18 Haziran 2014 Çarşamba

RUVEYBİDA KİM OLABİLİR?

RUVEYBİDA KİM OLABİLİR?




Hadisi Şerif:

“İnsanlara öyle bir zaman gelecek ki o zamanda yalancılar tasdik edilecek, doğru söyleyenler yalanlanacak, hainlere güvenilecek, güvenilir kimseler hain görülecek ve o zamanda Ruveybida konuşacak.”

“Ruveybida nedir ya Rasulallah?” dediler.
“İnsanların önemli ve büyük işleri hakkında konuşan sefih kimse buyurdu." (İbni Mace)

HADİSİ ŞERİFİ, GÜNÜMÜZ TÜRKÇESİ İLE ANALİZ EDELİM İNŞAALLAH

Sefih ne demek?
"ahmak, cahil, malını israf edip savuran"
“aklı veya dini eksik olan akıl veya dinin aksine davranan ahmak veya fasık”
“ahireti unutup dünyayı seven, o nedenle de mevkiye makama, mala mülke düşkün ve hırslı olan ve helal ve harama da ehemmiyet vermeyen” demektir. Bu manada Ruveybida helal veya haram biriktirmiş zengin biri olacak.

Hadisi şerife göre toplumun zaafları şunlardır:

Toplum yalancılara inanıyor ama doğru söyleyenlere inanmıyor. Rüveybida da bunu kullanacak ve toplumu YALANLARLA kandıracak.

Toplum hainlere güveniyor ama güvenilir insanlara güvenmiyor. Rüveybida da hainlik yapacak ama toplum bunu hoş görecek hatta vatanseverlik olarak bilecek ve savunacak.

RUVEYBİDA KONUŞACAK:

Ruveybida’nın konuşması sıradan bir konuşma, Ruveybida da sıradan bir konuşmacı değildir ve o konuşmasıyla toplumu yönlendiren bir kişidir.

Konuşmaları toplumun önemli ve büyük işleri ile ilgili olacak.
“Konuşacak” denilmiş ama “YAPACAK” denilmemiş. Yani Ruveybida sadece KONUŞACAK ve insanları yanıltacak ama bir icraat yapmayacak. Kuru gürültü olacak. Atıp tutacak ama hep lafta kalacak.RÜVEYBİDA LAF EBESİDİR.

Toplumun sorunlarının sorumluları demek ki güçlü kişiler ya da kurumlar ya da devletler olacak ki Ruveybida sadece kuru kuru konuşacak ama iş icraata gelince zayıfı güçlüye şikayet etmekten başka bir icraatı olmayacak.

Ama konuşmaları ile toplumu yanıltmayı başaracak ve toplum onun hakkında “İcraat adamı, cesur adam, güçlü lider, kabadayı vb” iltifatlarla hep arkasında duracak.
Bir siyasetçi de olabilir bir alim veya kanaat önderi de. O zaman da toplum herhalde “Dürüst, bilgili, güvenilir kişi “ diyecek.

RUVEYBİDA İLE ŞEYSABANI AYNI DÖNEMDE ÇIKACAK.

Naçizane biz Ebu Bekir El Bağdadi ‘nin (IŞİD LİDERİ) Şeysabanı olduğunu düşünüyoruz.
Ebu Bekir El Bağdadi 2003 yılında zuhur ediyor ve Felluce’ye gidiyor. Öncesi de var; Saddam’ın Üniversitedeki ajanlarından biri.

Bir de isimlerin benzerlikleri var. Mesela Şeyh Bağdadi Şeysabanı gibi.