18 Ekim 2015 Pazar

RUSYA, ABD'DEN SURİYE'NİN İNTİKAMINI, TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ ÇIKARARAK ALMAK İSTİYOR

RUSYA, ABD'DEN SURİYE'NİN İNTİKAMINI ALMAK İÇİN ATAĞA GEÇTİ. HEM DE TÜRKİYE'DE İÇ SAVAŞ ÇIKARARAK ALMAK İSTİYOR.


Herkesin bildiği gibi Suriye'yi ABD karıştırdı ve iç savaş çıkardı. Rusya Esad'a destek verdi ama önceleri müdahil olmadı. Sonra İran'ın Suriye'deki faaliyetlerine bağlı olarak Kasım Süleymani Moskova'yı ziyaret etti.

İşte bu ziyaret ile Moskova ikna edildi ve Rusya, Suriye'ye doğrudan müdahil olma kararı verdi.

Uçaklar gönderdi, IŞİD ve diğer Esad muhaliflerini bombaladı. Yerden de İran, Hizbullah ve Esad birlikleri, muhaliflere karşı önemli başarılar elde etti.

Onlara göre Suriye'de artık işler istedikleri gibi yoluna girdi. 

Ve şunu gördüler:

Rusya diplomatik veya dolaylı silah desteği ile Esad'ı ayakta tutamıyor ama doğrudan müdahil olunca işler değişiyor. ABD de müttefikleri de ses çıkaramıyor. 

"Demek ki Rusya, bölgede pasif değil AKTİF olmalı" dediler. Yeni politika "Artık Ortadoğu'da ABD ilk adımı atacak ve Rusya savunmada kalacak görüşünden ilk adımı artık Rusya atacak ve ABD ile batı seyredecek" görüşüne geldi.

Rusya bundan sonra yani Suriye'deki başarısından sonra bölgede seyreden değil, seyrettiren rolüne soyunuyor.

İlk yapacakları iş Suriye'nin intikamını ABD'den almak olacak. Bunun için de düşündükleri; ABD' ve NATO'nun müttefiki olan Türkiye'yi karıştırmak olacak. Bunu da PKK/PYD yi saflarına alarak yapacaklar.

Şimdiden söylemeye başladılar " PKK, terör örgütü değil" diye.

Bu plan Rusya'nın tek taraflı bir kararı değil, işin içinde İran var. Yani Rusya İran'ın politikasını benimsedi. 

Peki İran nasıl PKK'lı oldu?

Aslında İran, Irak'da Barzani'yi kazanmak için çok çabaladı ama Barzani'nin ABD'yi satamayacağını anlayınca Barzani düşmanı oldular. 

Barzani ile defalarca görüştüler ama döndüremediler. Sonra Barzani'ye muhalif bir KDP yöneticisi bulup Barzaninin elinden KDP başkanlığını almayı denediler. Araya ABD girdi ve engelledi.

İran adına hem Irak hem de Suriye'de bütün bu işleri planlayıp, yürüten kişi Kasım Süleymani idi. Süreci baştan sona biliyordu.

Barzani'den ümidi kesince Suriye'de PYD ile görüştü. Barzani'ye karşı destek vaat etti.ABD yine araya girdi ve aralarını buldu.

Ancak ABD'nin PKK/PYD politikaları Türkiye tarafından kabul görmeyince destekte ileri gidemedi.PKK/PYD de İran aracılığı ile Rusya'nın kucağına düştü. O kucak da ateş.

Gelişmeler tahminlerimizi doğrular nitelikte devam ediyor. ABD'nin bir zamanlar Türkiye ile yakın dost görünerek PKK nın tamamen bitirilmesini gizliden engellemek için operasyonlarımızı henüz yapmadan PKK'ya iletip PKK'lıları kurtarması süreci artık tersine dönüyor. Bundan böyle ABD, PKK'ya dost görünüp Türkiye'ye gizliden destek vererek PKK/PYD'nin bitirilmesine çalışacak.

Ahmet Akgül Hoca, ABD ve Rusya'nın Yahudi güdümünde anlaştığını ve Türkiye'yi bölüp Kürt Devleti kurmak istediklerini ve büyük İsrail hedeflediklerini iddia ediyor.

Ancak bu iddia doğru değil.
ABD'nin Yahudi kanadı ile İsrail ve Rusya anlaştılar demek daha doğrudur. ABD'nin diğer kanadı bölgede bölünmüş ve güçsüzleştirilmiş bir Türkiye değil dost ve güçlü bir müttefik Türkiye istiyor. Hatta bu kanat Barzani'nin Irak'dan koparak Türkiye'ye bağlanmasını bile istedi.Ancak bu isteklerin hiç biri gerçekleşmedi. Çünkü iki kanat da karşı tarafa kendisini kabul ettiremedi, kesin bir üstünlük kuramadı. Mümkün de değil zaten. 

PYD için yazı tura atıldı.

Yazı gelirse...

PYD, ABD'nin kara gücü olacak ve Suriye'de Esad'a, Hizbullah'a ve İran'a karşı savaşacak ve YOK OLACAK.

Tura gelirse...

Rusya'nın işbirlikçisi olacak ve Suriye ve Irak'da IŞİD'e karşı savaştıktan sonra Türkiye'ye sokulmak istenecek ve YOK OLACAK.

Bu para dik de gelmez. Salih Müslim, ABD ile Rusya arasında parayı dik getirmeye çalışıyor ama alınacak görev İMHAYI getiriyor.

Sonra sıra Barzani'ye gelecek, o da tıpkı Suriye'ye karşı Türkiye misillemesi gibi PKK/PYD'nin imhasına karşı ikinci bir Rus misillemesi olacak. Yani PYD/PKK'yı kaybeden Rusya, ABD safında yer alan Barzani'yi yok etmek isteyecek. İşte o savaşı Ruslar ve İranlılar kazanacak. (Karkısa)

Tersinden gidersek...

Eğer İran, Suriye'ye doğrudan müdahil olmasaydı, Hizbullah girmeseydi, Esad çoktan düşmüştü. İran Esad'ı ayakta tutunca Rusya cesarete geldi ve Suriye'ye girdi. Pasif konumundan aktif konumuna geçti.

Önce Rus yetkililer "Suriye isterse Uçak gönderebiliriz" dediler. Arkasından Suriye "Rusya'dan yardım isteyebiliriz, isterlerse gelebilirler" dediler. Ve Rusya Suriye'ye hava kuvveti gönderdi.

Dün ise İran'lı yetkililer "Suriye isterse asker yani kara gücü gönderebiliriz" dediler.Yarın Suriye'li yetkililer "İran isterse asker gönderebilir" açıklaması yapacaklar. Ve İran muhtemelen Suriye'ye bir kara tümeni gönderecek. En azından bir tümen.Belki bir kaç tümen.Bir hafta sonrasını seyrediniz.

Suriye hava sahası RESMEN Rusya'nın; kara sahası da RESMEN İran'ın eline geçmiş olacak.

Demek istediğimiz şudur:

Madem ki İran'ın Suriye'de teröristlere karşı gösterdiği başarı Suriye'ye Rusya'yı müdahil etti.Ve Rusya da aktif politikaya geçip Türkiye'de misillemeye hazırlanıyor. 

O zaman Türkiye'ye PKK/PYD hatta İsrail güdümlü IŞİD de saldıracak ve telef olunca da yani Türkiye'nin teröristlere karşı başarısı da ABD'yi Rusya ve müttefiklerine karşı Türkiye'nin yanında AKTİF hale getirecektir.

Bunun adı 3.Dünya Savaşıdır ve Rusya büyük bir tuzağa düşmek üzeredir. Klavuzu Siyonist olanın burnu beladan kurtulmaz Putin Efendi (!) 

Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir. (Allahu Alem)