5 Mayıs 2015 Salı

YEMANİ'NİN ÖNEMİ

BİR ÖNCEKİ YAZININ DA YORUMUDUR



YEMANİ NEDEN ÖNEMLİ?

Sitemizi yeni ziyaret edenler için kısaca Yemani'nin kim olduğunu yazalım.

Yemani, Ahir Zaman'da Hz.Mehdi AS'ın zuhurundan hemen önce Yemen'de çıkacak ve Hz.Mehdi AS'a biat edip yardım edecek olan kişidir.

ÖNEMİ İSE

Hz.Mehdi AS'ı ilk önce tanıyıp biat edecek devlet adamı olmasıdır. Bu nedenle hadis yorumlarında Hz.Mehdi AS'dan önceki dönemde pek çok yol olacağı ama bunlardan sadece Yemani'nin yolunun dosdoğru bir yol olacağı söylenmiş ve Yemani'ye uyulması emredilmiştir. Yemani'nin beyaz sancağı altında toplanılacak en doğru sancaktır denilmiş.

Allahu Alem buradaki muhatap tüm Müslüman Devlet adamlarıdır.Avam olmasa gerek.Çünkü avamın ekseriyeti istese de Yemen'e gidemez. 

Yani zuhurundan önce ve zuhurundan hemen sonra devlet adamları dışında pek çok alim ve nasibi olan Müslüman Hz.Mehdi AS'a biat edip yanında olacaklar.

Ama bir devlet adamı ve bir devlet başkanı sıfatıyla Hz.Mehdi AS'ı ilk tanıyan ve O'na ilk biat eden kişi Yemani olacaktır Allahu Alem. 

İşte bu nedenle YEMANİ'nin tüm devlet adamlarına yol gösterici özelliğine işaret edilmiştir Allahu Alem. 

Yemani Hz.Mehdi AS'ı İran'dan bile önce tanıyacak ki İran'a bile Yemani'ye uyulması emredilmiş ve İran'lılar da bunu daha şimdiden kabul etmişlerdir.

Yemani'nin bir başka önemi ise Hz.Mehdi AS'ı tanıyacak kadar ferasetli, kalp gözü açık, belki de o anda açılacak ve aynı zamanda da bir ordu komutanı olacak olmasıdır.

Yani Yemani, ordudur,devlettir, devletin başında bulunan kişidir ve düzenli bir ordusu vardır Allahu Alem.

Şii yazar ve alim Sabahattin Türkyılmaz Yemani'nin 5.İmam Muhammed Bakır'ın oğlu Zeyd'in soyundan geldiğini dolayısıyla da ZEYDİ mezhebinden olacağını ima ediyor.

Yani Husiler de Zeydi ve YEMANİ Husi olabilir demek istiyor. Ama olmayabilir.

Yemen'deki mevcut duruma bakarsak hakikaten Husilerin Yemen'e hakim olması ve başlarında hakimiyetten sonra olacak kişinin de Yemani olması mümkün.

Ensarullah hareketinin siyasi duruşu buna uygun.Ama dini duruşu uygun mudur yani Husiler Zeydilikte midirler, yoksa 2006 yılından beri İran'dan gelen Şia mollaları ile İran Şia'sına mı yakındırlar? 

Başlarında bulunacak kişinin Yemani olması için ferasetli bir İmam olması gerekiyor.Ensarullah Hareketi içinde böyle ferasetli bir imam var mı? 

İşte Ensarullah'ın yani Husilerin Yemen'deki başarıları da aslında buna bağlı. Yani böyle bir imamları varsa ya da olacaksa Yemen'de başarılı olup YEMANİ'yi çıkaracaklar.

Yok böyle bir imamları yoksa ya da olmayacaksa o zaman Yemen'de Husiler de başarılı olamayacaklar anlamına gelir diyoruz.En doğrusunu Allah CC bilir.

Bir parantez: (Eğer Hasan Nasrallah Husilerin başına olsaydı Yemani büyük ihtimalle o derdik ama değil)

Bir de Yemen'in doğusunda bulunan El Kaide var. Onlar da diyorlar ki "Yemani'yi biz çıkaracağız.Hadis var" 

Ama El Kaide'nin mazisi ve siyasi duruşu buna uygun değil. 

Evet 12 bin kişilik bir ordu sözü El Kaide'ye uyuyor ama yarın Husiler Aden'e hakim olduktan sonra buraya gidecekler ve belki de El Kaide'yi de bitirecekler. O zaman aynı yerden onlar da çıkabilirler. Çünkü bu Yemen'deki son savaşları olur.

Şimdi Yemen'deki tüm bu çatışmaların ve dünyanın pek çok ülkesinin Yemen ile ilgilenmesinin ve Yemen'e müdahil olmasının sebebi belki de anlaşılmıştır.

Neticede Yemen'e 12 bin kişi ile yola çıkan bir güç gücünü artırarak hakim olacak.Başlarında bulunan kişi de o zaman YEMANİ olacak. 

Yazarın bir yanlışı da şudur:

YEMANİ Yemen'e hakim olduktan sonra ordusunu Süfyan ile savaşmak için Irak'a gönderecek demiş. 

Bu yanlıştır Allahu alem. Yemani ordusunu Irak'a değil Mekke'ye gönderecek. 

Arap Yarımadasına hakim olduktan sonra Süfyan ile savaşmak üzere Hz.Mehdi AS Irak'a gidecek ve Yemani de emrinde olacak. Allahu Alem.

 PEKİ ŞAHIS OLARAK YEMANİ'YE UYAN BİR KİŞİ VAR MI?

Hakkında çok az bilgi olmasına rağmen yukarıda saydığımız özelliklere uygun biri şu anda yok.

Devrik Ali Abdullah Salih de; devrik Mansur Hadi de YEMANİ olamayacak kadar siyasetin içinde pislenmiş kişilikler.

Yani Yemen'in başına yepyeni ve tertemiz biri gelecek İnşallah.O da YEMANİ olacak.

Belki de bu iç savaşta taraflardan birinin galibiyeti ile belki de hepsinin de çoğunluk halkı bezdirmesiyle yepyeni bir oluşum ile gelecek.En doğrusunu Allah CC bilir. 

İnşallah Yemen'e bir an önce iç huzur ve istikrar gelir.