4 Ağustos 2014 Pazartesi

HATIRLATMA

HATIRLATMA





SİTEMİZ AHİR ZAMAN OLAYLARINI HADİS YORUMLARI  IŞIĞINDA AÇIKLAMAYA ÇALIŞAN BİR SİTEDİR. 

HZ. MEHDİ AS'I BULMAYA ÇALIŞIYORUZ.

BU BAĞLAMDA SİTEMİZDE 225 YAZI YAYINLADIK VE TAMAMINA YAKINI GÜNCEL YAZILARDIR.

SİTEMİZİ İLK DEFA ZİYARET EDEN TAKİPÇİLERİMİZİN ÖNCEKİ YAZILARIMIZI DA MUTLAKA OKUMALARINI TAVSİYE EDİYORUZ.

ALLAH'A CC EMANET OLUNUZ

10 AĞUSTOS ANALİZİ

10 AĞUSTOS ANALİZİ





ÜÇ ADAY DA BİRBİRİNE YAKIN OY ALIRSA NE OLUR?

Böyle bir ihtimal var mı onu bilemeyiz ancak ABD,İngiltere ve İsrail'in böyle bir tabloyu çok arzu edeceklerinden EMİNİZ.

Şöyle ki:

Geçerli oyların % 40' ını Erdoğan, % 35' ini İhsanoğlu ve % 20'sini de Demirtaş alırsa (% 5 de geçersiz) acaba bu ne anlama gelir ve kimler hangi amaçla kullanabilirler?  

Erdoğan ile İhsanoğlu'nun ortak noktalarından birinin de AÇILIM VE MÜZAKERE SÜREÇLERİNİ DESTEKLEMELERİ olduğu ortaya çıktı. Bu açıdan Demirtaş'ı yazmaya gerek bile yok.

Ayrıca Kuzey Irak'da kurulması muhtemel bir Kürdistan'a da her ikisi de destek veriyor.

İŞTE BU OY ORANLARI SEÇİMİ İKİNCİ TURA TAŞIMAKLA KALMAZ VE 10 AĞUSTOS İLE 24 AĞUSTOS ARASINDAKİ İKİ HAFTANIN DA TÜRK MİLLETİ' NİN HAYRETLE İZLEYECEĞİ BEYANLARA, TARTIŞMALARA VE PAZARLIKLARA DÖNÜŞMESİNE DE SAHNE OLABİLİR.


BİR PARANTEZ: 

İmralı' dakinin PKK ve yandaşlarına haberciliğini yapan ziyaretçilerin son açıklamalarına göre terörist başı tüm Kürtlerin ilk turda Demirtaş'a oy vermesinin kendi çıkarları açısından çok sevindirici olacağını beyan etmiş. Türklerin oylarına talibiz bile dememiş.Yine bölücülük yani.

İkinci turda Erdoğan'a karşı bu oranları kullanacaklar diye de düşünebiliriz ve doğru da olabilir. Ancak bize göre bu tutum ile asıl amaçlanan Türk Milleti'ni MÜZAKERE SÜRECİNE HAZIRLAMAK, ALIŞTIRMAK VE BEYİNLERDE 'TÜRKİYE İÇİNDE ÖZERK BİR KÜRDİSTAN KURULMASI GEREKTİĞİ' ALGISINI OLUŞTURMAKTIR.

AYRICA BARZAN'İ Yİ DE MİLLİLEŞTİRMEK AMAÇLANMIŞ OLABİLİR. 

BÖYLE BİR SONUÇ KARŞISINDA ABD ,İNGİLTERE VE İSRAİL DE BAYRAM EDER.

10 Ağustosta net olarak şunlar ortaya çıkacak: 

Demirtaş'a verilen oylar Türkiye'deki bölücülerin net sayısını belli edecek.  

Erdoğan'a verilen Kürt oyları ise eğer üç aşağı beş yukarı belirlenebilirse ayrılmak istemeyen ve PKK dan emir almayan vatansever sayısını belli edecek.(İşte bu Kürtleri çok seviyorum, üç adaya da oy vermeyi düşünmediğim halde)

İhsanoğlu'na Kürtlerin oy vereceklerini zaten öngörmüyoruz. Belki ikinci turda Erdoğan dik durursa ve İhsanoğlu da eğilmeyi tercih ederse Kürt oylarını alma ihtimali de var. Ama birinci turda böyle bir ihtimal yok.

Birinci turda katılımın çok düşük ikinci turda ise rekor seviyede olacağını da tahmin ediyoruz.Önceki yazımızda ilk turda bitecek diye öngörmüştük ama şu an ikinci tura kalacak görüşündeyiz. Yanılmak kullar için ve belki de şimdi de yanılıyoruz.

Güzeller güzeli Rabbim hakkımızda neyin hayırlı olduğunu en iyi bilendir ve hakkımızda her şeyin en hayırlısını nasip buyursun İNŞAALLAH.