24 Kasım 2015 Salı

RUSYA, MİSİLLEMEYİ PKK İLE YAPACAK

RUSYA DÜŞEN UÇAĞI VE HELİKOPTERİ İÇİN MİSİLLEME YAPACAKTIR. 

Bu misillemeyi bize göre PKK ile yapacak. PKK'ya karadan havaya atılan füze verecek ve uçaklarımızı düşürmek isteyecektir. Bu da meskun mahallerde değil kırsal alanlarda olacaktır. Başlangıcında ise kırsal alanlarda bir karakolumuza PKK saldırısı yapılacak ve Uçak ve helikopterlerimizin üstlerine çekilmesi sağlanacaktır. Sonra da füze atacaklar. Ve Rusya bugünlerde PKK'yı açıktan destekleyeceğini de ilan edebilir.

Unutulmamalıdır ki Rusya misilleme yaparken hem reklam yönünü, hem sürekli zarar verme yönünü dikkate alacak ve sürekli zarar vermeye yönelik PKK'yı destekleyecektir. Buna PYD de dahildir.

İşin reklam yönüne dönük olarak ise uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde ekonomik yaptırımlarla birlikte PKK'nın terör listesinde kabul edilmediğini deklare ile (zaten Rusya'nın terör listesinde değil) açıktan yardım edeceğini ve vereceği silahların envanterini yayınlamayı tercih edebilir. 

Ayrıca IŞİD'in ekonomik faaliyetleri ile ilgili belgeler yayınlayıp uluslararası kamuoyunu Türkiye aleyhine kışkırtma yoluna gidebilir. 

Yakın gelecekte; karakol baskınlarına ve kırsal alanda uçaklarımıza ve helikopterlerimize yapılabilecek füze saldırılarına karşı dikkatli olmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.