29 Kasım 2014 Cumartesi

ŞUAYB BİN SALİH

ŞUAYB BİN SALİH





14.04.2013 tarihinde Çubuk Haber sitesinde yayınlanan bir yazımızda Şuayb Bin Salih'in Ahmedi Necad olabileceğini yazmıştık.

Fakat Ahmedi Necad Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldı ve tekrardan seçilme hakkı da yok. İran yasaları bu şekilde.

Ancak biz tahminimizi hadis yorumlarındaki tanımlara göre yapmıştık ve takdirinize sunuyoruz:

Çubuk Haber'deki yazının ilgili kısmı şöyleydi:


Şuayb Bin Salih Hz.Mehdi’nin iki önemli komutanından biridir. Hadisde Şuayb Bin Salih şöyle tarif ediliyor:

“O, Rey şehrinde doğar,kısa boylu,zayıf,esmer,köse sakallı biridir.Halk onu başa getirir.O da önce Kudüs’e saldırır.Yahudilere ağır kayıp verdirir.Sonra Süfyani ile savaş eder ve yenilerek Kudüs’e saklanır.Hz.Mehdi Şam’a gelince ona biat eder ve onun komutanı olur.”Hadisi tam yazamamışsak da bu mealdedir.(Allah CC affetsin)

Bu devirde Şuayb Bin Salih’in kim olabileceği hususunda alimlerden açık bir isim bulamadık.Tamamen şahsi kanaatimize göre:


Rey Şehri, İran’dadır.İran’ın yanyana Tahran ve Hemedani  eyaletleri var.Rey şehri şu an Tahran eyaletinde.Ancak Rey eskiden kendisi eyaletmiş.Ve bir kısmı bugün Hemedani  Eyaleti'nde kalmış.

Ahmedi Necad’da bu Rey şehrinin Hemedan’i eyaletinde kalan bir köyünde doğmuş.Hadisde “halk onu başa getirir” dediğinden seçimle başa gelmiş olacağını anlıyoruz ve kısa boylu,esmer,zayıf ve köse sakallı tariflerine uyuyor acaba Şuayb Bin Salih olabilir mi diyoruz.En doğrusunu ALLAH.C.C.bilir.

Eğer bu tahmin doğruysa İran’la savaşacak olan devlet ve Müslüman lideri kim? Çünkü 2.Süfyan da o olabilir.

DİYE YAZMIŞTIK..

DEVAM:

Süfyanın Esad'ın yerine Suriye'nin başına geçecek kişi olacağı hakkındaki yorumlarımızda bir değişiklik olmadı.

Ahmedi Necad konusunda ise yeniden İran'ın cumhurbaşkanı veya aynı yetkide başka bir göreve geleceğini tahmin ediyoruz.

Peki bu niçin olabilir? Nasıl olabilir?

İran bir molla rejimidir.Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylar Mollalardan ön izin alarak aday olabiliyorlar. Ruhani'nin veto edilmemesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağı az da olsa belliydi.Çünkü İran halkı seçimde ılımlılara daha çok rağbet ediyor. 

Bu daha önce Rafsancani örneğinde yaşandı. ancak İran Nükleer gerilim politikaları ile halkını ılımlılara karşı katı ABD ve Siyonizm karşıtlığı konusunda etkiledi ve dengeler eşitlendi.

ABD ve Beşliler ile Nükleer görüşmelerinde barışçıl yollardan zaman kazanma ve diyaloglarında batıya daha da güven verme amacıyla Ruhani'yi veto etmediler ve destekleyerek Cumhurbaşkanı yaptılar. Ruhani de ABD ve Batı ile ilişkilerini geliştirdi.

ANCAK ZAMAN DARALIYOR 

ABD ve RUSYA arasındaki gerilim tırmanıyor. İran'ın batı ile dost girişimleri yerine daha belirgin daha sert kutuplaşmalara yönelmesini bölgesel gelişmeler zorluyor. Bu anlamda Türkiye'deki gelişmeler de önemli. İşte bu nedenle İran; Ruhani'yi bir şekilde indirip, Ahmedi Necad'ı da yine bir şekilde tepeye çıkarabilir.

Ya da İran çok köklü bir devlet geleneğine sahip olduğu için İran'ın tamamen yok edilmesi tehlikesine karşı derin devletinin başına Ahmedi Necad'ı getirmiş olabilir. İran medyası da Ahmedi Necad'ın tüm faaliyetlerini manşetlerinde sunarak halka unutturmuyor.Tabi sürekli reklamını yaparak. İşte "Otobüse biniyor", "Koltuğunda kitapları ile öğrencilerine koştu", "Sıradan bir vatandaş oldu", "Halk ziyaretlerine devam ediyor" gibi manşetler.

Hadislerdeki tanımlar çok uyuyor ama en doğrusunu Allah CC bilir.

Türkiye ile ilgili de bir not düşelim:

Önce ABD Başkan Yardımcısı geldi.Sonra Papa. Şimdi de Rusya Devlet Başkanı Putin ile İngiltere Başbakanı Cameron gelecek. Bunlar çok ama çok önemli gelişmeler.

Şuna dikkat edilmeli:

Rusya ile Türkiye arasında dev ticaret anlaşmaları üstelik de Dolar yerine Ruble veya TL mukabili yapılırsa neler olabilir?