16 Mart 2016 Çarşamba

RUSYA, SURİYE'DEN ÇEKİLDİ Mİ?

RUSYA SURİYE'DEN ÇEKİLDİ Mİ?

Manşetlere yansıyan haberlerde; Rusya'nın Suriye'den çekilme kararı aldığı ve bir kısım hava birliklerini de çektiği yer aldı.

Ancak bu Rusya'nın tüm birliklerini çektiği ya da çekeceği anlamına gelmiyor.Çekeceklerini açıkladılar ve bir kısmını çektiler. İki üsleri ise duracak.


Rusya gerçekten Suriye'den çekilmek istiyor mu denilirse HAYIR İSTEMİYOR deriz ama çekilmesi için de sebepler var.

Lavrov Türkiye'yi suçladı. 
Evet Rusya'nın Suriye'den çekilmesinin birinci sebebi Türkiye.Çünkü Rusya Suriye'nin Cenevre'de yapılan görüşmelerle şekillenmesini istiyor.
Türkiye ve Suud muhaliflerin Cenevre'ye gitmelerini engelleyince Rusya'nın Cenevre planları başarısız oldu. İşte o yüzden Lavrov Türkiye'yi suçladı.

Türkiye Cenevre'ye muhaliflerin katılması ve görüşmelerin başarısı için öncelikle Rusya'nın Suriye'den çekilmesi gerektiğini açıklamıştı. İşte o açıklamaya karşılık, sembolik bir çekilme yapıldı ve tamamı çekilecek diye de açıklandı.

İkinci sebebi ise ekonomik.Rusya'ya maliyeti çok yükseldi.
Kaldı ki Rusya'nın arkasında finanse eden körfez ülkeleri de yok. Zaten petrol fiyatları düşürülerek Rus ekonomisi sürekli saldırıya uğruyor.Yani Rusya ekonomik olarak gösteriş amaçlı, uzun soluklu bir savaşı finanse edebilecek güçte değil.

Ve bu çekilmeyle hem ekonomik olarak masraflardan kurtulacak hem de çekilmeyi teşvik eden batıdan, ekonomik ambargoların kaldırılması yönünde beklentiye girecek.

Rusya gerçekte çekilmek istemiyor ama şartlar çekilmeye zorluyor. "Uzak değil nasıl olsa istediğim anda geri dönebilirim" diye düşünüyor.

Rusya'nın Suriye'den çekilme olayı kısaca bundan ibaret.

NOT

Yazılarımıza sadece internetimiz bozuk olduğu için değil,tamir ettirecek ve yazı yazacak zamanımız olmadığından ara vermek zorunda kaldık.İnternetimizi tamir eden TTnet çalışanlarına ve yazılarımızı merak eden takipçilerimize çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun.

ARIZA GİDERİLDİ

YENİ YAZI BUGÜN GELECEK