19 Haziran 2015 Cuma

DOLU BARDAĞI TAŞIRMAK İÇİN "BİR DAMLA" YETER

RUSYA VE BATI ARASINDA BARDAĞI TAŞIRACAK DAMLA NEDİR BELLİ DEĞİL AMA BARDAK DOLUYOR.



Ukrayna'nın Batı tarafından karıştırılıp Rusya'dan koparılmasına karşılık Rusya Ukrayna Petrol Boru Hattına alternatif olarak Türk Boru Hattını gündeme getirmişti. Bu hattın yapılması için Rusya-Yunanistan ve Türkiye'nin anlaşmayı imzalaması gerekiyordu.

Rusya ile Yunanistan Sözleşmeyi imzalayınca Avrupa yani AB Rusya'nın Avrupa'daki tüm mal varlıklarını dondurdu. Bir nevi el koydu.

İşte Lavrov da buna karşılık Rusya Mahkemelerinin Avrupa ülkelerinin Rusya'da bulunan mal varlıkları ile ilgili aynı kararı misilleme olarak almasını diledi. (Yani istedi.) 

Daha önce de NATO Baltık ülkelerine askeri yığınak yaparak Rusya'ya göz dağı vermiş, buna karşılık olarak da Rusya ordu envanterine NATO'nun tüm füze savunma sistemlerini geçebilecek 40 adet nükleer başlıklı balistik füze ekleyeceğini açıklayarak karşılık vermişti. NATO da Rusya ile tüm iletişim kanallarını kapatmıştı.(Kırmızı telefonlar falan.) 

Rusya ile AB-ABD arasındaki ipler sürekli gerilirken bardak da hızla doluyor.

Bardak tamamen dolduktan sonra taşması için tek bir damla yeterli olacak.

Türkiye açısından Türk Hattı Sözleşmesinin henüz imzalanmadığını belirtelim. Ön görüşmeler ve alt yapı hazır.Sadece imzalar atılmadı. Acaba bu imzalar ne gibi sonuçlar doğurur?

Yunanistan ile Rusya imzaladığı için Rusya'nın batıdaki mal varlıklarına el konuluyor ise Türkiye imzaladığında neler olabilir? Ya da Türkiye vazgeçer mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.