24 Kasım 2015 Salı

DOĞU PERİNÇEK'İN RUS UÇAĞI YORUMU

DOĞU PERİNÇEK DÜŞÜRÜLEN RUS UÇAĞI İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR YAPTI
YORUMU ALTA YAZDIK



Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, bugün sabah saatlerinde Türk F-16 uçakları tarafından SU 24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Perinçek’in açıklaması şöyle:

“Rus uçağının düşürülmesi ister yerden ister havadan olsun, Türkiye’nin bütünlüğüne ve geleceğine kasteden bir uygulamadır. Türkiye vatan bütünlüğünü ancak bölge ülkeleriyle ve Rusya, Çin, Türk Cumhuriyetleri gibi Asya ülkeleriyle işbirliği yaparak koruyabilir.

Bölücü teröre karşı mücadele, ancak Batı Asya Birliği ve Avrasya Birliği perspektifiyle başarıya götürülebilir.

Tayyip Erdoğan-Davutoğlu yönetimi Rusya’ya karşı bu eylemleriyle Türkiye’yi bölmek isteyenleri sevindirmiştir. Daha önemlisi ABD planları doğrultusundaki uygulamalar Türkiye’yi tuzağa sürükler. İlerde giderilmesi zor sonuçlar doğurur. Bu kadar kritik koşullarda Türkiye’nin Tayyip Erdoğan-Davutoğlu yönetimiyle güvenliğini sağlayamayacağı ve karanlık ortamlara sürüklenmesi olasılığı halen en ciddi tehdittir. Bu iktidar Türkiye içinden bir güvenlik sorunu olmuştur. 24 Temmuz’da başlayan bölücü teröre karşı mücadele ancak tutarlı bir dış siyasetle başarıya ulaştırılabilir.

Vatan Partisi ülke bütünlüğü için Batı Asya Birliği’ni kurma çalışmalarına devam ediyor.

Vatan Partisi teröre karşı mücadelede Rusya, Çin ve Türk Cumhuriyetleri’yle işbirliği siyasetini hayata geçirmektedir.


Yarın saat 13.00’te Em. Korg. İsmail Hakkı Pekin ve Em. Tüma. Soner Polat ile birlikte İstanbul İl Başkanlığımızda yapacağımız basın toplantısında milletimize önemli bilgiler vereceğiz ve çözümler sunacağız.”

YORUM

Perinçek'in açıklamalarında katıldığımız noktalar da var katılmadığımız hususlar da. Ama yazının esas üzerinde durulması gereken çok başka bir boyutu var. O da şu:

Rus uçağının düşürülmesi ile gerilen Türkiye- Rusya İlişkilerinde bundan böyle batının tavrı net olarak ne olacak? İşte her şeyin düğümü bu soruda.

Eğer ABD ve NATO kayıtsız şartsız Türkiye'nin yanında yer alırlarsa ve bunu dünyaya ilan ederlerse Türkiye- Rusya ilişkilerindeki gerilim giderek düşecektir.

Yok eğer Türkiye'yi Rusya'ya karşı yalnız bırakırlarsa, bunun çok ama çok ağır bedelleri olacaktır. İlk önce AKP bu bedeli ödeyecek ve iktidardan indirmek için fırsat kollayan Perinçek grubu çok güçlenecektir. CHP meclis grubundan Vatan Partisi'ne çoğunluk geçişi de olabilir.

Bundan daha ağır bir bedel Rusya ile Türkiye'nin savaşın eşiğine gelmesi halinde BM Güvenlik Konseyi toplantısında tarafların restleşmesi olur ki bunun adı 3.Dünya Savaşıdır. BM Güvenlik konseyi Putin tarafından acil toplantıya çağrıldı.

BM Güvenlik Konseyinde ABD, İngiltere ve Fransa bir tarafta yer alırken karşılarında da Rusya ve ÇİN'i bulacaklar.

Batıdan gelen ilk tepkiler:

ABD, uçak olayında Türkiye'nn haklı olduğunu ancak bu olayın Türkiye ile Rusya arasındaki bir olay olduğunu açıkladı. Başkan da Pentagon da aynı şeyi söyledi.

İngiltere olayın üzücü olduğunu, Türkiye'nin haklı olduğunu ancak gerilimin düşürülmesi için taraflar arasında doğrudan iletişimin kesilmemesi gerektiğini açıkladı. Fransa da keza aynı türden açıklama yaptı. İngiltere ve Fransa Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimden rahatsız olduklarını açıkladıklarına göre en başından en sonuna Türkiye- Rusya arasındaki olayların dışında olduklarını da ispat ettiler.

Ama ABD bu konuda farklıydı. Çünkü gerilimin düşürülmesine ve rahatsızlıklarını ifade eden açıklamalarına rastlamadık. Yani işin dışında değiller en başından beri.O zaman adama demezler mi "Kardeşim ne istediniz de yapmadık? diye...

Şahsi görüşümüzdür, gelecek yıl kasıma kadar bu ABD bize daha ne sıkıntılar yaşatacak. Hem öne sürecek geri duracak. Ta ki Hillary başkan oluncaya kadar.

Onu da açıkça yazalım..
Hadis yorumlarına göre 3.Dünya Savaşı Rumun azatlısı ile Arabın azatlısı arasında çıkacak. Rumun azatlısının başında o anda bir MELİKE olacak.

Rumun azatlısı ABD olduğuna göre kasımda Hillary başkan olacak demektir. Ve Hillary Clinton'un Ortadoğu politikaları Obama'ya göre çok daha açık ve net. Obama bir nalına bir mıhına. Son yılında barış içinde bir ABD istiyor ve imtiyaz peşinde koşanlar da bunu kullanıyor.

Rus uçağı F16'lar yerine Türkmenler tarafından düşürülseydi daha olumlu sonuçlar doğurabilirdi. Çünkü ABD kasım ayına kadar Türkiye'nin yanında erkekçe durmayacak. Bu net. Siyasi olarak duracak ama askeri olarak yan çizecek.

Ama onların da bilmediği bir gerçek var.

Bütün dünya bir olup da yok edemedikleri o IŞİD var ya değil o IŞİD o bütün dünya bir araya gelse bu kahraman milleti hiç kimse hiç bir zarar veremez Allah'ın izin ve inayetiyle. Herşey bu kahraman milletin iş bana mı düştü demesine bakar. Akifin dediği gibi...

Ben ezelden beri hür yaşadım, hür yaşarım
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış, şaşarım
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner aşarım
Yırtarım dağları enginlere sığmam taşarım 

İşte böyle. Yeter ki "İş başa düştü" noktasına gelinsin. Korktukları IŞİD bir tümenimizin ayakları altında çakıl taşı olarak kalır.

Ve Suriye'de acilen şu yapılmalı:

Kızıldağ'ı ele geçiren Türkmenlerimiz derhal IŞİD'e karşı taarruza geçirilmeli ve IŞİD Türklerin ellerinde telef olmalıdır. Hem de IŞİD gibi aşağılık savaş taktikleriyle değil delikanlıca ve insanca savaşılmalı ve IŞİD yok edilmeli ki tüm dünya da utansın.

Utansınlar ki besleyip "yok edemiyoruz" dedikleri insanlık canavarı; insan gibi insanlar tarafından kahramanca hem de delikanlıca hem de insanca hem dahi mazlumların ahını zalimlerden alarak, kadınlara, yaşlılara, çocuklara siper olarak nasıl yok ediliyormuş bizzat görsünler.

Suriye'deki kahramanlar derhal IŞİD'e saldırmalı ve yok etmeli. Ama delikanlıca, zulmetmeden, insanca, yaşlılara kadınlara ve çocuklara sahip çıkarak gözyaşlarını bağrımızda hissederek IŞİD'i yok etmeliyiz.

Eğer bu yapılırsa iki yüzlü alçaklara karşı tüm dünya insanlığı Türkiye'nin yanında yer alacaktır. Ve iki yüzlü zalimler de susmak ve takdir etmek zorunda kalacaklar. Emin olunuz.

RUSYA, MİSİLLEMEYİ PKK İLE YAPACAK

RUSYA DÜŞEN UÇAĞI VE HELİKOPTERİ İÇİN MİSİLLEME YAPACAKTIR. 

Bu misillemeyi bize göre PKK ile yapacak. PKK'ya karadan havaya atılan füze verecek ve uçaklarımızı düşürmek isteyecektir. Bu da meskun mahallerde değil kırsal alanlarda olacaktır. Başlangıcında ise kırsal alanlarda bir karakolumuza PKK saldırısı yapılacak ve Uçak ve helikopterlerimizin üstlerine çekilmesi sağlanacaktır. Sonra da füze atacaklar. Ve Rusya bugünlerde PKK'yı açıktan destekleyeceğini de ilan edebilir.

Unutulmamalıdır ki Rusya misilleme yaparken hem reklam yönünü, hem sürekli zarar verme yönünü dikkate alacak ve sürekli zarar vermeye yönelik PKK'yı destekleyecektir. Buna PYD de dahildir.

İşin reklam yönüne dönük olarak ise uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde ekonomik yaptırımlarla birlikte PKK'nın terör listesinde kabul edilmediğini deklare ile (zaten Rusya'nın terör listesinde değil) açıktan yardım edeceğini ve vereceği silahların envanterini yayınlamayı tercih edebilir. 

Ayrıca IŞİD'in ekonomik faaliyetleri ile ilgili belgeler yayınlayıp uluslararası kamuoyunu Türkiye aleyhine kışkırtma yoluna gidebilir. 

Yakın gelecekte; karakol baskınlarına ve kırsal alanda uçaklarımıza ve helikopterlerimize yapılabilecek füze saldırılarına karşı dikkatli olmalıyız.