4 Temmuz 2015 Cumartesi

BU GEZİ, DOĞRU BİR GEZİ

CUMHURBAŞKANI R.T.ERDOĞAN, ÇİN'E RESMİ ZİYARET YAPACAK



Gezi sürpriz bir ziyaret olarak manşetlere yansıdı. 

Zamanlamaya dikkat çekilmesi de Çin'de yaşanan ve son zamanlarda uluslararası medyada bile öne çıkarılan Doğu Türkistan'daki insan hakları ihlallerinden kaynaklanıyor.Önceki bir yazımızda değindiğimiz üzere bu ziyaret son derece önemli ve gerekli bir ziyarettir.

28 Temmuzda yapılacak olan ziyaretten önce, hatta önümüzdeki hafta Suriye sınır bölgelerindeki birliklerimizin üst düzey komutanları ile Ankara'da bir toplantı yapılacak. Bu toplantı Suriye Operasyonunun bir nevi plan tatbikatı olacak. Yani bu toplantı sonunda Suriye Operasyonu için artık tam manasıyla hazır olacağız. İş karara kalacak. "Başla" denildiğinde başlanacak.

Türkiye'nin yaklaşan 3.Dünya Savaşı arefesinde ABD'nin asla vazgeçemeyeceği müttefiki olduğunu yazmıştık. Türkiye'nin Suriye'deki gelişmeler karşısında takındığı kararlı tutum ABD'ye geri adım attırdı. Bunu basın da yazmaya başladı.

ABD'nin Suriye'de bölücü bir koridor oluşturmaya çalışması Türkiye'yi bölme niyetini ortaya koyuyordu. Bu amaçla da Türkiye'yi dünya dengelerinde tamamen yalnızlaştırmak için öteden beri zaten var olan Çin'deki Uygur Türklerine yapılan İnsan Hakları İhlallerini de bizzat ABD (Yahudiler) daha önce hiç gündeme getirmezler iken son zamanlar da tüm manşetlerden işlemeye başlamışlardı. Amaçları Türkiye ile ÇİN arasında bir düşmanlık oluşturabilmekti. Duyarlı vatandaşlarımız da haklı olarak perde arkasını düşünmeye gerek görmeden bu kampanyada üstlerine düşeni yaptılar. Yanlış mıydı?  Tabi ki doğruydu.En başından beri bizler zaten bunu işledik.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ziyareti ise işte bu açılardan büyük önem taşıyor. Çin'in yaptığı İnsan Hakları İhlallerinin sadece Çin ile bizzat görüşülerek dost hane bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Çin'deki soydaşlarımız Çin ile Türkiye arasında bir düşmanlık sebebi değil tam aksine bir dostluk nedeni ve aracısı olmalı.Doğru olan politika budur. Çünkü o zaman Siyonistlerin oyunu bozulmuş olur.

Yine bu Suriye Operasyonu süreçleri ile Cumhurbaşkanının Çin ziyareti arasında geçecek sürede öncekinin aksine bu sefer ABD ile dostluk ilişkileri daha da güçlenecektir.Ve ABD Türkiye'ye karşı daha somut adımlar da atacaktır.

Bize göre bu somut adım, ABD'nin Çin füzelerine karşılık ABD füzelerinin Türkiye'de Türkiye'nin istediği şartlarda (Yerli üretim) üretilmesine yeşil ışık olabilir. 28 Temmuzdan önce ABD'den bu atağı bekliyoruz.

Öncekinin aksine dedik. 
Hatırlarsanız; ÇİN'e önceki ziyareti Abdullah Gül yapmıştı.Ve ABD o ziyarete dostça değil düşmanca yaklaşmış ve Urumçi'yi karıştırmıştı.

Ama bu sefer düşmanca değil dostça yaklaşacaktır. 

Aslında Cumhurbaşkanımız gitmişken bir de "Çin'den beş milyon Uygur Türk'ünün getirilip Hakkari, Şırnak ve Mardin illerine beş büyük uydukent kurulması teklifini de götürse ve parasını Çin'den alıp şu uydu kentleri bir kursak işte o zaman Osmanlının nefesini Ortadoğu'da herkese hissettirebiliriz.

Bu proje önceki yazılarımızda var. Henüz çok geç değil. Yapabilirsek harika olur.İnşallah.