19 Haziran 2015 Cuma

TÜRKİYE DÜŞMANLARINA VERİLECEK EN İYİ CEVAPLAR

NATO ÜLKESİ OLMAMIZA RAĞMEN, NATO ÜLKELERİNİN DÜŞMANLIĞINA MARUZ KALIYORUZ.




Türkiye'ye düşmanlık eden ABD,İngiltere ve İsrail'dir. İsrail, NATO ülkesi olmamasına rağmen NATO'yu yöneten ABD'nin Ortadoğu'daki gayri meşru çocuğu olduğundan ABD, müttefiki Türkiye'yi bile İsrail için yok etmekten geri durmuyor.Böyle dostluk olmaz olsun.

Hükumet ile başlayıp detaylara girelim.

ABD'nin Türkiye'de görmek istediği iktidar AKP-CHP Koalisyonudur. MHP ile HDP'yi muhalefette tutup mecliste onlarla bir tartışma ortamı oluşturup, Hükumeti de ara bulucu olarak kullanmak ve herkese kabul ettirerek yavaş yavaş ve tere yağından kıl çeker gibi Türkiye'yi bölüp parçalamak ve İsrail'e bağlamak istiyor.

AKP'nin Hükumet seçeneği AKP-MHP Koalisyonudur. AKP de bu koalisyon ile MHP'yi iktidarda bitirip yapılacak seçimlerde tekrar tek başına iktidar arzuluyor. Ancak MHP'nin öne sürdüğü üç şart buna engel oluyor.

CHP'nin istediği hükumet ise CHP-MHP Koalisyonudur. HDP nin dış desteği ile kuralım ve iktidardan hesap soralım anlayışındalar. Bu alternatifin önünü de MHP tıkıyor. "HDP'nin iç ya da dış desteği olan hükumette yokuz" diyor.

MHP'nin iktidar seçeneği ise üç şartını yerine getirmiş bir AKP ile koalisyon.Açılımın sona ermesi, Cumhurbaşkanının yasal sınırlara çekilmesi ve dört bakanın yargılanması. AKP de buna karşı çıkıyor.Mümkün değil.Aslında AKP açısından da Açılım bitti ve bunda bir sorun yok ama kabul etmeyecekleri Cumhurbaşkanın durumu ile yolsuzluk soruşturmalarının açılması.

Safa Asya olarak biz de diyoruz ki Türkiye çok ama çok kritik bir döneme girmektedir. Bu hayati dönemde partiler kendi tercihlerini bir tarafa bırakmalı ve AKP-CHP-MHP koalisyonu acilen kurulmalı.

Baykal Meclis Başkanı,Başbakan Davutoğlu olmalı,Dış İşleri Bakanlığı CHP'ye, İç İşleri Bakanlığı ve MİT, MHP'ye verilmeli. 

Çünkü ABD'nin bu siyasi tabloda görmek istemediği tek hükumet alternatifi budur.

Çünkü bu hükumet Türkiye'yi kan gölüne çevirmek isteyen düşmanlarımıza "Biz birlik ve beraberlik içinde, Türkiye'nin birliğini ve beraberliğini, üniter yapısını ve istikrarını ne pahasına olursa olsun korumaya kararlıyız" demektir.

HDP'ye de şu söylenir: "Ya Türkiye'nin partisi ol, PKK ile ilişkini bitir ya da İsrail'in Partisi ol, PKK ile birlikte sonuçlarına katlan"

OYNANAN OYUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZİ YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ.

DOLU BARDAĞI TAŞIRMAK İÇİN "BİR DAMLA" YETER

RUSYA VE BATI ARASINDA BARDAĞI TAŞIRACAK DAMLA NEDİR BELLİ DEĞİL AMA BARDAK DOLUYOR.



Ukrayna'nın Batı tarafından karıştırılıp Rusya'dan koparılmasına karşılık Rusya Ukrayna Petrol Boru Hattına alternatif olarak Türk Boru Hattını gündeme getirmişti. Bu hattın yapılması için Rusya-Yunanistan ve Türkiye'nin anlaşmayı imzalaması gerekiyordu.

Rusya ile Yunanistan Sözleşmeyi imzalayınca Avrupa yani AB Rusya'nın Avrupa'daki tüm mal varlıklarını dondurdu. Bir nevi el koydu.

İşte Lavrov da buna karşılık Rusya Mahkemelerinin Avrupa ülkelerinin Rusya'da bulunan mal varlıkları ile ilgili aynı kararı misilleme olarak almasını diledi. (Yani istedi.) 

Daha önce de NATO Baltık ülkelerine askeri yığınak yaparak Rusya'ya göz dağı vermiş, buna karşılık olarak da Rusya ordu envanterine NATO'nun tüm füze savunma sistemlerini geçebilecek 40 adet nükleer başlıklı balistik füze ekleyeceğini açıklayarak karşılık vermişti. NATO da Rusya ile tüm iletişim kanallarını kapatmıştı.(Kırmızı telefonlar falan.) 

Rusya ile AB-ABD arasındaki ipler sürekli gerilirken bardak da hızla doluyor.

Bardak tamamen dolduktan sonra taşması için tek bir damla yeterli olacak.

Türkiye açısından Türk Hattı Sözleşmesinin henüz imzalanmadığını belirtelim. Ön görüşmeler ve alt yapı hazır.Sadece imzalar atılmadı. Acaba bu imzalar ne gibi sonuçlar doğurur?

Yunanistan ile Rusya imzaladığı için Rusya'nın batıdaki mal varlıklarına el konuluyor ise Türkiye imzaladığında neler olabilir? Ya da Türkiye vazgeçer mi?