30 Ekim 2015 Cuma

RUSYA RESMEN 3.DÜNYA SAVAŞI TATBİKATI BAŞLATTI

RUSYA EN GELİŞMİŞ FÜZELERİ İLE KÜRESEL TATBİKAT YAPIYOR





Rusya Stratejik Füze Kuvvetlerinin, balistik ve seyir füzesi atış eğitimi yaptığı bildirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesinden yapılan açıklamada, Rus ordusunun Kuzey filosunun "Bryansk" ve Pasifik filosunun "Podolsk" stratejik denizaltılarının, Barents ve Ohotsk denizinde balistik füze atışı yaptığı kaydedildi.

Ayrıca, Hazar filosundaki "Velikiy Ustyug" gemisinin eğitim amaçlı "Kalibr" seyir füzesi fırlattığı, Astrahan bölgesindeki Kapustin Yar eğitim üssünde de "İskender" füze sisteminin seyir füzesi atış eğitimi yaptığı belirtildi.

Rusya'nın Komi ve Kamçatka eğitim alanlarında TU-160 stratejik füze uçaklarının karadaki hedeflere füze atışı gerçekleştirdiği bildirildi.

Eğitimlere, Stratejik Füze Kuvvetleri, Hazar Denizi, Kuzey ve Pasifik filoları ile Uzak Doğu bölgesinin hava kuvvetlerine bağlı ordu birliklerinin katıldığı kaydedildi.


YORUM

Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığı eninde sonunda Türkiye'yi tehdit edecek. 

Bu iki nedenle olabilir.

Birincisi Rusya'nın Suriye'deki askeri varlığının Suriye'de başarısına bağlı olarak tamamen hakim ve kalıcı bir güç olmasının Rusya'ya vereceği özgüven sonucunda ortaya çıkabilir. 

"Madem Suriye bizim oldu öyleyse Irak ve Türkiye ile devam edelim, Yemen'e kadar ABD'yi bölgeden kalıcı olarak atalım" düşüncesi gelişebilir.

İkincisi ise tam tersine Suriye'deki askeri varlığının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalması halinde son çare olarak daha güçlü ve daha doğrudan müdahaleye zorlanmasıdır. 

Yani Suriye'de Rus uçakları birer birer düşürülmeye ve doğrudan Rus askerleri öldürülmeye başlanırsa, Rusya içine düştüğü Suriye batağına daha da girebilir ve doğrudan çok sayıda askeri birliği ile Suriye'nin gönüllü işgaline kalkışabilir.

Dikkat edilirse her iki durumda da Rusya-Türkiye Savaşı kaçınılmazdır. 
  1. Birinci durumda yani Suriye'nin Rusya'nın olması halinde Rusya Türkiye'yi hem kuzeyden hem de güneyden kuşatmış olacağından bu durum hem Türkiye'yi Rusya aleyhine hem de Rusya'yı kendisine olan özgüveni nedeniyle Türkiye aleyhine girişimlere itebilir.
  2. İkinci durumda ise Rusya Suriye'de zorda kalan askerine yardım etmek için ve onları zora düşürmekle itham ettiği Türkiye'den de intikam almak için Türkiye üzerinden Suriye'ye inmek isteyebilir. Zaten Rusya Türkiye'ye Suriye'deki muhaliflere Rus uçaklarını düşürebilecek füzeler verilmemesi konusunda uyarı yaptı. "Savaş sebebi sayarız" dediler.                                                                                                                                                   
Hadis yorumlarına göre bu gelişmeler bir Türk- Rus Savaşının başlangıcı olarak değerlendirilmiyor ama ileride olacak savaşın (Yani henüz değil) kalıcı ve geri dönülemez sebeplerinin oluşmasına neden oluyor. 

Suriye'deki durum Rusya'nın hakimiyeti ile de sonuçlansa Rusya'nın kaybetmesiyle de sonuçlansa her iki durumda da Türkiye işin tam ortasında olacak. Bizden söylemesi tedbir alınsın İnşallah.

Ama hadis yorumlarına göre Suriye'deki savaşı ilk önce Ruslar kaybedecek. Sonra tekrar Ruslar kaybedecek ve en sonunda yine Ruslar kaybedecek. Ama ABD de Rusya gibi doğrudan müdahil olmadan kaybetmeyecek ve şu günler, o günlerdir. İşler tersine dönecek.

Ruslar için Suriye'de işler nasıl tersine dönebilir?

Muhaliflere Rus uçaklarını ve tanklarını imha edecek füzeler verilirse işler Rusya aleyhine döner. Yani verilecek. Rusya uyarı yapıyor. Ama Ürdün'den verilmesi mümkün ve yüksek ihtimalle Ürdün'den verilecek. Türkiye vermemeli.

Obama 14 Kasımda Türkiye'yi ziyaret edecek. O tarihte kimin hükumet kuracağı bile belli değil ama CIA'nın bir tahmini vardır elbet. Ya da zaten bu ziyaret önceden planlanmış bir ziyaret olduğu için CIA'nın tahmini de düşünülmemiş olabilir. Bu ziyaret önemli ve Türkiye bu ziyarete çok iyi hazırlanmalı. Siyasilerden ziyade bürokratlar iyi çalışmalı. Kurumsal hazırlıklar tamamlanmalı. 
Gelişmişler zirvesinde küresel liderler arasında gerilimler olabilir. 

Tatbikata dönersek...
Bu tatbikat, Rusların resmen 3.Dünya Savaşına hazırlık tatbikatıdır.Yani Ruslar bu tatbikat ile batıya "3.Dünya savaşını göze alıyoruz" mesajı veriyorlar. 

Akdeniz'de İtalya açıklarında daha önce NATO ülkeleri tarafından yapılan, savaş gemileri ve savaş uçakları ile çıkarma birliklerinin katıldığı gösterişli tatbikata da cevap niteliğinde.

Yapılan tatbikatın çapı "dünyanın her yerini vurabiliriz" denemesidir. Nükleer Savaş Başlıkları kullanılmadan Nükleer başlık takılabilen füzelerle yapılan bir tatbikat 3.Dünya Savaşı tatbikatıdır.

Suriye ile ilgili son yapılan toplantıdan da bir karar ya da bir anlaşma çıkmadı. ABD, Rusya, Türkiye ve Suud Dış İşleri Bakanları yine anlaşamadı. Sorun yine Esad. Suikast geliyorum diyor.

Önceki yazılarımızı okumayanlar için kısaca yazalım:

Suriye Ürdün'de bulunan ABD'nin koalisyon ordusu tarafından işgal edilecek. Dera'dan Suriye'ye girecekler ve Şam'ı işgal edecekler. Esad düşecek. Yerine Süfyan geçecek.Süfyan Irak'a girecek. Kufe'de 60 bin Şiiyi katledecek ve Süfyan Ordusunu İran tarafından gelen Siyah Sancaklılar durduracak. Mekke'den Suriye'ye gelen Hz.Mehdi AS'ın Ordusu tarafından da yok edilecek.Tabi ki Allahu Alem.