30 Ocak 2016 Cumartesi

RUSYA, MİSİLLEME PEŞİNDE

RUS UÇAĞI YİNE HAVA SAHAMIZI İHLAL ETTİ. SEBEBİ MİSİLLEME.






Uçağının düşürülmesinden sonra Rus yönetimi gereğinden fazla tepki vermiş ve Putin misilleme yapılacağını açıklamıştı.

Akabinde Rusya, Suriye'de hava savunma sistemleri kurdu. Bu sistemler tamamlanınca Putin "Yine düşürsünler bakalım" demişti.

Türkiye ve NATO gerginliğin azaltılması ve doğrudan görüşmelerin yapılabilmesi için girişimlerde bulundular. Ama Putin kinci ve intikamcı politikasında ısrar etti. Ekonomik yaptırımlar ile bu kinci politikalarında Türkiye'den çok Rusya'ya zarar verme pahasına geri adım atmadı.

Türkiye, uçak olayından sonra yeni bir gerginliğin yaşanmaması için Suriye hava sahasında ve sınır boylarında daha dikkatli ve titiz davranmaya çalıştı. 

Ruslar ise bunu Suriye'deki varlıklarını pekiştirmek ve daha agresif olabilmek için fırsat olarak kullandılar. Bayırbucak'a bomba üstüne bomba yağdırdılar. 

Düşman IŞİD olduğu halde IŞİD'den başka kim varsa Esad'a muhalif Rusya hep onları bombaladı.Yani Türkiye'nin de batılı müttefikleri ile birlikte desteklediği grupları hedef aldılar.

Türkiye'nin Suriye sınırında yeni bir kriz yaşanmaması için titiz ve ihtiyatlı davranması nedeniyle rahat hareket eden Rus yönetimi elde ettiği mesafeleri görünce cesarete geldi ve intikam peşine düştü.

İşte bu uçak olayı ile düşürme girişimi beklediler Türkiye'den. Uçak kasten hava sahamızı ihlal etti ve düşürmemizi beklediler. Böyle bir olay olsaydı artık hangi saldırıları planladılarsa ( ki muhtemelen savaş uçaklarımıza) yapacaklar ve misilleme ile intikamlarını almış olacaklardı.

Böyle bir girişim olması halinde her halde Rusların Suriye'de bulunan hava savunma sistemleri devreye girecekti ve uçaklarımızı düşürme saldırısı yapacaklardı.  

Bu niyet şunu da gösterir. Eğer uçak olayından sonra uçaklarımız Suriye hava sahasını ihlal etmiş olsalardı Rusya daha o zaman uçaklarımıza misilleme saldırısı yapacaktı anlamı da çıkabilir. 

Bize göre bugün yaşanan ikinci ihlal olayında Rus uçağının düşürülmemesi ile TÜRK-RUS SAVAŞI'NIN eşiğinden dönülmüştür.


Tekrarı yaşanabilir mi? Yaşanırsa ne yapmalıyız?
Tekrarı yaşanabilir. Yaşanırsa düşürmeliyiz. Bu manada pilotlarımıza verilen "emir beklemeden düşür" emri doğrudur.

Ancak büyük bir savaşa hazırlıklı olmalıyız. O büyük savaş "GELİYORUM" diyor.