani IŞİD'in sayesinde Kerkük de Barzani'nin kontrolüne geçmiş oldu.

Barzani'nin amacı belli ve Kürt Devleti kurmaya çalışıyor.
Irak'ın orta bölgesi ise IŞİD'in kontrolünde ve Bağdat ve güneyine Maliki hakim durumda.

Maliki; IŞİD'e ve Barzani'ye karşı gafil avlandı. Çünkü hazırlıksızdı.

ABD'nin işgali bitirmesiyle kurulan Irak Ordusu'na Kürtler hakimdi.Ama gizlendi ve Maliki'ye oyun oynandı.
Öyle ki Maliki Süleymaniye'ye mekanize bir tugay göndermişti, Barzani'yi yıldırmak için. Bu tugay Süleymaniye'ye yaklaşınca Irak bayraklarını indirerek Peşmerge bayraklarını asıverdi. Bağdat karıştı ama akılları da başlarına geldi.

Daha doğrusu İran akıllarını başlarına getirdi. Ve şu an Maliki Irak Ordusunu İran'ın yardımıyla yeniden yapılandırıyor ve hem IŞİD'e hem de Barzani'ye karşı gerçekten savaşacak bir ordu oluşturulmuş durumda.

İran, Devrim Muhafızları ile teknik ve  eğitim desteği sağlarken ABD'nin silah sevkiyatını durdurmasına karşılık Rusya'dan ikame silahlar alınıyor. 

Yani kısacası Irak'da artık eski MALİKİ yok, yeni bir ESAD var.

MEVCUT DURUM BU..
İŞTE BİR İKİ AY İÇİNDE OLABİLECEKLER:

Tıpkı Esad'ın muhaliflere direndiği gibi Maliki de IŞİD'e karşı bir iki ay içinde dehşetli bir üstünlük sağlayacak. IŞİD köşeye sıkışınca Bağdat'a karşı bir baraj patlatabilir. 
Hangi baraj konusunda ise Kürt Bölgesine zarar vermeyen bir baraj düşünülmeli. Çünkü IŞİD bu emri de İsrail'den alacaktır ve İsrail bunu asla istemez. Yani Musul Barajı olamaz belki Felluce barajı olabilir.

Yine bir iki ay içinde bu kez yine İsrail'in emri ile Barzani Musul'a bir harekat yapabilir ve Maliki'ye de güya göz dağı vererek- IŞİD ile anlaşmalı- Musul'u alabilir.

En kritik gelişme ise Barzani'nin Kuzey Irak'da yapmayı planladığı bağımsızlık referandumudur. Bu referandumdan bağımsızlık kararının çıktığı an ÜÇÜNCÜ DÜNYA  SAVAŞI'NIN BAŞLAYACAĞI ANDIR.

BİR YIL İÇİNDE OLABİLECEKLER:

Barzani bağımsızlık ilan ettiği anda Maliki IŞİD ile savaşını sürdürürken aynı anda Barzani'ye de savaş ilan edecektir.

IŞİD'i Irak merkezi Ordusu İran'ın desteği ile tarumar edecek ve Barzaniyle şiddetli bir savaş yapacaklardır. Bu savaşın adı hadis yorumlarında KARKISA SAVAŞI olarak geçmektedir. Ve bu savaşta 100 bin kişinin öleceği de bildirilmiştir.

Aslında bu savaş artık taşeronların yerine onların sahiplerinin de sahaya inmesine neden olacaktır.Kuzey Irak da ABD üssü vardır. Barzani'nin arkasında ABD ve İsrail ve belki de Türkiye de olacaktır. (Belki de dedik çünkü bu "belkide" ayrı bir yazı konusudur.)

Ama tıpkı Esad'ı Suriye'de deviremedikleri gibi Maliki'yi de taşeronlarla yani BARZANİ ve IŞİD ile deviremeyecekler ve bizzat kendileri savaşa dahil olacaklar. Yani yedi bayraklı ordu (Ürdün'deki Koalisyon Ordusu) hem Suriye'yi işgal edecek hem de İran'a vuracaklardır.

Yedi bayraklılar Suriye'ye vurduğu anda Türkiye, Yunanistan Savaşına hazır olmalıdır.Çünkü o savaş tam o zamanda çıkabilir. İsrail Yedi bayraklılar varken Türkiye'nin Irak'a da Suriye'ye de girmesini istemez ve Yunanistan'ı o anda kışkırtır.

Bundan sonrasını "Hz.Mehdi - Deccal Savaşı Dehşet olaylar,Muhteşem Zafer" başlıklı yazımızda yazmıştık.

BİRİNCİ YAYIN YILIMIZ DOLDU

BİRİNCİ YAYIN YILIMIZ DOLDU

Haziran 2013 de yayına başlayan bloğumuz birinci yılını doldurdu. Bloğumuzda  4 veya 5 alıntı yazı yayınladık. Kalan yazıların tamamı naçizane bloğumuza aittir.

Hiç bir ırka, mezhebe karşı asla ön yargılı olmadık ve tamamen objektif bir anlayışla; sadece ahir zaman olaylarını alimlerin hadis yorumları ışığında analiz etmeye çalıştık.

Doğru yazdıklarımız da vardır, yanlış olanlar da. Hatalar kullar içindir. Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir.

Benimsediğimiz prensiplerden taviz vermeden kimseye karşı ön yargılı olmadan ahir zaman olaylarını yazmaya devam edeceğiz.

Birinci yayın yılımızdaki istatistiklerimiz aşağıda sunulmuş olup ilgilerini esirgemeyen takipçilerimize selam ve saygılarımızı sunarız.   

Safa Asya ismi müstear bir isim olup, meşhur olmak,reklam vb her hangi bir amacımız yoktur.

Allah rızası için değer verenleri aydınlatmaya çalışıyoruz.Hepsi bu. Değer verenden de vermeyenden de Allah CC razı olsun. 




Giriş       Sayfa görüntüleme

Türkiye                   94576
ABD                          5551
Almanya                   3076
Endonezya                2015
Birleşik Krallık         945
Hollanda                    648
Fransa                        611
Azerbaycan               473
Rusya                         334

Ukrayna                     221





Bugünkü sayfa görüntüleme sayısı                                    525
Dünkü sayfa görüntüleme sayısı                                        533
Geçen ayki sayfa görüntüleme sayısı                            19.283

Şimdiye kadarki toplam sayfa görüntüleme sayısı    112.635