21 Kasım 2015 Cumartesi

BARZANİ'NİN İSRAİL'E PETROL SATTIĞI KESİNLEŞTİ

Kürdistan Yönetimi İsrail'e kaçak petrol sattığını itiraf etti.



Tarihi itiraf! Barzani yönetimi Adana Ceyhan'dan ihraç edilen Kürt petrolünü İsrail'e sattığını resmen itiraf etti. Kürdistan Bölgesi Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami, Kürdistan Bölgesi’nin Bağdat’ı devre dışı bırakarak Malta kıyılarından İsrail’e petrol sattığını söyledi ve IŞİD’le savaşı sürdürebilmek adına mali sorunlarını çözmek için buna mecbur kaldıklarını ifade etti.

Irak'ın yarı otonom Kürdistan bölgesi ilk kez ayrıntılı şekilde gizli petrol ihracatı operasyonlarıyla ilgili açıklama yaparak, Bağdat yönetimi hoşlansın veya hoşlanmasın, IŞİD'le mücadele etmek ve hayatta kalmak için daha fazlasını satmayı planladıklarını belirtti.
Uluslararası medya kuruluşlarının Reuters'e dayandırdığı habere göre bölgenin Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami, gözden kaçan petrolün İsrail aracılığıyla, Bağdat'ın takip etmesini zorlaştırmak amacıyla yem olarak kullanılan gemilerle normal gemiler arasından Malta kıyılarına transfer edildiğini söyledi.

Kürdistan Bağdat'ın 2014 ve 2015'teki saygı bütçelerinin ikinci kez reddedilmesinin ardından by pass edilmeye zorlandığını ve doğrudan petrol ihracatına başladığını söyledi. Şimdiki ve eski Irak merkezî hükümetlerinin ikisi de Kürtlerin saygı anlaşmalarının üzerinde anlaşılmış olan petrol hacimlerini Bağdat'a transfer etmekte zorlandıklarını söyledi.


"Ölçek çok büyüktü. Ve bizim için tamamen yeni bir oyundu. Alıcılar Kürdistan Özerk Bölgesi Yönetimi'nin kendi kuru yük gemilerini kiralamasını istedi. Gemicilik veya deniz taşımacılığı ile ilgili hiçbir şey bilmiyorduk" dedi Havrami.

Havrami bu tüccarlar, nakliyatçılar ve Kürt petrol alıcıların isimlerini ifşa etmek için erken olduğunu da söyledi.

İsrail’e kaçak petrol satışı konusunda Bağdat’ı suçlayan Havrami, “Erbil, İsrail’e petrol satmak zorunda kaldı; çünkü Bağdat, Kürdistan Bölgesi’nin 2014-2015 bütçe payını ödemeye bağlı kalmadı ve imzalanan ikili petrol anlaşmasına uymadı” dedi.

Kürdistan Bölgesi’nin şu an dünyanın 10 ülkesine günlük 500 bin varil petrol sattığını belirten Doğal Kaynaklar Bakanı Aşti Havrami, petrol sattıkları ülkelerin ismini açıklamadı.


KAYNAK: ROTAHABER

İŞTE SORULAR:

1- Barzani petrolünün Türkiye aracılığı ile İsrail'e satılması Milli çıkarlarımıza uygun mudur?
2- Adana- Ceyhan hattından satılan Barzani petrolü resmi kurumlar tarafından mı yoksa özel kuruluşlar tarafından mı ithal ve ihraç edilmektedir? Kimler aracılık yapmaktadır?
3- Malta limanlarına taşınan Barzani petrolünü hangi gemilerle, kimler taşımaktadır?
4- Yukarıdaki konularda Türk Milleti daha önce bilgilendirilmiş midir? Yani kamuoyunun bilgisi dahilinde mi yapılmaktadır? 
5- Siyonistlerin Büyük İsrail amaçlarına ulaşmak için ilk önce Barzani bölgesini Irak'dan koparıp, güvenli bölge oluşturup,ihya edip, dört ayaklı Kürt bölgesinin merkezi yapıp sonra da İsrail'e bağlamak istediği herkesçe kabul edilen bir gerçek iken AKP'nin bu gerçeğe karşı aldığı tedbirler nelerdir?

HZ.MEHDİ AS'A BENZİYOR. AKRABASI OLABİLİR.

ABDULLAH EL MUHEYSİNİ HZ.MEHDİ AS'A BENZİYOR. AKRABASI OLABİLİR ALLAHU ALEM.





Abdullah El Muheysini eski Kabe İmamı. Şu anda El Nusra saflarında savaşan bir lider. 
Baştan yazalım bu, şu anlama gelmesin: "El Nusra en başından beri doğru yoldadır" demek yanlıştır.

İşin sırrı El Kaide'yi anlatan hadiste verilmektedir. El Kaideciler o hadiste; "Hepsi bir dava iddiası ile ortaya çıkarlar ama davaları hak değildir, sonra Allah CC hakkı dilediğine verir" buyurulmaktadır.

İşte o hadis:


“Siyah bayrakları gördüğünüzde yerinizden kıpırdamayın.  Ellerinizi ve ayaklarınızı hareket ettirmeyin (harekete geçmeyin).  Kendilerine ehemmiyet verilmeyen  zayıf bir topluluk olarak zuhur eder. Kalpleri demir parçaları gibidir.  Onlar devlet sahipleridir (Hum ashabu’d devle, yani devlet kurmak için ortaya çıkarlar). Ne söz ne de ahit tanırlar. Hakka çağırırlar ama kendileri hak ehli değildir. İsimleri künyedir. Nisbetleri ise köy ve şehirlerdir (El-Bağdadî gibi). Saçları kadın saçı gibi uzatılmış ve salınmıştır. Kendi aralarında ihtilaf çıkıncaya kadar bakidirler. (Onlarla baş edilmez) Sonra Allah hakkı dilediğine verir…(El Fiten, Hafız Nuaym Bin Hammad, Daru’l Beyan el Arabi, hadis numarası 558, s: 136)”

Yani bu hadiste hak davası iddiası ile ortaya çıkan El Kaide'ye işaret edilmiştir. Sonra da El Kaide'nin kendi arasında ihtilafa düşeceği ve El Nusra ile IŞİD'in ayrılacağını mucizevi bir şekilde haber vermiştir. El Kaide ve IŞİD her ikisi de "Hak onlarda değil bizde" iddiasında bulunmuşlardır.

Hadisin esas üzerinde durulması gereken cümlesi ise "Sonra Allah cc hakkı dilediğine verir" cümlesidir. Bu cümlenin anlamı hakkın yani Siyah Sancaklıların komutasının bu iki grup dışında birine verileceği anlamına gelebileceği gibi bu iki gruptan birine de verilebileceği anlamına gelir.

Yani 'bu iki gruptan birine verilmeyecek' anlamı da çıkmaz 'bu gruplar dışında birine verilmeyecek' anlamı da çıkmaz.

Bu iki grubu analiz edersek IŞİD ile ilgili daha önce yazılarımız yayınlandı ve Siyah Sancaklılar olamayacaklarına dair kanaatimiz kesindir.

Ancak diğer grup hakkındaki kanaatimiz kesin değildir. En doğrusunu Allah cc bilir.

Şu an Suriye'deki El Fetih Grubu El Nusra, Ahraruş Şam, Liva El Hak, Cundul Aksa, Ceyşül Sünne vb. gruplardan oluşuyor.

Abdullah El Muheysini de bu gruplarda bulunuyor. Eskiden Kabe imamlığı yapmış bir Ehlisünnet alimi. İçinde bulunduğu gruplar yerine bizzat kendisini esas alırsak Hz.Mehdi AS'ın askeri olmaya layık  biri ve belki de yakın bir akrabası. Çünkü çok benziyor Allahu Alem. Bir kaç ay önce bir başka lideri de Hz.Mehdi AS'a benzetmiş ve bir yazı yazmayı düşünmüştük. Araştırınca şehit olduğunu öğrendik. İsmini hatırlayamadım.

Ama hadis yorumlarına göre ahir zamanda zuhur edecek olan Siyah Sancaklılar yani gerçek olanlar Horasan'dan zuhur edecekler. Belki de bu kişiler onların öncüleri olabilir ama henüz gerçek Siyah Sancaklılar zuhur etmedi. Tabi ki Allahu Alem.

Bir de şunu ekleyelim: Şu anda Suriye'de savaşan muhaliflerin hiçbiri amaçlarına ulaşamayacak ve iktidarı ele geçiremeyecekler. Tabi hadis yorumlarına göre. 

Gerçek Siyah Sancaklılar hiç yenilmeyecek ama öncüleri yenilecekler ve bir kısmı Hz.Mehdi AS zuhur edinceye kadar gizlenecekler.

Tabi bunlar bir yorum. Her şeyin en doğrusunu Allah CC bilir.