15 Mart 2015 Pazar

NE KÜRT SORUNU YA?

MEMLEKETTE KÜRT SORUNU MU VAR?



KİM NE DERSE DESİN ŞARTLARI DAİMA ALLAH CC OLUŞTURUR VE OLACAĞI DA SADECE O (CC) BELİRLER, SADECE O (CC) BİLİR

PEKİ NASIL OLDU?

Önce Uluslararası şartlarda değişiklikler başladı. ABD Esad'ı indirmekten vazgeçti.Ve bunu "Suriye'nin kuzeyinde Özerk Kürt bölgesi oluşturmak için Esad'la görüşme yapma konusunda anlaştığı" için yaptı.

Tabi bu Türkiye'nin kabul edebileceği bir şey değildi.

ABD'nin Suriye'de kriz çıkarmasının nedeni Esad'ı devirmek değil, onu teröristlerle köşeye sıkıştırıp kuzeyden özerk bölge oluşturmaya zorlamaktı. Esad önce buna yanaşmadı ve indirilmesini istedi.İran ve Rusya destek verince indiremeyeceğini anladı ve teröristlere azami desteği artırdı. 

Esad ise şimdi İran'ın emriyle ABD'nin bu niyetine, biraz da AKP'ye kızdığı için "Özerk bölgeyi görüşebiliriz" diyerek YEM ATTI.

Atılan bir YEM'dir ve ABD bu yemi yiyecektir.Suriye'nin kuzeyinde Özerk bir bölge ASLA kurulmayacaktır.Çünkü İran'ın PKK politikası ile Türkiye'nin PKK politikası arasında en ufak bir fark yoktur.Ve Kürt Devleti bunun için hayaldir. ABD'nin buna gücü yetmez.

İkinci husus HDP'nin seçimlere girme kararıdır. HDP'nin bu kararı AKP'nin hiç işine gelmez. Çünkü HDP bağımsız adaylarla seçime girdiğinde bu adayların seçilemeyeceği yerlerde sempatizan oyları AKP'ye gidiyordu. Şimdi HDP'nin seçime girmesiyle Kürt seçmenlerden AKP'ye oy gelmeyecek.
AKP'nin de bunun yerine Milliyetçi oylara dönmesi gerekiyor.Ya da en azından bu AÇILIM nedeniyle kaybedilen oyların geri kazanılması gerekiyor.

HDP için ise şunu söyleyebiliriz: 
PKK resmen paralel bir devlet çalışması yapıyor ve bu manada HDP'nin ne kadar oy alacağını da aşağı yukarı biliyor ve BARAJI GEÇECEK.İşte o nedenle seçime HDP olarak giriyor.

Başlığa geri dönersek KÜLLİ İRADE ile CÜZİ İRADE arasındaki ayrımı iyi görmek gerekiyor.
Külli İrade her şeye hakimdir, olanı da olacağı da en iyi bilendir.Çünkü O CC her şeyin yoktan var edeni, her şeyin kayıtsız şartsız tek sahibidir.

Cüzi İrade ise kul iradesi olup çoğu zaman kendi yapacağı işlere bile gücü yetmez.Çünkü kendi yapacağı işleri de ancak Külli İrade izin verirse yapabilir.Her şey ALLAH'ın CC dilemesi iledir.

Bu nedenle insanlar bir şeyler yaparlar ama ŞARTLARI oluşturamazlar.Şartları ancak Allah CC oluşturur.
Şimdi uluslararası şartlardaki değişimleri AKP mi yaptı? HAYIR.(ABD'nin RUSYA'nın bile dediği olmuyor.)
Ülke şartlarındaki değişimleri AKP mi yaptı? Yine HAYIR..(ABD'ye kalsa çoktan Türkiye'yi bölmüştü. Bölebildi mi? Hayır.)

İslam'ın bayrağını dünyanın bütün burçlarında dalgalandıran, bu uğurda yüz binlerce şehit veren ve verecek genç kalmayınca on iki yaşındaki çocuklarını cephelere gönderen bu KAHRAMAN MİLLETİ VE O'NUN ŞANLI ORDUSUNU CENAB-I ZÜLCELAL HER DAİM MUZAFFER EYLER İNŞALLAHU ALLAHU EKBER.